Detoksikacija, oblikovanje tijela i zdravlje

Usluge

Detoksikacija, oblikovanje tijela i zdravlje

Čini se iz prve da gore navedeni pojmovi nemaju nikakve veze no imaju itekako veze jer su međusobno povezani i ovise jedni o drugima.

Kad sam upisao medicinski fakultet zarezale su mi se u sjećanje izreke tipa: hrana je lijek ili otrov te ono si što jedeš. U početku su mi bile to skroz besmislene izreke, no kako je vrijeme prolazilo uvidio sam da te izreke gotovo zlata vrijede. Isto tako izreka jedem da bi mršavio. Danas svi govore o detoksikaciji i brojnim proizvodima upitna djelovanja koji su u najbolju ruku nefikasni, a da ne govorimo da često ugroze zdravlje. Još gore je kod dijeta kojih ima toliko da ih je teško nabrojati. Nema ništa gore od dijete i gladovanja jer se uvijek vrate kilogrami znatno više nego što ih je bilo. Razlog tome je što kod gladovanja organizam svu hranu pretvara u masno tkivo da bi preživo umjesto da je troši. Zato treba jesti 4 obroka dnevno ali 50% smanjiti porciju. Uz to treba piti bar 2,5-3 L vode uz fizičku aktivnost. Kruh, tijesto, krumpir i šećer treba skroz izbaciti uz svježe mlijeko. Treba piti kefir i LGG jogurt. Uz to je potrebna redovita regulacija stolice. Nema preskakanja obroka tipa da imamo 1 obrok dnevno ili da spajamo večeru s ručkom. Test intolerancije hrane obično na 220 alergena ima veliku vrijednost, jer ukazuje na hranu koju ne možemo probaviti te tu hranu treba izbjegavati. U protivnom imamo brojne zdravstvene probleme od alergija, glavobolja, akni, probavnih tegoba, … Potrebno je izbaciti prženo, dimljeno, slatko, gazirana pića, pizze, smoki ili čips, … Jedan od problema svakodnevne prehrane je zamjena dobrih bakterija s gljivicama s lošim bakterijama i gljivicama. Tome doprinosi šečer i brza hrana.

Morate znati da naš organizam ima oko 10-30% vlastite DNA dok ostala DNA pripada bakterijama, gljivicama i parazitima koji žive u crijevima. Oko 80% obrambenog sustava je smješteno u probavnom traktu. Stoga nije ni čudo da većina zdravstvenih poremećaja nastaje zbog poremećaja probave. Tako npr. većina autistične djece ima brojne poremećaje u probavnom sustavu. Ukoliko imamo loše bakterije i gljivice tada probava ne funkcionira dobro te nastaju brojni štetni proizvodi koji prodiru u krv te truju organizam. Na taj način sami sebe trujemo. Ukoliko jedemo hranu koju ne bi smjeli nastaju razni proizvodi koji truju organizam. Dodatkom sastojaka prehrane koji pomažu probavu ne samo da potičemo probavu već povećavamo iskoristivost hranjivih sastojaka. Rađe umjesto dijete razmisliste o unosu tvari koji potiču probavu jer ujedno često smršavite kada se probava ubrza. Tako enzim ananasa enormno pomaže u regulaciji probave. Sve je više dokaza da gljivice i paraziti potiču kroničnu upalu te time razvoj tumora i raznih kroničnih bolesti. Ima smisla itekako uraditi analizu stolice na parazite i gljivice jer oni potiču kroničnu upalu uz razvoj tumora. Zato savjetujem unos sreba, crnog oraha, sredstva protiv gljivica, lijeka protiv parazita i sode bikarbone kako bi uklonili štetne mikroorganizme. Kada dovedete u red probavu i regulirate svakodnevno stolicu tada je minimalna šansa da se celulit i kilogrami vrate. Ujedno probava brže radi te se često dodatno mršavi. Mnogi se često muče vježbanjem bez uspjeha jer gladuju, drže se dijeta ili jedu samo 1 obrok što je katastrofalno. Ako pridodate probavne tegobe tipa: napuhanosti, žgaravicu, čir, gastritis i slično znači da vaša probava ne radi dobro. To jako potiče debljanje, razvoj celulita i niz zdravstvenih tegoba. Potrebno je izbaciti hranu koju ne možete probaviti tipa svježe mlijeko i ostalo što uradite testom intolerancije hrane koja jako pomaže da uklonite brojne zdravstvene tegobe do mršavljenja. Čuvajte se lijekova za mršavljenje. Ako jedete hranu koju ne možete probaviti tada nastaju razgradni produkti koji oštećuju crijevo koje propusno postaje za toksine i sami sebe trujete. Tako kod celulita često nađete bakterije iz crijeva koje su donešene krvlju zbog propusnosti crijeva. Savjetuju se probiotici po mogućnosti iz frižidera, kefir te lgg jogurt radi naseljavanja dobrih bakterija i gljivica koje uništava prevelik unosa šećer te antibiotici.

Crijevni paraziti i gljivice imaju veliku ulogu kod brojnih zdravstvenih tegoba jer potiču kroničnu upalu te time potiču razvoj raka i drugih brojnih bolesti. Stoga se savjetuje piti crni orah, tekuće srebro, sodu bikarbonu, lijekove protiv parazita i slično da crijeva normalno funkcioniraju. Jedina detoksikacija je kelacija tj uklanjanje teških metala pomoću vitamina C, zeolita, češnjaka, pectina, spoja EDTA,… Za dodatnu detoksikaciju savjetujem infracrvene saune uz klizme iz razloga jer se oslobođeni toksini nakupe i izazovu pogoršanje općeg stanja tipa npr. loše se osjećate, glavobolja,… Zato je potrebno oslobođene toksine dodatno izbaciti iz tijela s klizmama i infracrvenom saunom. Od prirodnih sredstava koji potiču metabolizam savjetujem: alfa lipoičnu kiselinu, zeleni čaj, resveratol, ultrakonjugiranu linoleičnu kiselinu, cimet. Ukoliko i ostaju neželjene obline tada Med2contour daje odlične rezultate. Savjetujem još radio valove i akvaforezu. Možda vam se sve čini navedeno nelogično ali vjerujte vaše tijelo će vam biti zahvalno jer ne samo što ćete imati bolju liniju, nego ćete se bolje osjećati i imati više energije te se riješiti niza zdravstvenih problema.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr