Laserska lipoliza i zatezanje kože - Poliklinika Poliderma

Usluge

Laserska lipoliza i zatezanje kože

Laserska lipoliza i zatezanje kože

Laserska lipoliza i zatezanje kože jedni su od najpoželjnijih neagresivnih tretmana današnjice, te predstavljaju pravi, svjetski trend! Samo jednim tretmanom, bez oporavka, njime možete riješiti višegodišnji estetski problem, i to nekirurškim zahvatom!

Unatoč redovnoj tjelovježbi i pravilnoj prehrani, mnoge žene i muškarci ne mogu postići željeni rezultat i maksimalan stupanj zadovoljstva. Bilo da se radi o celulitu na stražnjici, višku kože na koljenima, bedrima, podbratku, očnim kapcima, manje masne nakupine na leđima,… laserska lipoliza idealan je tretman za mikro korekcije, kao i korekcije većih regija poput zatezanja kože trbuha nakon poroda.

ŠTO JE LASERSKA LIPOLIZA?

Laserska lipoliza je minimalno invazivan zahvat kojim se laserom ispod kože, pomoću optičke energije trajno uklanjaju masne stanice (lipoliza). Cilj je optičkom energijom zagrijati i uništiti masne stanice koje se potom izmokre iz tijela. Rezultat se postiže samo jednim tretmanom u lokalnoj anesteziji.

ŠTO JE LASERSKO ZATEZANJE KOŽE?

Lasersko zatezanje kože je minimalno invazivan zahvat kojim se laserom, također ispod kože, vrši zatezanje kože pomoću optičke energije. Cilj je optičkom energijom izazvati oštećenje kolagena u svrhu razvoja novog kolagena, zatezanja kože, poticanja metabolizma, zadebljanja i pomlađivanja kože. I ovaj rezultat obnovljene, zadebljane i zategnute kože postiže se samo jednim tretmanom u lokalnoj anesteziji, bez oporavka koji su izraženi prilikom agresivnijih, kirurških tretmana.

KOJA JE RAZLIKA IZMEĐU LASERSKE LIPOLIZE I LASERSKOG ZATEZANJA KOŽE?

Osnovna razlika je u tehnici izvođenja samog zahvata, odnosno konačnom cilju – lipolizi ili zatezanju kože. Kod lipolize se laserom probija samo masno tkivo te se isporučuje veća količina energije a kod zatezanja kože se intervenira laserom neposredno ispod same površine kože pri čemu se isporučuje manja količina energije. Optička energija koja djeluje pod kožom ima istovremeno efekt lipolize i zatezanja a ovisno o tehnici izvođenja zahvata, jedan od ta dva efekta je više izražen. Ovisno o preferencijama, moguće je da oba efekta budu jednako izražena. Sve drugo je istovjetno.

ŠTO JE MINIMALNO INVAZIVAN ESTETSKI ZAHVAT?

Neinvazivni, neagresivni tretmani imaju određena ograničenja po pitanju rezultata. Agresivni ili invazivni tretmani daju najbolje rezultate ali često uz dugotrajan oporavak. Većina nema vremena za dugotrajan oporavak unatoč želji za konkretne i vidljive rezultate. Ovo je u biti sasvim nova kategorija koja daje rezultate poput agresivnih tretmana ali uz minimalan oporavak. Radi se o najnovijem svjetskom trendu estetskih zahvata koji su znatno nježniji te daju najbolje rezultate oblikovanja lica i tijela. Možemo reći da se radi o tretmanima koji su najveća prekretnica u svijetu estetike jer zamjenjuju agresivne tretmane i dugotrajne oporavke,  pri čemu daju bolje rezultate od agresivnih tretmana. Tretman se radi u ambulanti pod lokalnom anestezijom te većinom nije potreban oporavak ili strogo mirovanje  nakon zahvata. Potrebno je nekoliko dana blažeg mirovanja ali bez tjelovježbe u narednih 5 do 7 dana. Nije potrebno ležanje, nošenje elastičnih steznika, nema modrica a tretman se može izvoditi i ljeti.  Zbog svega navedenog govorimo o minimalno invazivnim tretmanima.

KAKO SE IZVODI LASERSKA LIPOLIZA/ ZATEZANJE?

Zahvat se izvodi ambulantno pod lokalnom anestezijom. Prvo se daje lokalna anestezija na regiju koja će biti tretirana laserom. Potom se pomoću produljene igle, kanile,  ide ispod kože. Kanila je promjera oko 2 mm. Na mjestu ulaza kanile zaostaje manje oštećenje kože koje bude jedva vidljivo. Na vrhu kanile se nalazi optičko, lasersko vlakno iz kojega se širi optička energija u svrhu lipolize ili zatezanja kože. Ravnomjernim pokretima kanilom se jednakomjerno zagrijava tretirano područje.

U video prikazima pogledajte kako izgledaju tretmani laserskom lipolizom.

Zatezanje i oblikovanje lica laserskom lipolizom:

Laserska lipoliza – trajno riješenje za celulit:

Zatezanje viška kože na koljenima laserskom lipolizom:

ZAŠTO LASERSKA LIPOLIZA I ZATEZANJE DAJU NAJBOLJE REZULTATE?

Laserom se direktno tretiraju masne stanice ili kolagen, te optička energija ima najveći utjecaj na zatezanje kože – lipolizu. Sve ostale metode baziraju se na površinskom djelu kože te ne dolaze direktno do masnih stanica i kolagena. Tretman je ujedno 100% prirodan jer nema nikakvog ubrizgavanja već se koriste isključivo vlastite snage organizma potaknute da zategnu kožu i unište masne stanice.

KOJI SE UREĐAJI KORISTE?

Postoje brojni laseri različitih valnih duljina  na tržištu no najbolji efekt daje laser valne duljine 1470 nm koji najbolje zateže tkivo i uništava masne stanice. Drugi laseri mogu ili zatezati kožu ili samo uništiti masne stanice.

KOJI UREĐAJ SE KORISTI U POLIKLINICI POLIDERMA?

Laserska lipoliza

Koristimo uređaj Lipolife valne duljine 1470 nm koji najbolje uništava masne stanice i zateže kožu. Prednost lasera Lipolife je ta što se optička energija širi za 360 stupnjeva te ravnomjerno zagrijava ispod kože. Kod drugih lasera se optička energija širi samo ravno te ne mogu ravnomjerno zagrijati potkožno tkivo.

ZA ŠTO SE KORISTI LASERSKA LIPOLIZA?

Za uklanjanje manjih masnih nakupina koje nije moguće ukloniti unatoč vježbanju i prehrani. Ovo je ujedno najefikasniji tretman za uklanjanje celulita.

KOJI DIJELOVI TIJELA SE MOGU TRETIRATI LASERSKOM LIPOLIZOM?

 • obrazi                                                  
 • nadlaktice
 • podbradak                                           
 • trbuh
 • muške grudi                                        
 • bokovi
 • područje oko grudnjaka                         
 • stražnjica
 • nabori koze na leđima                           
 • bedra
 • koljena                                               
 • listovi
 • gležanj

ZA ŠTO SE KORISTI LASERSKO ZATEZANJE?

Cilj je ukloniti višak kože bilo koje vrste osobito one nastale nakon poroda ili mršavljenja. Vježbanje ne pomaže kod viška kože jer se jačaju mišići a ne koža, te u tu svrhu tjelovježba nema učinka.

KOJI DIJELOVI TIJELA SE MOGU TRETIRAT LASERSKIM ZATEZANJEM ?

 • čelo                                                                    
 • obrazi                                                                
 • očne kesice, osobito one sklone naticanju           
 • podbradak                                                         
 • vrat                                                                    
 • donja čeljust                                                
 • koljena
 • bedra
 • stražnjica
 • bokovi
 • trbuh
 • leđa
 • nadlaktica

REZULTATI

Foto 1 i 2: prikaz rezultata smanjenja obujma trbuha laserkom lipolizom

Smanjenje obujma trbuha laserskom lipolizom
Smanjenje obujma trbuha laserskom lipolizom

Foto 3, 4 i 5: Prikaz rezultata tretiranja celulita, zatezanja i oblikovanja stražnjice laserskom lipolizom

Uklanjanje celulita - laserska lipoliza
Zatezanje stražnjice - laserska lipoliza
Oblikovanje stražnjice - laserska lipoliza

Foto 6: Rezultat smanjenja donjeg dijela lica laserskom lipolizom

Smanjenje donjeg dijela lica laserskom lipolizom

Foto 7 i 8: Prikaz rezultata smanjenja podbratka laserskom lipolizom

Smanjenje podbratka laserskom lipolizom
Smanjenje podbratka laserskom lipolizom

Foto 9: Prikaz rezultata zatezanja kože trbuh nakon poroda laserskom lipolizom

Zatezanje kože trbuha laserskom lipolizom

ŠTO OČEKIVATI NAKON TRETMANA?

Oporavak je individualan te ne postoji univerzalno pravilo. Klijenti već idući dan mogu u potpunosti normalno funkcionirati i posvetiti se svakodnevnim obavezama, no uglavnom je za oporavak potrebno do 3 dana. Poželjno je 5 do 7 dana od tretmana suzdržavati se od jače fizičke aktivnosti. Nakon tretmana nema modrica no ako i nastanu, prisutne su nekoliko dana ili se mogu odmah ukloniti laserom, što je uključeno u cijenu zahvata. Nije potrebno nošenje elastičnog steznika niti ima bolova. Moguće je manje naticanje pojedinih regija do tri dana uz manje odstupanje. Ako ima bolova, nisu intenzivni u toj mjeri da bi bilo potrebno uzimati sedative.

KADA SU VIDLJIVI REZULTATI I KOLIKO DUGO TRAJU?

Ovisno o tome da li se izvodio zahvat lipolize ili zatezanja, u pojedinim slučajevima rezultati su primjetni odmah nakon tretmana, no u pravilu su rezultati vidljivi već unutar nekoliko tjedana od tretmana  postaju sve bolji vremenom narednih 12 mjeseci.  Rezultat traje od 3 do 5 godina na više.

Za više informacija o tretmanima laserskom lipolizom, kontaktirajte nas na broj: 01 48 28 961, a za upite budite slobodni obratiti nam se i putem maila na poliderma@poliderma.hr.

Posjetite nas na adresi:

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284 D / 4. Kat, poslovni centar Almeria, Zagreb

Online naručivanje 

Pošaljite nam Vaš upit na: poliderma@poliderma.hr

Posjetite naš Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/PolidermaTV

Posjetite našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/Poliderma/
Posjetite našu Instagram stranicu: https://www.instagram.com/poliderma/

www.poliderma.hr

Obročno plaćanje moguće je sljedećim karticama:
American Express: do 6 rata
Diners: od 6 do 12 rata.
Zagrebačka banka: Maestro, Mastercard i Visa do 24 rata.

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr