Silhouette soft - Poliklinika Poliderma

Usluge

Silhouette soft

Trenutno najefikasnija neoperativna metoda za podizanje i zatezanje kože.

Pomoću posebnih igala uvodi se nit ispod kože. Tretman je bezbolan a radi se u lokalnoj anesteziji te većinom nema oporavka. Koristi se nit od polilaktične kiseline koja se desetljećima koristi u medicini za operacije od kuka do srca. Nit se u cijelosti razgradi i ukloni iz organizma te snažno potiče razvoj novog kolagena. Na niti se nalaze posebna proširenja u obliku zvončića zbog čega tretman ima snažni lifting efekt. Tijekom razgradnje niti dolazi do snažnog efekta pomlađivanja kože u smislu da koža bude svježija, znatno ljepša, bolje strukture, izgleda i kvalitete. Rezultat se vidi odmah a bude sve bolji s vremenom. Rezultat prosječno traje oko 18 mjeseci no nije moguće točno procjeniti. Potreban je 1 tretman. Nakon razgradnje niti nema ovisnosti niti pogoršanja dok koža bude samo bolja.

Što je Silhouette soft?

To je neoperativna metoda podizanja i oblikovanja lica pomocu igala koje uvode nit ispod koze. Cilj je da uvedena nit ispod koze izazove lifting i antiageing efekt te se nakon toga u cijelosti razgradi i ukloni iz tijela. Metoda se koristi oko 5 godina s velikim uspjehom diljem svijeta a nastala je u Americi. Radi se o 100% sigurnoj metodi koja je alternativa face liftingu a daje prirodni izgled lica.

Za što se koristi Silhouette soft?

Glavna primjena je face lifting, zatezanje, oblikovanje lica i smanjivanje bora. Primjenjuje se i za zatezanje podbradka i podizanje obrva. Pojedini liječnici koriste ga zatezanje tijela primjerice trbuha nakon poroda gdje je glavni problem višak kože te nadlaktica, bedra i stražnjice. Trenutno ovo nije uobičajena praksa da se koristi za tijelo no s vremenom će se vjerojatno promjeniti stav.

Kome se savjetuje Silhouette soft?

U prvom redu osobama koje želi mladenački prirodni izgled lica a ne žele na operaciju ići. Savjetuje se koristiti nakon 40-te na dalje. Idealni kandidat je osoba gdje dolazi do spuštanja lica, gubljenja kontura lica, težine u donjem dijelu lica, razvoja kesica u području donje čeljusti te bora u kutevima usana, jakog naglašavanja nazolabijalnih bora i podočnjaka.

Kako izgleda tretman?

Nakon detaljnog razgovora i objašnjenja u vezi tretmana prvo se očisti lice od make upa kod nas. Potom se daje anestezija injekcijom na mjestu gdje će se uvesti igla. Neki liječnici iscrtavaju linije gdje će se provući igle što nije nužno. Obavezno je uraditi snimanje lica prije i poslije tretmana po mogućnosti s Visiom koja daje najbolje slike. Silhouette soft se sastoji od niti koja na oba kraja ima 2 igle. Nakon djelovanja anestezije svaki kraj igle se uvodi pod kožu gdje nit ostaje. Višak niti izvan kože se prereže. Nakon toga se uradi masaža lica da bude bolji rezultat. Po polovici lica se rade 1-3 niti. Koriste se 2 niti različite duljine a što je dulja nit jači je lifting efekt. Mogu se koristiti razne tehnike uvođenja igle pod kožu. Nije nužno više niti odjednom uraditi već 1 par niti moze nekad biti dovoljan pa se po potrebi naknadno nadoda jos 1 do 2 para niti. U slučaju jače spuštenosti lica potrebno je vise pari niti primjenjiti. Rezultati isključivo ovise o tehnici uvođenja niti, duljini i broju niti.

Od čega je rađena nit Silhouette softa?

Koristi se tvz polilaktična kiselina koja se decenijama koristi u medicini u razne svrhe od operacije srca do ugradnje proteza. To je materijal koji se 100% razgrađuje i uklanja iz tijela jer se inače ne bi koristio za operacije srca. Posebna značajka niti je da na sebi ima proširenja u obliku 8 zvončića koji bolje prianjaju za kožu i zbog tog imaju izuzetno jak lifting efekt. Nakon razgradnje niti nema pogoršanja niti ovisnosti o tretmanu te lice znatno bolje izgleda nego prije tretmana.

Kako djeluje Silhouette soft?

Glavni efekt je podizanje i zatezanje lica čime se ujedno smanjuju bore. Za taj efekt su odgovorni zvončići na niti. Prednost tretmana je što podizanjem spuštenog lica vraća volumen na mjesto gdje je izgubljen. Tijekom razgradnje niti dolazi izuzetno snažni efekt pomlađivanja i regeneracije kože što se vidi znatno poboljšanim izgledom i kvalitetom kože. Ujedno dolazi do razvoja novog kolagena. Rezultati se vide odmah ali budu sve bolji s vremenom narednih mjeseci pogotovo efekt pomlađivanja lica. Lice izgleda sjajno, svježe, odmorno i zdravo uz lifting efekt.

Za što se koristi Silhouette soft?

 • lifting lica: umjerena do jače izražena spuštenost lica
 • oblikovanje lica i naglašavanje kontura
 • podizanje i oblikovanje obraza uz naglašavanje jagodične kosti
 • podizanje obrva
 • naglašavanje donje čeljusti i uklanjanje kesica ispod kuteva usana
 • smanjivanje bora : nazolabijalne, oko očiju i kutevi usana

Rezultati ovise o iskustvu liječnika te glavni preduvjet uspjesnog rezultata je postavljanje niti na potrebna mjesta da se lice podigne. Za to je potrebno iskustvo. Pored toga bitno je koja se nit koristi s manjim ili vecim brojem zvoncica kao i njihov broj. Kraća nit ima pored lifting efekta i svojstvo da vraća volumen podizanjem lica. Dulja nit ima isključivo efekt liftinga. Izrazito je bitno koja se tehnika postavljanja niti koristi : U, V ili kutna tehnika.

Kome se preporuča tretman Silhouette soft?

Preporuča se osobama koje žele zadržati mladenački i prirodni izgled lica pri čemu je izražena umjereno do jača spuštenost lica. Tretman je idealan za osobe koje se boje operacije. Cilj tretmana je prirodni izgled lica. Tretman se savrseno kombinira s punjačima, Botoxom i ostalim tretmanima.

Koje su kontraindikacije za tretman Silhouette soft?

 • trudnoća
 • autoimune bolesti koje nisu pod kontrolom
 • alergija na polilaktičnu kiselinu
 • izrazita spuštenost lica
 • infekcija i upale na mjestu tretmana
 • poremećaji zgrušavanja krvi i osobe pod terapijom protiv zgrušavanja krvi
 • osobe s poremećajima zgrušavanja krvi

Koja je razlika između tretmana mezoniti i Silhouette soft?

Kod mezoniti se koristi drugi materijal tvz polidoksanon koji kraće traje. Najveća razlika je sto mezoniti nemaju tako jako izrazen efekt liftinga te krace traju. Prosjecno treba 10 do 50 mezoniti po polovici lica dok kode Silhouette softa treba 1 do 3 niti po polovici lica.

Koje su komplikacije tretmana?

Nakon tretmana moguc je prolazni otok koji vecinom za 1-3 dana splasne. Vecina osoba moze dan nakon tretmana ici na posao. Moguce su modrice koje se prikriju s make upom. Infekcija, ozljeda zivca ili krvne zile izrazito je rijetka. Ako liječnik ne uradi pravilnu masazu tretiranog dijela moguca je prolazna nepravilnost povrsine koze.

Što je potrebno nakon tretmana?

Treba mazati mjesto uvodenja niti s antibiotskom kremom. Ne savjetuje se ici zubaru 7 dana poslije tretmana, spavati na prsima i ici na masaze lica. Oko 30 dana se savjetuje izbjegavati tretmane lica.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr