Najnovija metoda uklanjanja podočnjaka - Poliklinika Poliderma

Usluge

Najnovija metoda uklanjanja podočnjaka

Podočnjaci su velika nepoznanica u medicini. Ni danas ne postoji prihvaćena podjela podočnjaka niti se ne znaju uzroci razvoja pojedinih podočnjaka.

Najjednostavnija podjela podočnjaka temelji se na podočnjacima izazvanim gubitkom volumena, pojačanom pigmentacijom, praćeni naticanjem i kombinacijom navedenoga. Podočnjaci su velik estetski problem koji se često teško prikriva a daje umoran izgled lica. Da bi uspješno uklonili podočnjake potreban je individualan pristup i određivanje tretmana prema vrsti podočnjaka. Drugi korak je slikanje i analiza podočnjaka prije tretmana. Uređaj Visia od firme Canfield daje najbolje fotografije prije i poslije te se lako objasni klijentu sve u vezi tretmana. Najprecizniji prikaz je 3D prikaz podočnjaka koji točno izmjeri volumen podočnjaka prije i poslije tretmana te planiramo uskoro nabaviti navedeni uređaj za 3D prikaz podočnjaka.

Podočnjaci s gubitkom volumena:

Nastaju zbog gubitka potkožnog masnog tkiva u obrazima zbog čega se lice spušta te odvaja spoj obraza s donjim kapkom. Drugi razlog je popuštanje ligamenata koji drže obraze. Treći razlog je kombinacija navedenih faktora. Volumen se nadoknadi s hijaluronskom kiselinom ili vlastitim masnim tkivom. Ako je manji gubitak volumena savjetuje se PRP tretman s vlastitom krvi. Treća opcija je premještanje masnog tkiva iz očne šupljine da popuni volumen. Najvažnije prije tretmana je odrediti razmak spoja obraza s kapkom. Ako je prevelik razmak savjetuje se lifting srednjeg dijela lica jer bi inače rezultat bio loš ako bi samo nadoknađivali volumen. Nova opcija umjesto operacije je neoperativni lifting tzv. mezoniti koje u lokalnoj anesteziji podignu obraz te smanjuju podočnjake. Ovisno o spuštenosti obraza volumen se naknadno nadoknadi ako je potrebno.

Podočnjaci s pigmentacijom:

Nastaju zbog izlaganja suncu ili kod osoba sa suhom kožom te su često obiteljski izraženi. Ako su nastali zbog sunca tada se ukloni pigmentacija frakcijskim laserom, erbium laserom, q switch laser dok Clear lift predstavlja velik napredak. Kod osoba sa suhom kožom često susrećemo ovu vrstu podočnjaka. Ako su obiteljski izraženi te praćeni s neurodermatitisom teže se uklanjanju. Bitno je da se često njeguje područje ispod očiju s kremom da ne bude suho te da se ne trlja prstima što jako pogoršava ovu vrstu podočnjaka. Pojedine kreme na bazi bilja, vitamina K i bjelančevina mogu dosta pomoći. Tretman s vlastitom krvi tzv. PRP je jako efikasan ali treba čekati par mjeseci za prve rezultate.

Podočnjaci s naticanjem:

Potrebno je isključiti alergije, bolesti bubrega i srca te štitnjače. Treba unositi pojačano antioksidanse da smanje upalu u tijelu koja često izaziva ovu vrstu podočnjaka. Najčešći razlog razvoja ne znamo ali često bude izražen poremećaj limfne cirkulacije. Ovo je najteža vrsta podočnjaka za uspješno rješavanje. Operacija nije trajno riješenje jer se ovi podočnjaci vraćaju. Dobro djeluju radiovalovi i karboterapija koja potiče limfnu cirkulaciju tj. drenažu. U obzir dolazi zatezanje kože sa frakcijskim CO2 laserom. Treba isključiti da se ne radi o pojačanom prodoru masnog tkiva iz očne šupljine što se operativno ukloni ali samo minimalna količina masnog tkiva jer se inače podočnjaci znatno pogoršaju par godina poslije operacije.

Kombinirani podočnjaci:

Provode se kombinacije tretmana ovisno o izgledu podočnjaka te koja promjena više dominira. Većinom je izuzetno težak oblik podočnjaka za ukloniti.

Danas se svaka vrsta podočnjaka može korigirati no pojedini oblici teže. Potrebno je pričekati da se detaljnije shvate uzroci razvoja podočnjaka sklonih naticanju. Pitanje je vremena kada će to biti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr