Što je ideal ljepote? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Što je ideal ljepote?

Posljednje se vrijeme sve više pitam što je zapravo ideal ljepote. Očito je da postoje dva različita ideala ljepote. Jedan predstavljaju drastične, velike promjene preko noći. Obično se radi o face liftingu, implantatima i velikim dozama botoxa. Druga vrsta ideala predstavlja manje, diskretne i postupne promjene. Najčešće se radi o punjačima, botoxu u manjim dozama i nizu tretmana. Koji je ideal ljepote bolji? To je teško odrediti, kao što se i o ukusima ne može raspravljati. Uvijek će postojati ljudi koji će izabrati svoju vrstu ideala ljepote.

Ono što me muči kao liječnika koji se bavi estetskokorektivnim zahvatima je kako objasniti klijentu da drastične i nagle promjene nisu uvijek potrebne za bolji izgled. Primjerice, korekcija podočnjaka i obraza punjačima daje svjež, odmoran i bolji izgled. Napravili ste mali zahvat koji se otprva ne vidi, a daje puno bolji izgled.

Ostali mali zahvati mogu jako promijeniti Vaš izgled na bolje. Pri tome je po meni najvažnije sačuvati prirodni izgled i osobnost.

Svaki tretman i zahvat je potrebno strogo prilagoditi izgledu klijenta, njegovoj tjelesnoj građi, stilu života, kao i njegovim potrebama. U protivnom gubite prirodni izgled i osobnost i može se lako dogoditi da postanete klon te, kada izađete vani, susretnete druge žene koje imaju usne ili grudi poput Vas. Čini se kao da su rađene po istom kalupu. Često na pregledu pogodim kod kojeg je liječnika klijentica radila određeni zahvat. Ono što je veliko ne znači da je lijepo. Po mom mišljenju važnija je definicija (oblik), nego veličina. Vjerojatno se neće svi složiti s mojim mišljenjem, no svako pretjerivanje nije dobro. Sve operacije i implantati su odlični ako ste umjereni te ih kombinirate s ostalim zahvatima. Face lifting daje najbolji rezultat ako lice prije ili poslije tretirate laserom radi osvježenja kože. Operacija zateže kožu, ali ne vraća volumen. Zato je potrebno primijeniti punjače nakon operacije. Ali, nije moguće napraviti sve odjednom, nego postupno, što dugoročno daje bolji izgled. Velike, drastične i nagle promjene često kvare prirodan izgled i vašu osobnost, o čemu morate voditi računa. Nikad nije kasno za korekciju nakon zahvata, ako je zahvat značio dodavanje malo botoxa ili malo volumena. No, ako ste pretjerali, korekciju nije uvijek moguće napraviti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr