Najnovije spoznaje o liječenju akni, psorijaze i neurodermatitisa

Usluge

Najnovije spoznaje o liječenju akni, psorijaze i neurodermatitisa

Moji kod kuće imaju traume svaki put kad se vratim jer često nosim nove kreme i pripravke koje na njima isprobavam.

Na njihovu nesreću tu su i razni tretmani koje na njima prvo isprobavam. Moje ruke su spržene od lasera koje isprobavam kako djeluju tako da i ja nisam pošteđen od eksperimenata. Kad se uvjerim da neki proizvod ili tretman djeluje na članovima moje obitelji ili meni tek tada dolaze na red pacijenti. Mnogima se čini da akne, psorijaza i neurodermatitis nemaju ništa zajedničko no to je krivo jer se mogu gotovo istovjetnom terapijom liječiti. Svaka od tih bolesti je dugotrajna i ima terapiju koja ostavlja posljedice. Kod akni antibiotici uništavaju crijevnu floru, remete probavu, povećavaju razvoj gljivičnih infekcija, izazivaju upale grla, bolje da dalje ne nabrajam isto tako i o nuspojavama kontracepcije. Kod psorijaze i neurodermatitisa kortikosteroidi su nužno zlo koji oštećuju kožu isto tako i fototerapija. Pitanje je kako pomoći a da nema štetnih nuspojava? Pošto sve navedene bolesti imaju kroničnu upalu u podlozi prvi cilj je smanjiti upalu putem prehrane i dodataka prehrane. Potrebna je dalmatinska prehrana uz izbjegavanje svježeg mlijeka i šećera. Test intolerancije hrane je jako bitan. Antioksidansi koji smanjuju upalu jako pomažu. Kod svih navedenih bolesti je smanjena linoleinska kiselina te njena primjena putem kreme i tableta znatno pomaže pogotovo ako u sebi ima sjemenke grožda.

Kurkumin začin hrane smanjuje aktivnost enzima koji potiče upalu te njegovim unosom se smanjuje upala. Kod akni glutation, antioksidans je snižen te ako ga unosimo smanjujemo upalu. Isto djeluje cink. Cimet snižava šećer kod akni što je jedan od glavnih uzroka bolesti. Umjesto kontracepcije primjena tvari koje snižavaju aktivnost muških hormona tipa finasterid koji se koristi za liječenje muške ćelavosti tj. povećane prostate može dosta pomoći. Ima više tvari koje na navedeni način djeluju. Frakcijski laser i radio valovi jako pomažu kod akni. Terapija budućnosti akni je fotodinamska terapija gdje se nanese tvar koja se obasjavanjem određene valne duljine aktivira i uništi lojne žlijezde što je konačno izliječenje akni. Slično djeluje crveno i plavo svijetlo u sklopu tzv. LED tehnologije. Postoje razni prirodni spojevi koji ubijaju bakterije te pomažu kod akni te mogu zamjeniti antibiotike, posebno spojevi srebra. Korijen drva s Himalaje ako se koristi u obliku obloga jako smanjuje akne. Antioksidansi lokalno primjenjeni tipa vitamin C i eterična ulja su isto velika pomoć kod akni.

Botoks se pokazao kao izuzetno efikasan kod akni jer smanjuje lučenje masnih žlijezda. U zadnje vrijeme me oduševljava zeolit mineral koji neviđeno dobro djeluje na sve tri bolesti. Kod psorijaze i neurodermatitisa primjena ribica koje jedu upalne promjene znatno pomažu. Fototerapija klasična bi se mogla zamjeniti s fototerapijom koja istovremeno koristi uz UVB zrake i LED tehnologiju koja pomlađuje kože i spriječava UV izazvano oštećenje kože. Pogotovo ako damo pripravak Leucopodium ili slično tada gotovo 100% smanjimo štetne efekte fototerapije. Tacrolimus i picrolimus uspješno zamjenjuju kortikosteroide. Lokalni oblici psorijaze na laktu i koljenima se mogu gotovo trajno ukloniti s laserom. Koliko god zvučalo bolesno sve je više članaka gdje se podupire primjena unosa jajašaca parazita koji jačaju oslabljen imunitet kod neurodermatitisa i tako liječe bolest. Dr. Hrgović u Frankfurtu radi na izolaciji tvz. fumarinske kiseline koja bi se koristila lokalno kod psorijaze što je jako obećavajuća terapija. Sumpor jako dobro djeluje kod akni i psorijaze. Možda vam sve navedeno zvuči čudno ali radi se o najnovijim znanstvenim spoznajama koje pomažu i uklanjaju potrebu za klasičnom terapijom koja ima brojne posljedice. Iznenadio sam se kako melem dobro djeluje kod neurodermatitisa kojeg sam ja uradio na bazi biljaka i maslinovog ulja. Nemojmo zaboraviti akupunkturu kod psorijaze i neurodermatitisa. Uz sve navedeno bitna je regulacija probave uz korekciju crijevne flore, smanjenje tjelesne težine, promjenu ph krvi da više bude alkalna i unos probiotika. Srebro se isto pokazalo efikasno pogotovo kod akni i neurodermatitisa.

Preparati na bazi aminokiselina jako povoljno utječu na sve tri bolesti te posebno preporučam proizvode firme Aminogenesis koji su zbilja nevjerojatno dobri. Za sve tri bolesti izuzetno je bitna njega kože koje već sama može dosta pomoći. Kod neurodermatitisa klor u vodi iritira kožu te primjena Bariderm kreme pola sata prije odlaska u bazen prevenira iritaciju kože. Filter za vodu tj. sistem za tuširanje firme Silverex uklanja klor pri tuširanju. Na koži kod neurodermatitisa nalaze se u povećanom broju bakterije i gljivice koje izazivaju pogoršanje bolesti a pranje kože tj. njegom od prije navedene firme ubijaja bakterije i gljivice tj. smanjuje njihov broj što je jako bitno. Pred nama je mogućnost da zbilja pomognemo kod navedenih bolesti te nas očekuje uzbudljiv period gdje očekujemo sve uspješnije lijekove s minimalnim nuspojavama ili gotovo bez nuspojava.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr