Piling za lice, tijelo, usne i noge│Poliderma

Usluge

Piling za lice i tijelo – sve što trebate znati o pilingu na jednom mjestu

Piling

U blogu doktora Kaliterne saznajte sve o pilinzima kao što su piling za licepiling za tijelo, piling za noge, piling za usne, kako se dijele pilinzi, gdje se primijenjuju, zašto je laserski piling efikasniji te konkretne preporuke doktora Kaliterne.

Što je piling?

Pod pilingom podrazumijevamo tretman uklanjanja slojeva kože, pri čemu se koriste kemijske tvari. U tu svrhu se koriste različite tvari. Pretežno se koriste kiseline iako je teško nabrojati koje se sve tvari koriste. Cilj pilinga za lice i tijelo je pomlađivanje kože, smanjivanje pigmentacije, odčepljivanje pora, smanjivanje pora, ublažavanje bora i ožiljaka. 

Koja je razlika između pilinga i abrazije?

Razlika je što se kod abrazije koriste pretežno kristali ili druge tvari koje mehanički uklanjaju slojeve kože. Cilj oba tretmana je isti. 

Kako se dijele pilinzi?

Dijele se po snazi (blaži, srednji i jači), vrsti tvari i njenoj koncentraciji. 

Gdje se primjenjuju pilinzi?

Najčešće se koriste kod akni, čišćenja lica tj. pora, kao njega masne kože, pomlađivanja kože, ublažavanje pora, korekcija pigmentacije, smanjivanje bora i ožiljaka. 

Da li su pilinzi za lice i tijelo efikasni?

Pilinzi su efikasni te u zadnje vrijeme bilježimo neviđen porast raznih pilinga. Da bi bili efikasni, potrebno je imati pilinge veće koncentracije što zahtjeva izvjesni oporavak. 

Samo liječnici mogu koristiti pilinge jače koncentracije zbog mogućih nuspojava. Pilinzi blaže koncentracije imaju minimalni efekt slično kao dubljem čišćenju lica s ciljem uklanjanja mrtvih slojeva kože i čišćenja pora. 

Da bi imali  konkretnije rezultate, potrebno je oštetiti kožu pri čemu uslijed oporavka kože dolazi do željenog efekta. U tom slučaju nastaje dulji oporavak uz moguće komplikacije. Lice postaje tamnosmeđe boje uz kraste i rane. 

Koje vrste pilinga bih preporučio?

U prvom redu mislim po snazi te bih odabrao blaže i jače pilinge. S obzirom na to da ne radim s pilinzima i nemam iskustva ne mogu preporučit vrstu pilinga. S blažim pilingom samo očistimo pore i osvježimo kožu. Srednje jaki pilinzi baš i nemaju nekoga smisla po meni, jer treba dosta tretmana za vidljivi rezultat, a kad zbrojimo vrijeme potrebno za oporavak, tada glava jako zaboli.

Jako mi se sviđaju jaki pilinzi no toliko su brutalni i bolni da ih ne bih ni najgorem neprijatelju preporučio. Moram priznati ipak da možda jači pilinzi daju podjednake rezultate u smislu zatezanja kože kao laseri. 

Ne bih radio jači piling cijelog lica osim ako nemate 20 do 30 dana za oporavak, ali vrhunski rezultat bude! Ja bih rađe primijenio jači piling samo na problematična mjesta npr. samo na bore. 

Piling za lice

Za piling lica imamo lasere te druge tehnološke tretmane u svrhu čišćenja i pomlađivanja lica te liječenja akni. 

Piling za tijelo 

Jedini uređaji za piling tijela su Hydrafacial i Oxy. Do sada se koristio samo klasični piling, uglavnom tretiraju se leđa i prsa što je bitno kod akni i pomlađivanja kože. 

Koja su ograničenja pilinga?

Piling se ne savjetuje koristiti za uklanjanje pogotovo dublje pigmentacije, jer zbog jačeg oštećenja kože nastaje upala koja može pogoršati kožu pogotovo ako je koža tamnija. 

Pigmentacije su većinom dublje smještene te je potreban piling veće koncentracije koji je agresivan za kožu. Da bi se uklonila pigmentacija bez komplikacija, tretman mora biti strogo specifičan samo za pigmentaciju. 

Za konkretnije rezultate oporavak može biti od 7 do 30 dana. Piling se ne savjetuje osobama s tamnom kožom, kod osoba sa suhom i osjetljivom kožom. Treba ga raditi isključivo u hladnije doba godine da se ne jave tj. pogoršaju već postojeće pigmentacije. 

Ako se radi slabiji i srednje jaki piling za lice i tijelo treba veći broj tretmana pa kad se zbroji cijena i vrijeme potrebno za tretman tada treba biti zbilja strpljiv. Kod dubljih ožiljaka i bora piling ne prodire dovoljno duboko da ih ukloni. 

Ako se koriste velike koncentracije piling može riješiti dublje bore i ožiljke, ali uz izrazito dugi oporavak, česte komplikacije te veliku nelagodu tijekom tretmana. 

Praktični savjet je da se blaži i srednje jaki piling koristi za blaže i srednje jako izražene promjene. Piling velike koncentracije daje izrazito dobre rezultate koji su nevjerojatni no opravak bude do 30 dana uz izrazitu bol nakon tretmana te vrlo česte komplikacije. 

Koji su najnoviji trendovi pilinga?

U zadnje vrijeme sve se više koriste laseri pogotovo frakcijski te frakcijski radio valovi. Q Switch laseri su od nedavno izrazito popularni u svrhu pilinga za lice i tijelo. Navedeni uređaji daju znatno bolje rezultate, sigurniji su, potreban je manji broj tretmana u odnosu na klasične pilinge. 

Da su pilinzi tako dobri zar bi se prodavali laseri koji koštaju kao 3 ili 4 – sobni stan? Tad bi svi koristili samo klasični piling . Pilinzi s laserom i radio valovima znatno dublje prodiru ispod kože, imaju bolju kontrolu dubine prodora  pri čemu se ne mora oštetiti površina koža što uklanja sve rizike i oporavak. 

Laserski pilinzi se rade s klasičnim erbium ili CO2 laserom uz oporavak od par dana do 10 dana ovisno o snazi. Najpopularniji i najsigurniji su pilnizi frakcijskim laserom koji imaju znatno kraći oporavak od 1 do 7 dana. 

Laserski pilinzi mogu biti ablativni, gdje se oštećuje površina koža i neablativni bez oštećenja kože. Po snazi mogu biti blaži, srednji i jaki. 

Primjerice slabi laserski piling ima efekt kao 7 do 9 tretmana blažim klasičnim pilingom. Laseri imaju znatno jači efekt na obnovu i razvoj novog kolagena. Piling s frakcijskim radio valovima se može čak raditi ljeti ako izbjegnete jače izlaganje suncu. Piling sa Q Switch laserom je najnoviji trend koji uklanja površinske slojeve kože bez oštećenja. 

Zašto su pilinzi laserom efikasniji? 

U prvom redu moguća je kontrola dubine prodora za razliku od klasičnog pilinga. Laseri djeluju na: pore, bore, ožiljke i pigmentacije znatno jače. 

Kod lasera možemo mijenjati brojne parametre ovisno koji učinak želimo, primjerice želimo samo mehanički ukloniti boru ili želimo više zategnuti lice. 

Izrazita je prednost u kratkom oporavku, a da ne govorimo o znatno manjem broju tretmana. Laseri su najspecifičniji i najdjelotvorniji za uklanjanje pigmentacija. Mogu se koristiti za sve tipove kože, kako tamne tako i najosjetljivije kože. 

S laserom znatno više postignemo. Ujedno su tretmani manje bolni. Velika je prednost što možemo na problematična mjesta povećati snagu da bude bolji efekt, a na ostala mjesta smanjiti snagu. Kombinacijom parametara i njihovim podešavanjem imamo znatno veće mogućnosti. 

Da li se može klasični piling mjeriti  s laserskim pilingom?

Ne može se nikako mjeriti iz brojnih razloga koji su prije navedeni. Svi argumenti ukazuju na prednost lasera. Zašto nitko od doktora koji koristi klasični peeling ne objavi svoje rezultate ili snimi video svjedočenja tretmana kao što sam ja uradio?

U videu doktora Kaliterne saznajte više o pilingu s frakcijskim co2 laserom. 

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr