Kako ukloniti celulit │ Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako ukloniti celulit?

kako ukloniti celulit

U današnjem blogu saznajte najnovije spoznaje o celulitu te kako ukloniti celulit.

Što je celulit?

Celulit je po najnovijem shvaćanju kroničnodegenerativna bolest sklona pogoršanju, a ne samo estetski poremećaj. Kod celulita nastaje prvo lokalizirano trovanje organizma koje kasnije ukazuje povećan rizik od razvoja raka jajnika zbog celulita. To je prvenstveno bolest vezivnog tkiva i štetnih i hranjivih tvari pri čemu dolazi do nakupljanja štetnih tvari. 

Posljedično nastaje degeneracija vezivnog tkiva pri čemu se posljedično masne stanice povećaju. Vezivno tkivo postaje kruto i priječi rastezanje kože zbog rasta masnih stanica. Uslijed toga nastaju nepravilnosti na površini kože. Masne stanice nisu glavni cilj liječenja celulita stoga liposukcija nema ulogu u uklanjanju celulita jer ne djeluje na vezivno tkivo i međustanični prostor. Crijevne bakterije su nađene u celulitu kao posljedica crijevne propusnosti. Previše je još drugih stvari no zbog preopširnosti ih neću navesti.

Podjela celulita 

Do danas ne postoji prihvaćena podjela celulita zbog brojnih kontroverzi i neznanja u vezi celulita. Brojni autori se spore oko toga. Za sada postoji oko 20 vrsta celulita i 4 stupnja celulita. Da se uspješno ukloni celulit treba odrediti tretman prema tipu i stadiju celulita.

Zašto žene imaju celulit? 

U prvom redu zbog estrogena. Muškarci nemaju celulit zbog testosterona dok evnusi imaju celulit. Žene imaju okomito postavljeno vezivno tkivo a muškarci horizontalno postavljeno kao potpora masnim stanicama. Uslijed rasta masnih stanica kod žene masne stanice rastu prema površini kože čime nastaje narančina koža. Žene imaju 30% više potkožnog masnog tkiva. Celulit tipično nastaje u pubertetu, trudnoći i kod kontracepcije zbog povišene razine estrogena. 

Može li se celulit ukoniti? 

Celulit se može ukloniti većim dijelom, ali nikad 100 % zbog građe potkožnog masnog tkiva. Nakon tretmana savjetuje se 1 do 2 puta godišnje raditi tretman održavanja da se spriječi povratak celulita. Prosječno nakon tretmana s Med2contourom i Venusfreezom nema povratka oko 10 do 12 mjeseci pa i više.

Što potiče razvoj celulita? 

Pored estrogena slaba fizička aktivnost, junk hrana, nedovoljan unos vode, poremećaj probave, uska odjeća, kontracepcija i zagađenje hrane prvenstveno s pesticidom te hormonima koji imaju slično djelovanje kao estrogen. Fizička aktivnost ne može u cijelosti ukloniti celulit jer imaju profesionalne sportašice, ali može usporiti razvoj celulita.

Kako ukloniti celulit? 

Samo individualnim pristupom možemo ukloniti celulit i kombinacijom tretmana jer ni jedan tretman ne djeluje na sve uzroke razvoja celulita. Kod žena do 35 godina pored vezivnog tkiva i masne stanice su cilj tretmana. Nakon menopauze većinom je vezivno tkivo glavni cilj tretmana.

Pogoršanje celulita tijekom tretman 

Ako se i desi to je samo dobar znak obično kod višegodišnjeg i težeg celulita kao znak uklanjanja površinskog celulita. Nije potrebno ništa raditi nego pojačano piti vodu i ići na limfnu drenažu da se brže ukloni ako želite.

Kako ukloniti celulit? 

Potrebna je dobra analiza celulita prema tipu, stadiju i dobi. Kod iste žene moguće je da budu prisutna sva 4 stadija istovremeno tj. neka mjesta su teže zahvaćena. 

Da li liposukcija pomaže kod celulita? 

Nije idealno rješenje jer djeluje na posljedice tj. na povećane masne stanice. Problem je što vrlo često nastaju nepravilnosti kože ako se previše ukloni celulita. Stoga se savjetuje minimalno masti ukloniti. Na području koljena, stražnjice i bokova se uopće iz tog razloga ne savjetuje liposukcija. Izuzetak je ako se radi o mladoj životnoj dobi s većom količinom masnog tkiva. 

Kad se vide rezultati tretmana i koliko treba tretmana?

 Radi se o individualnim faktorima te možemo govoriti o prosjeku broja tretmana. Rezultati se vide obično sredinom ili pri kraju tretmana te budu sve bolji s vremenom. Konačni efekt se vidi 6 do 9 mjeseci nakon zadnjeg tretmana jer treba vremena da se stvori novi kolagen. Zbog više tipova celulita i različitih stadija celulita istovremeno treba kombinirati tretmane. Ako se koristi samo 1 tretman ili metoda za sve vrste celulita nema nikakvog rezultata.

Što je potrebno raditi tijekom anticelulitnog tretmana?

 Potrebno je piti barem 3 litre vode i pridržavati se uputa o prehrani koje daje doktor tipa što jesti, što ne jesti. Dijete, gladovanje i preskakanje obroka treba izbjeći. Celulit nema veze s debljinom no ako je potrebno istovremeno se mogu raditi anticelulitni tretmani uz mjere za mršavljenje. Nikakve kreme niti masaže nisu potrebne. 

Najefikasniji provjereni neinvazivni tretmani koji pomažu ukloniti celulit

Teško je nabrojati sve metode, tretmane i uređaje no krenimo od najpoznatijih:

Radio valovi: brojni su uređaji na tržištu no Venus legacy i freeze daju najbolje rezultate. Probajte ukucati na tražilici njihovo ime ili pogledati na video na YouTube-u o njima i sve će vam biti jasno. Venus freeze je u Americi izabran kao najefikasniji tretman oblikovanja tijela. Nekad je Accent xl bio vodeći uređaj.

Ultrazvuk: Med2contour – što reći o najnagrađivanijem uređaju? To je uređaj koji ima najviše pisanih publikacija i radova koji su objavljeni što se također lako može provjeriti.

Karboterapija: ubrizgavanje CO2 putem igle je jako efikasna metoda no nelagodna i bolna.

Mezoterapija: postoje brojni preparati, no Alydia mezoterapija s peptidima je zbilja po mom iskustvu najefikasnija i ništa se ne može s njom mjeriti.

PRP: tretmani s vlastitom krvi u zadnje vrijeme postaje sve važniji radi jake regeneracije i oporavka vezivnog tkiva.

enzimi  hijaluronidaze: bjelančevine koje razgrađuju vezivno tkivo kod nepravilnosti površine kože. Posebno važni nakon menopauze.

Limfna drenaža: ima važnu ulogu kao pomoćni tretman te pomaže da se rezultati vide brže. Spominjem uređaj LPG kao dobra limfna drenaža. 

Minimalno invazivni tretmani za uklanjanje celulita: 

Cilj je vezivno tkivo. Trenutno najefikasnji tretman je laserska lipoliza gdje se tankom iglom pod kožom razbija oštećeno vezivno tkivo, stvara novi kolagen i razbija masne stanice. Treba svega 1 tretman po regiji, a rezultati do par godina mogu trajati. Primjena radio valova u istu svrhu i na isti način je izuzetno efikasna.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr