Kako možemo korigirati bradu? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako možemo korigirati bradu?

Do nedavno su svi govorili kako žele smanjiti bore, ožiljke, nos, uši i slično. Malo tko je pričao kako želi korigirati bradu. Jedan od razloga je što je do nedavno operacija bila glavna i gotovo jedina metoda.

Liječnici se stoga nisu baš previše bavili bradom, osim operacije koštanog dijela brade. Unatoč tome, operacijom bi samo smanjili ili povećali bradu uz manju izmjenu njenog izgleda. Ali i dalje bi ostali brojni problemi. Bez rješavanja tih problema nema potpune korekcije brade. O čemu se zapravo radi? S godinama se događaju brojne promjene koje nisu estetski poželjne. Približavanjem i dolaskom menopauze opada razina ženskih spolnih hormona te dlake počinju jače rasti, budu deblje i crne. No, zahvaljujući laserima, IPL i AFT uređajima s optičkom energijom, uspješno rješavamo taj problem. Jedino preostaju bijele i sijede dlake koje za sada ne možemo uspješno ukloniti. Preostaje jedino elektroepilacija koja ne daje baš sjajne rezultate, uz česte komplikacije i nelagodu. Glavni znak starenja je s godinama gubitak potkožnog masnog tkiva, kada koža počinje padati, što se odražava brojnim nepravilnostima kože, osobito u području brade koja postaje manja i špicasta. Ako stisnemo kožu brade, tada se neugodno iznenadimo kada vidimo brojne udubine kože zbog gubitka volumena. Uz to se spuštaju kutovi usana, što daje tužni izgled lica. Rub brade više nije izražen. Sa strane brade nastaju brojni nabori uslijed viška kože koji je nastao spuštanjem lica, nakupljanjem masnog tkiva i pojačanom aktivnošću mišića.

U tom slučaju botoxom opuštamo mišiće, uklanjamo okomite nabore u području bore i donje čeljusti pri mimici, tj. pokretima glave uglavnom prema dolje. Punjači uspješno nadoknađuju gubitak volumena uz efekt zatezanja kože. Frakcijski laser dodatno zateže kožu. Slično djeluje laserska lipoliza koja ujedno topi višak masnog tkiva. Karboksiterapija, tj. ubrizgavanje plina CO2 zateže kožu i ubija masne stanice. Slično djeluje lipostabil, metoda gdje se injekcijama ubrizgava fosfatidil kolin, tvar dobivena na bazi soje koja djeluje slično kao karboksiterapija. Pojam dvostruke brade označava bradu koja se sastoji iz dva dijela međusobno odijeljena udubljenjem kože na vrhu brade. Nastaje zbog pojačane aktivnosti mišića brade, što se rješava botoxom i po potrebi kombinira s punjačem kako bi se ispunilo udubljenje kože. Sve u svemu, danas postoje brojne metode za korekciju brade kojima postižemo odlične rezultate.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr