Korekcija i povećavanje usana - Poliklinika Poliderma

Usluge

Korekcija i povećavanje usana

San većine žena je imati naglašene i velike usne kao znak senzualnosti. Jedan od najčešćih prototipova najljepših usana je Angelina Jolie koja definitivno nema prirodne usne.

Najgore što možete uraditi kod korekcije usana je da dođete sa slikom usana kakve želite imati jer je tretman odmah osuđen na propast jer nije moguće nikad 100% postići takve usne. Razlog tome je što tretmani usana su tretmani koji su najosjetljiviji i moraju biti najstrože individualni. Svaka osoba ima posebne crte i značajke lica te se po tome mora prilagoditi tretman te ono što je dobro jednoj osobi nije dobro drugoj osobi. Zapamtite nitko nije ljepši i bolji od vas te se ne nemojte s nikim uspoređivati jer samo sebi štetite jer si nabijate kompleks manje vrijednosti. Tretmani usana se ne smiju raditi ko na traci jer imamo ljude sa istim usnama. Možemo reći da bi tretman uspio svaki doktor koji to radi mora u sebi imati urođene umjetničke crte koje se nažalost ne mogu naučiti jer je tretman usana uz to izrazito tehnički zahtjevan te je potrebna mašta kako bi rezultat bio odličan. Nekim ženama su usne stanjene od rođenja dok se kod starenja usne stanjuju i izravnjavaju.

Pogledajmo koje su opcije :

1. SILIKON : se početno koristio te je izazvao tolike katastrofe i upropastio brojne žene da bi ga trebalo zabraniti no nažalost još se koristi. Najveća greška žena je što žele uraditi 1 tretman i vječno imati velike usne. Problem takvih materijala kao silikon i ostalih trajnih punjača je što s vremenom izazivaju degenerativne promjene i komplikacije koje mogu biti katastrofalne. Imate nebrojeno takvih primjera. Ako vam liječnik savjetuje da to ne radite već da koristite materijale koji kraće traju onda nije u pitanju njegova pohleda da vam uzme novac već da vam pomogne i spriječi katastrofu. Što vam vrijede novci kad se upropastite ? Nažalost nije moguće uvijek pomoći kod komplikacija. Srećom ima izvjesni broj žene kojima se to nije desilo za sad ali to je poput tempirane bombe. Nikad ne znate kad će puknuti.

2. KOLAGEN : ima problem što izrazito kratko traje. Drugi problem je što se koristi ljudski ( od mrtvaca ) ili životinski ( od svinje ) kolagen te nema 100% garancije da nećete dobiti neku bolest unatoč deklaraciji proizvođača da je testiran na brojne bolesti.

3. VLASTITO MASNO TKIVO : je treća opcija koja nije baš najsretnija iz više razloga. O tome postoje brojne nesuglasice među liječnicima. No pogledajmo činjenice pa prosudite sami. Masne stanice se moraju pripremiti na posebni način da se centrifugom odvoje od ostalih stanica no one se oštete što je razlog zašto rezultat traje kratko jer se masne stanice resorbiraju brzo. Drugi najveći problem što su masne stanice zbog veličine pogodne samo povećavanje usana a nisu nikako za oblikovanje i naglašavanje usana. U protivnom imate velike kobasičaste usne, ukusi su različiti jer je možda to nekom lijepo. U brojnim knjigama stoji da masno tkivo nije metoda izbora za povećavanje usana.

4. TRAJNI PUNJAČI : traju po više godina do trajno. Koliko god zvuči lijepo toliko je grozno kakve posljedice možete imati. U većini zemalja su trajni punjači zabranjeni za tremane usana.

5. PUNJAČI NA BAZI HIJALURONSKE KISELINE : hijaluronske kiselina je osnovni građevni materijal naše kože i potpuno prirodni te stoga bezopasna. Koristi se isključivo dobivena laboratorijskim putem i nema nikakvih sastojaka. Puno je žena je razočarano s ovom vrstom punjačom jer rezultat traje kratko. Zapitajmo se zašto ? Kao prvo brojne nestručne osobe primjenju punjače a da ne znaju tehniku davanja i građu usana. Drugo punjač preduboko ubrizgaju što znatno skrati rezultat, punjač se mora ubrizgati površno. Treće, postoje brojni punjači od kojih mnogi nisu vrijedni spomena jer su tehnički loše urađeni te kratko traju. Donedavno najbolji rezultati su trajali 3-6 mjeseci no razvojem tehnologije danas traju do 9-12 mjeseci. Pitanje dana je kada će trajati i dulje jer ima već punjača koji traju dulje od 12 mjeseci. Najveća prednost hijaluronske kiseline je što meka te daje mekoću i podatnost usana uz prirodni izgled. Ona se u cijelosti ukloni iz organizma i stvori novo vlastito tkivo koje je trajno. Po želji se tretman ponovo za 1 godinu te se svaki put sve više povećava razmak između održavanja tretmana za 1-3 godine a rezultat sada traje preko 1 ili više godina. Tretmani održavanja nisu obavezni niti se usne pogoršavaju ako se prekinu. Ova vrsta punjača osim što je najsigurnija daje ujedno najbolje rezultate. Ukoliko se ne dopadne rezultat tada se jednostavno ukloni ili otopi hijaluronska kiselina. Stopa eventualnih komplikacija je zanemariva, bezopasna i što je najvažnije prolazna za razliku od drugih materijala. Ako se i dese komplikacije onda su skroz bezopasne.

6. VLASTITA KRV : krv se centrifugira i odvoje pojedini dijelovi krvi koji sadrže faktore raste koji povećavaju usne. Zanimljiva metoda koja je sigurna i daje dobar rezultat.

7. MATIČNE STANICE : radi se o stanicama koje se mogu pretvoriti u bilo koju vrstu stanice ovisno gdje se nalazi. Iz masnog tkiva se odvoje i samo se one ubrizgaju u usne što daje trajni rezultat. Ovo je metoda izbora u budućnosti jer daje najdulje i najbolje rezultate. Još nije službeno u primjeni ali pitanje je dana. Nedostatak jedini će biti velika cijena.

8. ALTERNATIVA : postoje brojni proizvodi u obliku lipsticka koji navodno povećavaju usne što je upitno. Većina njih izaziva naticanje stanica i tako povećava usne, nažalost to izaziva oštećenje s odumiranjem stanica. Postoje neki novi proizvodi koji navodno povećavaju rast vezivnog tkiva i tako povećavaju usne. Zaboravite slane srdele i slično jer nakon njihove konzumacije usne su prolazno povećane. Ono što ne bi nikako savjetovao je da gurate usne u košnicu da vas ubode osa ili pčela.

Što je potrebno uraditi prije tretmana i o čemu treba voditi računa?

Ako ste prošli kratki tečaj za korekciju usana tada nemojte ni pokušati raditi što nažalost većina radi. Potrebno je dovoljno iskustva i da u početku bude pored vas iskusna osoba. Prije tretmana potrebno je detaljno s klijentom popričati i objasniti detalje tretmana. Slikanje prije i poslje tretmana je obavezno. Analiza usana i okolnih struktura je od presudne važnosti. Morate objasniti da su usne povećane nakon tretmana te da unutar 1-2 dana splasnu što će neke klijente razočarati. Zlatno pravilo je dati rađe manje punjača nego više jer ako je manje tada lako nadodate još punjača. Potrebno je odrediti želje klijenta : povećanje usana, naglašavanje, oboje ili da se usne izbace. Gornje usna mora biti manje od donje te može biti uzdignuta iznad donje usne. Za što bolji rezultat savjetujem korekciju kuteva usana da budu vodoravni a ne kosi što je bitno nakon 35-ih godina. Nije isto da li radite tretman mlađoj ili starijoj osobi. Kos starijih osoba zbog povećanog grča mišića usana usta poprimaju okrugli izgled te unatoč korekciji nije postignut pravi rezultat. Zato se savjetuje malo botoksa da se popusti mišić jer se usne izravnjavaju i poprime mladenački oblik. Savjetujem svakako korekciju Kupidovog luka tj udubljenje sredine gornje usne u obliku luka, isto tako i tvz filtrum koji čine dva izbočenja kože koja spajaju gornju usnu s nosnicama. Nadasve ključna je umjetnička crta doktora koji mora unaprijed predvidjeti rezultat i ono što bi svakom klijentu najbolje odgovaralo.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr