15 godina iskustva uklanjanja vena i kapilara nogu │ Poliderma

Usluge

Mojih 15 godina iskustva uklanjanja vena i kapilara nogu

Nikad neću zaboraviti kad sam prvi put uklanjao proširene vene i kapilare nogu. Bilo je to prije 15 godina na današnji dan. Bio sam poprilično uzbuđen i uplašen. Kad je pacijentica došla bilo je sve u redu dok se nije skinula i legla na krevet. 

Bio sam zbunjen jer nisam znao zbog čega je došla. Imala je toliko guste dlake na nogama da sam mislio da je prvo došla radi uklanjanja dlaka. Kad sam je upitao rekla je da je dlake ne smetaju nego vene i kapilare nogu. 

Medicinska sestra mi je pomogla oko razgrtanja dlaka nogu da vidim vene i kapilare nogu. Bilo je to skoro kao da tražim iglu u plastu sjena jer se od dlaka nije ništa vidjelo. Bilo mi je to prilično traumatično iskustvo koje je odlično prošlo jer je pacijentica bila zadovoljna rezultatom. 

Nakon toga sve mi je bilo lako raditi. Nije bilo te vene i kapilare koju nisam pogodio iglom. S vremenom sam zavolio sklerozaciju, metodu uklanjanja vena s iglom. Prije toga sam bio najveći antitalent za igrati pikado jer bi nekad znao pogoditi zid. No sad sam zahvaljujući sklerozaciji postao majstor u pikadu. Po cijele dane bi znao nabadati vene i kapilare nogu no uvidio sam brojne nedostatke ove metode. 

Uvidio sam brojne nedostatke sklerozacije 

Bilo je jako puno uboda iglom koji su bolni. Jako velik broj tretmana, prosječno oko 5 na više. Nakon tretmana trebalo je na svaki ubod saviti tupfer. Česte su bile komplikacije tipa pigmentacije i modrice.  Najteže je bilo raditi na gležnju jer je najviše boljelo uz slab rezultat i česte rane. Nije mi se dopala ideja da ubrizgavam kemikaliju direktno u tijelo. 

Onda se pojavila sklerozacija s pjenom gdje se promućka sredstvo koje se ubrizgava da nastane pjena jer bolje uništi vene i kapilare. S ovim je postignut znatan napredak no to je bilo daleko od idealnog. 

Rješenje za područje gležnja i dalje nije bilo. Jedino se nešto smanjio broj tretmana. Moram priznat da je ovo odlična metoda jedino ako se radi kod većih vena širine veće od 4 mm no ne bih je koristio za manje vene i kapilare. Mišljenja su među liječnicima podijeljena. 

Neodymium yag Laser se pokazao kao najbolje riješenje za uklanjanje vena i kapilara 

Onda se pojavio laser koji je bio znatno bolji od sklerozacije obične i s pjenom. Laser je efikasno uklanjao vene širine do 4 mm i kapilare. Konačno se moglo efikasno i sigurno ukloniti kapilare s gležnja. Po meni jedini laser koji je efikasan je neodymium yag jer dovoljno duboko prodire da uništi vene i kapilare. 

Druge vrste lasera ne bih koristio uopće pogotovo ne IPL. Puno pacijenata je imalo loša iskustva oko uklanjanja vena i kapilara s laserom iz razloga što se nije koristio neodymium yag laser. Ako nemam taj laser radije ću raditi sklerozaciju. 

Laser neodymium ima brojne prednosti u prvom redu jer daje najbolje rezultate. Treba prosječno 1 do 3 tretmana. Razmak između tretmana 2 do 3 mjeseca. Optičkom energijom uništi vene i kapilare te je 100% siguran jer nema ubrizgavanja kemikalija. 

S jednim tretmanom moguće je cijele noge od bedra do gležnja tretirati što nije moguće kod sklerozacije gdje treba veliku količinu kemikalije ubrizgati. Od komplikacija moguća je prolazna modrica ili pigmentacija. Rane i ožiljci su jako rijetki. No ima jedna mana a to je da tretman nije baš ugodan u cijelosti, no izdrži se bez problema. Radim velike pauze tijekom tretmana uz hlađenje.  

Zahvaljujući ovom tretmanu dobio sam neviđeno brze reflekse jer mi je život bio bezbroj puta ugrožen tijekom tretmana. Neke klijentice su me gađale tijekom tretmana sa svim što im je došlo pod ruku pa prije tretmana ispraznim skroz ordinaciju. Da ne govorim koliko puta su me probale udarati nogom u glavu. Sada mogu slobodno na boks jer imam reflekse čudo i mala je šansa da me itko uspije udarati. No pacijentice kada vide rezultate opet me zavole.  

Uklanjanje vena i kapilara nogu prikaz tretmana

10 tjedana nakon tretmana uklanjanja kapilara – Poliderma

Moja su predviđanja da će neodymium yag laser ostati najučinkovitiji tretman protiv vena i kapilara 

Unatoč silnom napretku tehnologije neodymium yag laser i dalje će biti najefikasnija metoda uklanjanja vena te kapilara nogu čini se još dugo vremena. Kako bi spriječili vene i kapilare nogu klonite se topline tipa sunce, saune, solarij i vruće kupke. Kontracepcija potiče razvoj vena i kapilara. 

Jako je bitno ići na anticelulitne tretmane i tretmane održavanja 1 do 2x godišnje jer celulit ide skupa s venama te kapilarama nogu. Kada uklonite celulit znatno prevenirate razvoj vena i kapilara nogu. Da ne govorim da anticelulitni tretmani pomažu da noge ne natiču i da nisu hladne. Savjetujem piti vitamin C bar 2 g i piknogenol. Visoke pete nisu idealne niti dugotrajna stajanja. 

Mogu reći slobodno da nema danas beznadežnog slučaja gdje nije moguće pomoći. Najvažnije da odete na tretman odmah čim se počnu razvijati kapilare jer se brže i lakše uklone uz veliku uštedu novca. Nemojte čekati da se povećaju jer vas moj laser očekuje…

AKCIJA u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Kupnjom odabranih proizvoda branda My Skin by dr. Kaliterna, ostvarujete popust na tretman dermalnim filerima do 500 kn

Omogućujemo obročno plaćanje

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 08.00 - 19.00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr