Uklanjanje i tretiranje ožiljaka od akni - Poliklinika Poliderma

Usluge

Moja iskustva u tretiranju ožiljaka od akni uz pomoć najnovijih tehnologija

uklanjanje ožiljaka od akni

U 18 godina borbe s ožiljcima od akni, mogu reći da sam stekao vjerodostojno iskustvo te u prvom redu želim reći da duboko suosjećam sa svim mojim klijentima koji se bore protiv ožiljaka od akni. To nije samo njihova borba već i moja borba jer s njima doživljam i dijelim sva njihova iskustva. Svaka njihova pobjeda je moja pobjeda, a njihov poraz je ujedno moj poraz. Moram reći da se  najviše osobno poistovjećujem s klijentima koji se bore protiv ožiljaka jer znam što ožiljci znače za njih i koliko utječu na kvalitetu njihova života. Stoga tu pristupam maksimalno sa srcem da pomognem. No, unatoč mojoj dobroj volji i najboljim uređajima, postoje neka ograničenja na koja ne mogu utjecati. Imam veliku potrebu da podijelim s Vama moja iskustva i najnovije trendove u borbi protiv ožiljaka od akni. 

Ne želim više spominjati Dermapen, abrazije i peelinge jer da vrijede zar bih kupovao tolike skupe aparate? Glavninu lasera čine isključivo frakcijski ablativni laseri i injekcijski radio valovi koji su zamijenili frakcijske radio valove. Postoji cijeli niz novosti oko trendova i uređaja koje želim predstaviti kako bi moji klijenti imali što bolje rezultate u što manje tretmana:

1.         INDIVIDUALAN PRISTUP KLIJENTU, ANALIZA OŽILJAKA: Potrebno je otvoreno i iskreno popričati te odrediti njegova očekivanja. Nije moguće 100% uklonit ožiljke ali se mogu znatno smanjiti, i to ne odmah, nego postupno zbog sporijeg razvoja novog kolagena. Potrebno je odrediti vrstu ožiljaka i prema tome način uklanjanja. Crvenilo lica nije ožiljak već posljedica upale. Lice je potrebno uslikati uređajem Visia prije i poslije tretmana za najbolje praćenje napretka. Bez dobre analize ožiljaka, nema dobrog rezultata. Tretman se mora prilagoditi u prvom redu prema vrsti tj. obliku ožiljka. Ne može se s jednim tretmanom tj. metodom uklanjati sve vrste ožiljaka. Svaki oblik ožiljka ima svoju metodu koja je najprikladnija. Stoga je uklanjanje ožiljaka jako specifično. Nije moguće točno predvidjeti broj tretmana koji su potrebni. Razmak između tretmana mora biti bar par mjeseci kako bi se vidjeli početni rezultati, a tek onda slijedi idući tretman.

2.         CRVENI OŽILJCI: to nisu pravi ožiljci već posljedica upale, a uklanjaju se laserima protiv kapilara. Novost čini tzv. kratkoimpulsni neodimum yag laser koji najviše pomaže kao i pulse dye laser.

3.         DEFORMITETI ili velika udubljenja kože nisu vise ožiljci već deformiteti koje treba ispuniti jedino s vlastitim masnim tkivom ili biostimulatorom kolagena. Laseri tu ne pomažu.

4.         KOMBINACIJA TRETMANA: jedina dobitna kombinacija je istodobna primjena više uređaja, tj. tretmana, odjednom i svaki je puta prema rezultatu potrebno prilagoditi kombinaciju tretmana.

5.         MAKSIMALNO SNAŽNI PRVI TRETMAN: meni se osobno najviše sviđa jer se maksimalno snažno radi tretman koji daje najbolje rezultate iz prvog tretmana. Mana je ta što je skuplji ali daje brže rezultate. Svaki naredni tretman znatno je niže cijene.

6.         Q SWITCH ABLATIVNI  FRAKCIJSKI LASERI: daju znatno bolji efekt od običnih frakcijskih ablativnih lasera jer im laserski impuls kraće traje a imaju veću snagu te bolji efekt uz kraći oporavak.

7.         NEABLATIVNI FRAKCIJSKI LASERI: ti laseri ne oštećuju kožu i kao takvi slabo pomažu  kod ožiljaka.

8.         VLASTITO MASNO TKIVO, FAKTORI RASTA, BIOSTIMULATORI KOLAGENA I PRP TJ VLASTITA KRV: opcije koje znatno pomažu u kombinaciji s drugim tretmanima. Ova vrsta tretmana djeluje po principu povratka volumena i regeneracije kože tj. razvoja novog kolagena.

9.         PUNCH BIOPSIJA: ciljano se operativno uklone tzv. ice pick ožiljci koji su uski te se duboko zašiju. Izuzetno efikasna metoda za ovu vrstu ožiljaka koja se najteže uklanja jer su uski i duboki. Često su ovi ožiljci prošireni na dnu te se čini da se nakon tretmana povećaju, no radi se o dolasku na njihovu bazu što je dobar znak jer se sada mogu konačno efikasno ukloniti.

10.       SUBINCIZIJA: koristi se igla kojom se podrezuje široke udubljene ožiljke koji nastaju jer upalne priraslice vuku kožu  dolje. Presijecanjem tih priraslica, koža se vraća na površinu čime se ukloni ožiljak.

11.       PLEXR I PLASMAGE: uređaji koji koriste iglu koja baca plamen u svrhu zatezanja ožiljka i razvoja novog kolagena. Jako efikasni uređaji.

12.       INJEKCIJSKI RADIO VALOVI: moje veliko otkriće gdje se iglicama prolazi par milimetara ispod kože uz puštanje radio valova koji snažno zatežu ožiljke uz razvoj novog kolagena.

13.       CO2 LASER: po rubovima i dnu ožiljka prelazi se laserom koji trenutno vidno sužava ožiljak. Znatno efikasniji od TCA peeling tzv Cross metode.

14.       J PLASMA: mogao bi biti najefikasniji tretman ikad za ožiljke gdje se s plazmom uklanjaju ožiljci. Oporavak u prosjeku traje od 10 do 14 dana no, isplati se svaka sekunda oporavka zbog izuzetnih rezultata. Koristi se tzv. hladna plazma koja ljušti kožu uz razvoj novog kolagena.

Ako mene pitate, ožiljci u današnje vrijeme ne bi smjeli uopće nastati jer u protivnom se radi o grešci lječnika ili je dotična osoba bila neodgovorna prema svom licu u većini slučajeva. No, ako i dođe do nastanka ožiljaka,  mogućnosti za njihovo ublažavanje ili uklanjanje nikada nije bilo više!

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr