Ono što vam nisu govorili o celulitu: liposukcija, nove metode i ostalo

Usluge

Ono što vam nisu govorili o celulitu: liposukcija, nove metode i ostalo

Jedna od prvih misli koje vežem uz celulit je narančina kora, jer je naranča jedna od mojih najdražih voćki. Da mi je samo znati tko je celulitu mogao dati tako glup naziv!? Svaki put kad vidim naranču sjetim se celulita, htio to ili ne. Rezultat toga je da sam zamrzio naranče i sve u vezi naranči. Nekad imam noćne mora pa sanjam naranče i celulit kako me progone. Ako sam ujutro na poslu neispavan, znači da su me opet lovile naranče i proganjao celulit, tako da imate razumijevanja za mene.

Kako sve više čitam i pratim literaturu, tako nailazim na brojne nove spoznaje u vezi celulita. Najveći smrtni grijeh u rješavanju celulita je što većina ljudi koja se bavi celulitom uopće nema pojma što je celulit, kako nastaje, što izaziva u organizmu, itd. Najgore od svega je što postoje dva poremećaja po izgledu slična celulitu, a liječe se jedino liposukcijom. Radi se o lipoedemu i limfedemu. Ako za liječenje tih poremećaja koristite uobičajene metode za uklanjanje celulita, ne da nećete pomoći, nego samo možete odmoći klijentu koji će izgubiti novac, vrijeme i svaku nadu da mu se može pomoći.

Kod limfedema se radi o poremećaju limfne cirkulacije, gdje cijele noge natiču, uključujući i nožne prste. Kod lipoedema se radi o nakupljanju sala samo u području bokova, stražnjice i ruku. Svakodnevno mi dolaze brojne žene koje imaju celulit, razočarane jer su puno novca potrošile bez rezultata, upravo zbog nestručnosti ljudi. Najteži dio takvim ljudima je vratiti vjeru i nadu da im se može pomoći. Da su bili na liposukciji, riješili bi većinu problema, ali ne na bilo kakvoj liposukciji, pogotovo ako nisu imali tretmane pripreme prije liposukcije. Bez pripremnih tretmana moguće su brojne dugotrajne masnice, bolovi i naticanje nogu. Zato se klijent nekoliko tjedana prije liposukcije priprema s nekoliko tretmana radio valovima, LPG 6, Triactivom, VelaSmoothom ili fotomologijom, kako bi ojačali cirkulaciju drenažom i znatno skratili oporavak, uz minimalnu mogućnost nastanka masnica.

Ono što pokušavam reći je da se kod celulita ne radi o estetskom poremećaju, već o zdravstvenom, jer se ogromna količina zadržanih toksina nalazi na mjestu celulita. Tijekom anticelulitnih tretmana toksini se otpuštaju i odlaze u tijelo.

Ako ne pijete dovoljno vode, ne jedete voće ili povrće, tada se trujete. To nitko ne govori. Zato je bitno tijekom tretmana piti puno vode (barem 3 L), uz bogat unos povrća zbog neutraliziranja otrova. Velik unos vode potiče uspješnije i brže izbacivanje otrova iz tijela. Što više mokrite, to bolje za vas. Mnoge klijentice govore kako često misle na mene kada trče na wc, što mi je jako drago čuti. Bar znam da smo mislima povezani. Ono što većina žena ne prihvaća u vezi celulita je da ne postoji čarobni štapić koji celulit rješava preko noći. Celulit nije nastao preko noći, niti preko noći može nestati. Morate znati da postoji barem 20 vrsta i podvrsta celulita koje ne reagiraju jednako dobro i brzo na tretmane. Da bi riješili celulit, morate individualno odrediti vrstu tretmana te često kombinirati tretmane.

Najteži oblik celulita za ukloniti je mlohavi celulit. Osnovni problem kod celulita je kada međustanični prostor, koji je u obliku gela, postane krut, što onemogući dotok hranjivih tvari i otjecanje štetnih tvari, zbog čega se nagomilavaju toksini. Zato nas celulit, možemo reći, truje zbog nakupljanja toksina. Drugi osnovi poremećaj je oštećenje vezivnog tkiva koje podupire masno tkivo. Ono kod celulita postaje kruto, neelastično i gubi ulogu potpore masnog tkiva. Kako se masne stanice povećavaju, one se šire prema koži, no to im ne dozvoljava vezivno tkivo koje je neelastično i kruto te zato nastaju nepravilnosti na površini kože. Proces oporavka vezivnog tkiva i međustaničnog prostora zahtijeva vrijeme i zato nema rezultata preko noći. Tijekom tretmana se vide početne promjene koje narednih 12 mjeseci budu sve vidljivije i zato se potrebno strpiti, jer brže ne ide. Jedna od meni dražih metoda je karboterapija koju kombiniram s drugim tretmanima, gdje iglom ubrizgavam plin CO2, koji izuzetno ubrzava cirkulaciju, topi salo i, ono najvažnije, ubrzava izbacivanje toksina.

Klasična liposukcija ima smisla samo za koljena i područje bokova, dok za ostala mjesta nije pogodna, jer bi mogla izazvati veća udubljenja površine kože. Trenutno najbolji oblik liposukcije je liposukcija vodom koja je najnježnija liposukcija, gdje se vodom uklanja salo. Zamislite ispiranje velikom brzinom, vodom koja kida masne stanice i usisava ih. Žene tretman opisuju kao duboku masažu ili kao kad se dijete miče u trbuhu dok ste trudni. Što je najbolje, masnica i oporavka gotovo da i nema te uglavnom već sutra idete na posao. Radi se u lokalnoj anesteziji. Sada slijedi najbolji dio: odstranjeno salo možete ubrizgati u grudi i trajno ih povećati, jer nema tog silikonskog implatata koji može tako lijepo oblikovati Vaše grudi. Druga mogućnost je ubrizgavanje sala u lice tako da napravite face lifting ili se riješite podočnjaka, a po potrebi možete napraviti i oboje odjednom, da ne govorim o oblikovanju obraza.

Liposukciju vodom preporučam samo za područje bokova, ako se radi o većoj nakupini masnih stanica, pod uvjetom da nema nepravilnosti kože. Klasična liposukcija gubi borbu s celulitom zbog dugotrajnih masnica i dužeg oporavka, a može se uspješno primijeniti samo za lipoedem ili limfedem, koji nisu celulit. Najveći nedostatak klasične liposukcija je višak kože koji ostaje kad se ukloni masno tkivo i znatno naruši vanjski izgled. Ako radite liposukciju zbog uklanjanja celulita, najbolje rezultate daje liposukcija vodom i liposukcija potpomognuta laserom.

A sada ću govoriti o (po meni najboljoj) metodi protiv celulita, a to je laserska lipoliza. Kod laserske lipolize se kanilom debljine 1-3 mm ulazi ispod kože i direktno uništavaju masne stanice, djeluje na međustanični prostor i, ono najvažnije, djeluje na oštećeno vezivno tkivo koje se razbija. Uslijed toga nestaju nepravilnosti kože te se stvara novi kolagen uz jaki efekt zatezanja kože. Ovo je najbolji ubojica narančine kore te možda opet zavolim naranču.

Kako laser spaljuje krvne žilice, masnice gotovo da i ne postoje ili su minimalne. Potreban je 1 tretman, a metoda se primjenjuje u lokalnoj anesteziji. Možemo reći da je kod ove metode rezultat trenutno vidljiv, a bude sve bolji narednih 6 mjeseci. Oporavak je svega nekoliko dana. Po potrebi, ako ima masnog tkiva, ono se odstrani liposukcijom, što nazivamo liposukcija potpomognuta laserom. Ovaj oblik liposukcije je izuzetno nježan, jer laser topi masne stanice te se one s lakoćom usisavaju.

Ova metoda će meni puno značiti, možda čak i spasiti život. Pitate se zašto sam manekenske građe i stalno nosim tenisice? Zato jer me klijentice, kada me vide u gradu, većinom napadaju pitanjem kad će više vidjeti rezultat dosadašnjih tretmana!? U tim situacijama me jedino spašava bijeg, a sada, zahvaljujući laserskoj lipolizi, više neću morati objašnjavati kad će rezultat biti vidljiv. Nadam se da ću tijekom narednih mjeseci uvesti liposukciju vodom i lasersku lipolizu, s obzirom da tek tada dolaze najnoviji uređaji koji su znatno bolji od postojećih uređaja. Do tada ću morati i dalje trčati, a možda se prijavim i za maraton, s obzirom na trenutnu kondiciju.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr