Kako se najefikasnije riješiti crvenila lica?

Usluge

Kako se najefikasnije riješiti crvenila lica?

Crvenilo lica je čest estetski problem koji može kasnije prijeći u bolest rosaceju obilježenu crvenilom lica, kapilarama, promjenama kao akne te znatnim narušavanjem izgleda nosa.

Mnoge oboljele obilježavaju kao alkoholičare. Ako se klonite provocirajućih faktora možete spriječiti razvoj ili odgoditi razvoj rosaceje. Od provocirajućih faktora navodimo: stres, hladnoća, crveno vino, alkohol, žestoka hrana i svi izvori topline. Kapilare zbog provocirajućih faktora se prošire i spoje što daje crvenilo kože. Ako provocirajući faktori traju dulje i pojavljuju se češće, tada crvenilo traje dulje uz razvoj kapilara. Potom kapilare postaju propusne te upalne stanice izlaze u tkivo što izaziva upalne promjene kao akne. Medicina krivo liječi crvenilo lica jer daje antibiotike što je liječenje posljedice a ne uzroka. Jedino pravo liječenje je uništenje krvnih žila što je moguće najbolje i jedino s optičkom energijom. Crvena krvna zrnca upiju optičku energiju što uništi kapilare te treba oko 2-4 tjedna da se vide rezultati tretmana, jer toliko treba da obrambene stanice uklone kapilare. IPL uređaj je bio najveća prekretnica, potom su došle naprednije verzije ovog uređaja koje su se zvale pod skraćenicama kao AFT ili BBS tretman uz druge verzije IPL uređaja. Od lasera imamo KTP valne duljine 532 nm koji djeluje samo na površne kapilare. Najnoviji laser je tzv. žuti laser valne duljine 578 nm koji je zanimljiva opcija, no imamo malo podataka o njegovoj efikasnost jer nedavno se pojavio na tržištu.

Zlatni standard i najbolje riješenje je pulse dye laser valne duljine 585 ili 595 nm. Nažalost tretman je jako bolan, neugodan, duljim oporavkom, praćen naticanjem lica, modricama i drugim nuspojavama. Najveću novost čini tzv. Pulse dye tretman koji je najnaprednija verzija IPL uređaja koji izdvaja valnu duljinu pulse dye lasera te ima podjednake rezultate no nema neželjene nuspojave pulse dye lasera što je najbitnije. Na temelju mog iskustva ovo je najveći napredak u uklanjanju crvenila lica jer je ugodniji za klijenta uz odlične rezultate. Ujedno uklanja manje do srednje velike kapilare uz jak protupalni efekt. Kod tretmana crvenila nije moguće predvidjeti potrebni broj tretmana no prosječno se kreće 3-5 tretmana ovisno o izraženosti crvenila. Da ne bi nastale komplikacije tretman se radi s manjom snagom početno te kod svakog idućeg tretmana se postupno povećava snaga. Prvi tretman daje konkretne rezultate koji budu sve bolji kod narednih tretmana. Razmak između tretmana je 3-4 tjedna. Tretmani smanje crvenilo skoro u cijelosti ali nikad ne uklone crvenilo 100%. Savjetuje se preventivno raditi 1-2 tretmana održavanja da se ne vrati crvenilo lica. Drugi najvažniji napredak u smanjivanju crvenila lica je uređaj VISIA koji daje najbolju analizu lica i prikaz kapilara lica. Vrijednost uređaja je što prikazuje sve kapilare lica pogotovo one koje se ne vide golim okom. Bez obzira na moje iskustvo od 10 godina u uklanjanju kapilara uvijek se iznenadim kad kod analize lica vidim kapilare na mjestima gdje ih ne bi očekivao. Većini ljudi lice se crveni na obrazima a većina kapilara je smještena je oko brade, nosa i iznad gornje usne a golim oko koža tu izgleda normalno. Ta mjesta gdje su najgušće kapilare mogu varirati. Da nismo uradili analizu lica VISIOM te kapilare ne bi vidjeli a rezultat bi bio slabiji. Zato je uređaj VISIA od velike pomoći jer ukazuje točno gdje treba tretirati kapilare.

Prije svakog tretmana se radi analiza VISIOM da se izmjeri rezultat prijašnjeg tretmana i vidi gdje su preostale kapilare da ih ciljano uklonimo. Cilj analize je postići maks. dobar tretman te da svaki tretman individualno prilagodimo klijentu prema stanju kapilara. Ukoliko ne vidimo točno sve kapilare tretman nema dobar rezultat. VISIA pokazuje i dublje vene tzv. hranilice koje dovode krv u površne kapilare. Ako ne uklonimo te vene rezultat je slab jer dalje dovode krv u površinu kože. Samo neodimium yag laser prodire toliko duboko da ih ukloni. U tom slučaju treba neodimium yag laser kombinirati s pulse dye tretmanom. Da stvar bude bolja VISIA točno mjeri postotke uspjeha tretmana koliko smo u postotku smanjili kapilare. Stoga je najbolja kombinacija za uklanjanje crvenila lica pulse dye tretman te prethodna analiza uređajem VISIA. Ovo je dobitna kombinacija za uklanjanje crvenila lica jer klijent po prvi put točno vidi postotak uspjeha tretmana a liječniku znatno olakšava posao na obostrano zadovoljstvo.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr