Kako samo počeo svoju karijeru… - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako samo počeo svoju karijeru…

Kao dijete, dok sam se penjao na policu, na mene je pala kompletna zbirka maminih medicinskih enciklopedija sa najviše police. Bio sam skroz zatrpan knjigama.

Nakon toga sam počeo govoriti da ću biti doktor i većinu vremena sam proveo listajući medicinsku literaturu. Ubrzo sam počeo liječiti bolesne životinje. Nije bilo bolesne ptice, mačke ili psa u mom kvartu kojeg nisam doveo kući na liječenje. Često sam išao u bolnicu majku posjetiti na dežurstvu. Moja majka je psihijatar i moram priznati da mi je bilo najljepše na njezinom odjelu. Ako ne bih majku posjetio, onda bih išao u bolnicu zbog sebe jer sam bar 6 puta godišnje imao neke nezgode sve do 12 godine. Bio sam najčešći gost na odjelu traumatologije tako da sam tamo držao svoje papuče i pidžamu koliko sam često dolazio. Bolnica mi se svidjela jako. Upisao sam srednju medicinsku školu, smjer medicinska sestra tj. tehničar, te mi ni danas nije jasno kako sam je završio s obzirom koliko sam bježao sa nastave, osim sa praktičnog dijela.

Nakon srednje škole logičan slijed bila je medicina. Nakon upisa na fakultet, dok sam išao na piće ukazala mi se vizija kako radim stvari koje sam počeo raditi skoro 20 godina kasnije. Srećom da nisam rođen u srednjem vijeku jer bih završio na lomači. Nakon staža i vojske bio sam izgubljen jer nisam znao koji smjer odabrati. Dvoumio sam se oko ginekologije i plastične kirurgije, te je odluka pala na ginekologiju. Pokušao sam u Ljubljani započeti specijalizaciju ginekologije ali su me 3 puta rušili i nikoga te godine nisu primili. Dan danas palim svijeću i molim za zdravlje za doktore koji su me srušili, jer danas ne bih bio dermatolog. Tada sam išao na specijalizaciju ginekologije u svrhu privatnog rada. Već sam našao mentora u bolnici i išao potpisati ugovor kod liječnika koji me slao na specijalizaciju. Prilikom potpisa ugovora ulovila me velika nervoza i želio sam potpisati što prije da pobjegnem. Moj poslodavac je inzistirao da mi prvo pokaže prostor poliklinike prije potpisivanja. Tijekom razgledavanja, kada je pokazao ordinaciju dermatologije pitao sam automatski mogu li ići na specijalizaciju iz dermatologije. Kako sam to odabrao nije mi jasno, jer mi je dermatologija bila najgori ispit na fakultetu. Izgleda da mi je bilo suđeno postati dermatolog.

Ne mogu zaboraviti kako me je majka odgovarala od plastične kirurgije jer budućnost leži u neoperativnim tretmanima, što se pokazalo istinitim. Danas se dermatologija najviše temelji na neoperativnim tretmanima. Period specijalizacije mi je bio prekrasan, unatoč brojnim zaprekama i poteškoćama. Za vrijeme specijalizacije otvoren je laserski centar a laseri su tada bili čudo neviđeno. Tamo nam je često bio zabranjen ulaz jer su dolazili privatni pacijenti, a teško je prepričati što sam radio i izmišljao da bih bio tamo što dulje. Shvatio sam odmah da su laseri budućnost i moja velika ljubav. Sa 33 godine završio sam specijalizaciju te tijekom 4 godine koliko je trajala, nisam primio nijednu plaću. Posebno ističem prof. Skerleva koji mi je najviše pomogao tijekom specijalizacije i skoro sve što sam naučio njemu dugujem, te sam mu neizmjerno zahvalan kao i osoblju dermatološkog odjela Šalata. Nakon specijalizacije imao sam 6 godina fakulteta, 1 godinu vojske, 1 godinu staža i 4 godine specijalizacije te sam trebao krenuti sa nule dok je većina mojih prijatelja bila poslovno situirana. Nigdje nije bilo mjesta, te je jedina opcija bila otvoriti privatnu praksu. No nitko prije mene nije to napravio bez da je radio u bolnici. Pronašao sam prostor u D.Z. Centar u Runjaninovoj ulici. Bio je to podrumski prostor te kada su otvorili vrata, s obzirom u kakvom je stanju bio najbolje je bilo zazidati vrata ili uzgajati gljive u njemu. Opet sam iscijedio roditelje za novac kako bih preuredio prostor, no nažalost novca nije bilo dovoljno jer je prostor bio u punom gorem stanju nego što sam očekivao. Prodao sam skuter da bih kupio pločice od 35 kuna. Puno radova oko uređenja obavio sam sam, da uštedim novce. Konačno kada sam otvorio ordinaciju prvi pacijent je došao nakon 3 mjeseca. Bio sam očajan. Kako ništa nije slučajno, tako sam naišao na laser Triactiv protiv celulita koji je tada bio revolucija u anticelulitnim tretmanima. To je bio moj pravi početak nakon čega su stvari krenule.

Koliko je bilo teško i koliko sam se mučio te žrtvovao teško je reći. Kada voliš svoj posao nije ti ništa teško jer mi se dermatologija uvukla pod kožu. Shvatio sam da će ključnu riječ u budućnosti imati tehnologija te sam se maksimalno posvetio edukaciji po svijetu i nabavljanju najnovije tehnologije. Odabrao sam teži put jer stvari koje radim nemam od koga učiti jer sam prvi ili među prvima u svijetu koji to koriste. Moja vizija i želja je nabaviti sve najnovije dostupne tehnologije na jednom mjestu, te njihovom kombinacijom dobiti najbolje rezultate. Uvidio sam da treba gledati šire, jer bez zdravlja nema ni ljepote. Svojim klijentima dajem savjete oko prehrane, probave i stila života jer ako nisu zdravi ne mogu postići najbolje rezultate. Želim na jednom mjestu integrirati najnoviju tehnologiju i primjenu spoznaja kako bi se poboljšalo opće zdravstveno stanje te time i kvaliteta života. Kada bih opet birao izabrao bih isto jer nema većeg zadovoljstva nego raditi posao koji te veseli i ispunjava.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr