Mezoniti: Pravi neoperativni lifting - Poliklinika Poliderma

Usluge

Mezoniti: Pravi neoperativni lifting

Mezoniti su prava revolucija u neinvazivnom oblikovanju lica, vrata i tijela. Ono što je revolucionarno u ovoj metodi je što daje rezultate podjednake pravom face liftingu ali uz prirodan izgled.

Tretman s mezonitima je u pravilu bez oporavka osim manjih modrica kao jedina komplikacija koje ne moraju uvijek nastati. Cilj tretmana je uvlačenje posebnih konaca pod kožu pomoću igala a konci se u cijelosti razgrađuju. Konci tvore mrežu ispod kože koja potiče razvoj novog kolagena uz pomlađivanje kože, zatezanje te podizanje. Možemo reći da je ovo najefikasnija metoda oblikovanja lica, posebno kontura. Podjednako spektakularni rezultati se postižu kod tretmana vrata i dekoltea.

Cjenik:

2000 – 10000 kn.

Napomena:

Cijena se određuje na temelju lokacije, broja i veličine niti koje se ugrade.

Kleopatra je prva koristila zlatne žice kako bi smanjila bore lica. Zlato se i dalje koristi u tu svrhu, kao i razni drugi materijali.

Ti tretmani daju rezultate kao face lifting, često bolje uz očuvanje prirodnog izgleda. Oduvijek je bila želja postići rezultat face liftinga bez operacije. Glavni problem je bio što su se koristili trajni tj. nerazgradivi materijali koji su znali izazivati komplikacije. Tako je nastala sigurna metoda liftinga lica pomoću niti koje se u cijelosti razgrade, te ne izazivaju komplikacije. Metoda je dobila naziv mezoniti, dok je neki nazivaju još 3D mezoniti.

Što su mezoniti?

Mezoniti su metoda koja koristi posebno dizajnirana razgradiva vlakna za podizanje, pomlađivanje i zatezanje kože. Služi za oblikovanje lica i tijela. Mezoniti se uvode pod kožu pomoću igle gdje se radi mreža niti na kojoj organizam stvara novi kolagen. Mezoniti se nalaze na vrhu igle. Nakon uvođenja igle konac ostaje pod kožom a igla se izvadi. Niti se u cijelosti razgrade za oko 6 mjeseci. Mezoniti imaju najjači efekt za poticanje proizvodnje novog kolagena te povećavaju prokrvljenost kože što još dodatno potiče razvoj novog kolagena te pomlađuje kožu. Uvlačenje niti iglom dodatno potiče razvoj novog kolagena. Metoda je 100% prirodna jer potiče vlastite snage da stvore novi kolagen, stoga su i rezultati prirodni.

Je li tretman bolan?

Tretman sa mezonitima nije bolan niti neugodan no pojedina mjesta mogu biti malo osjetljivija. Za anesteziju koristi se anestetska krema a po potrebi rjeđe anestezija kao kod zubara.

Za što se koriste mezoniti?

Mezoniti su namijenjene za lifting, zatezanje kože, oblikovanje lica i smanjivanja bora. Koriste se još za oblikovanje i zatezanje tijela: vrat, dekolte, grudi, trbuh, unutarnja strana bedara i koljena. U poliklinici Poliderma koristimo mezoniti prvenstveno za lice i vrat, a rjeđe za tijelo. Prednost mezoniti je što daju prirodan izgled lica, te kao nijedna metoda do sad oblikuju konture lice. Mezoniti su jedina metoda koja vraća volumen tako što podiže spuštenu kožu na prvotno mjesto prije spuštanja. Stoga su mezoniti prirodna alternativa za punjače i face lifting. Mezoniti su efikasne za smanjivanje bora: čela, između obrva, kuteva usana, oko očiju, nazolabijalnih i nadusnica. Metoda je odlična alternativa osobama koje se boje face liftinga i žele ga odgoditi. Isto tako je pogodna za osobe koje ne žele Botoks i punjače. Mezoniti podižu obraze te obrve, oblikuju i zatežu donju čeljust. Koriste se još za smanjivanje bora ispred uški. Osim efekta zatezanja i liftinga popravi se tonus pri čemu je mimika lica očuvana. Kvaliteta i izgled kože se popravi nakon tretmana.

Kome se preporuča tretman?

U prvom redu osobama koje žele zadržati prirodan izgled, a ne žele se podvrgnuti face liftingu i tretmanu Botoxa. Tretman je idealan u tom slučaju ako lice nije previše spušteno. Rezultat tretmana s mezonitima se tada mjeri s face liftingom s tim da je naglasak na očuvanom prirodnom izgledu lica. Nakon tretmana s mezonitima mimika lica ostaje očuvana što je jako bitno za pojedina zanimanja. Mezoniti su prirodna zamjena za punjače jer vraćaju volumen podizanjem lica. Metoda je pogodna za oba spola a preporučena dob je, prosječno ovisno o stanju kože, od 35-65 godine iako postoje odstupanja od navedene dobi. Rezultati mezoniti su bolji, trajniji i prirodniji od punjača. Metoda je idealna za podizanje obrva, korekciju dubljih nazolabijalnih i drugih bora pogotovo oko očiju te pušačkih bora. Mezoniti efikasno smanjuju bore u kutevima usana koje daju tužan izgled te oblikuju donju čeljust zatezanjem te smanjivanjem vrećica sa strane čeljusti. Ako imate viseći podbradak samo zbog viška kože mezoniti su idealno riješenje

Je li potreban oporavak nakon tretmana?

Načelno nije potreban oporavak te sutradan možete se vratiti na posao ili čak isti dan. Po potrebi se stavi puder već isti dan. Moguće su ponekad modrice obično par dana poslije tretmana, no brzo prođu. Ako se radi veći broj niti može biti manji otok koji preko noći prođe.

Koje su moguće komplikacije mezoniti?

Eventualno modrice no one se ne jave većinom. Druge komplikacije ne postoje osim teoretski infekcije jer se niti u cijelosti razgrade i uklone iz tijela. Nakon prestanka djelovanja tretmana nema nikakvog pogoršanja ili ovisnosti, dapače tretman snažno prevenira spuštanje lica.

Od čega su rađene mezoniti?

Mezoniti su rađene od materijala koji se koristi 15 godina u kardiokirurgiji za operaciju na srcu i krvnim žilama. Materijal od kojih su građene mezoniti se zove polydioxanone. Bitno je da se taj materijal u cijelosti uklanja iz organizma u cijelosti kroz razdoblje od 3-6 mjeseci te ne izaziva alergijsku reakciju. Koliko je materijal siguran dovoljan je podatak da se koristi za operaciju srca.

Kada se vidi rezultat mezoniti?

Odmah nakon tretmana se vidi rezultat a konačni rezultat vidite za oko 3 mjeseca poslije, koliko je potrebno za stvaranje novog kolagena.

Koliko dugo traje rezultat mezoniti?

Ovisno o stanju kože i lokaciji tretmana proizvođač navodi prosječno trajanje oko 15-20 mjeseci iako su moguća odstupanja od navedenog.

Koliko je potrebno tretmana mezoniti?

Po 1. regiji je dovoljan 1. tretman mezoniti. Ukoliko ne želite da se rezultat vidi naglo tada možete postupno dodavati mezoniti.

Mogu li se mezoniti kombinirati s drugim tretmanima?

Mezoniti se mogu kombinirati s bilo kojim tretmanom nakon 3-4 tjedna.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr