Mitovi i zablude o višku kože nakon poroda

Usluge

Mitovi i zablude o višku kože nakon poroda

Višak kože nakon poroda

Nakon poroda, većini žena ostaje primjetan višak kože na trbuhu, kojeg se, unatoč svim vježbama i vođenju računa o prehrani, teško ili nikako ne mogu riješiti. Velika je zabluda vjerovanje kako  će se višak kože sam povući i vratiti u prvobitno stanje ili da će samo tjelovježba pomoći. 

Nažalost, ništa od navedenog ne pomaže, niti će se višak kože sam od sebe vratiti. Višak kože nastaje kao posljedica rastezanja kože trbuha u trudnoći. Pri tome je jako bitna kvaliteta vezivnog tkiva kao i to da žena prije poroda redovito vježba i da unosi dovoljne količine bjelančevina i povrća. Ako to ne radi ili ima slabije vezivno tkivo, tada nastaje, ne samo višak kože, nego i strije. Pojedine žene nemaju ni viška kože ni strije, što ne znači da ih neće imati nakon iduće trudnoće.

Vježbanje ne utječe na višak kože nego na mišiće trbuha. Mišići će ojačati a višak kože i dalje, nažalost, ostati. Još je veća greška ako žena smatra da će mršavljenjem riješiti  višak kože. Unatoč napornim treninzima i strogom prehrambenom režimu, višak kože i dalje ostaje. Taj višak kože se najviše dolazi do izražaja prilikom saginjanja prema naprijed. Kako bi se riješio višak kože, potrebni su isključivo i jedino tretmani, od kojih bi posebno izdvojio Venus Legacy ili MedContour platformu. Toplina zateže! Tretmani za zatezanje kože djeluju po principu kontroliranog zagrijavanja kože, čime se ona steže. Možda bi dobar usporedni primjer bio primjer s termičkom obradom mesa koje se smanjuje volumenom prilikom termičke obrade. To je jedini, minimalno invazivni princip, koji učinkovito pomaže. Postoji operativna, kirurška metoda, tzv. abdominoplastika, nakon koje ostaje veliki ožiljak po širini cijelog trbuha, uz duži postoperativni oporavak.  Tzv. neinvazivni tretmani su veoma ugodni i pomažu ali imaju ograničenja u rezultatima. Naime, i dalje može ostati vidljiv višak kože pri saginjanju.

Najveća revolucija u oblikovanju, tj. zatezanju viška kože trbuha nakon poroda, su tzv. minimalno invazivni tretmani. Zašto? Potreban je svega jedan bezbolan tretman u lokalnoj anesteziji, a daje trenutno najbolje rezultate. Posebno oblikovanom iglom kontrolirano se zagrijava ispod kože uz vrlo jak efekt zatezanja, pri čemu se masne stanice unište (lipoliza) te se izmokre. Nema liposukcije niti rezova. Tretman ujedno smanjuje i strije. Savjetuje se par dana mirovati, iako nije potrebno strogo mirovanje (ležanje ili bolovanje). Ovo je trenutno najefikasniji tretman za rješavanje problema viška kože. Koristimo uređaje Thermi, Lipolife i Dynamis Sp.

Pogledajte fotografije prije i nakon tretmana te video svjedočenja i uvjerite se:

Tri i pol mjeseca nakon tretmana:

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr