Što zbilja pomaže mršavljenju? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Što zbilja pomaže mršavljenju?

Svaki dan se pojavi čudotvorni napitak, čaj, dijeta i slično koji obećava gubitak kilograma te postizanje idealne figure skoro preko noći.

Kad bi to zbilja bila tako mnogi bi ostali bez posla preko noći. Za sad se radi samo znanstvenoj fantastici jer većina navedenih proizvoda ne djeluje ili se povlači zbog brojnih štetnih nuspojava. Ono što zbilja djeluje je promjena prehrane, povećan unos tekućine, fizička aktivnost i uklanjanje određenih zdravstvenih poremećaja. Dijete i gladovanja su najveća zabluda jer su dvostruki mač koji uz ugrožavanje zdravlja često budu praćeni dodatnim debljanjem. Ako ste zbilja odlučili skinuti višak kilograma morate donjeti odluku o promjeni životnog stila. Svakako bi posjet liječniku bio poželjan da se isključi poremećaj štitnjače koji je praćen debljanjem ili naprave dodatne pretrage po potrebi. Odakle krenuti ? Nakon što se teškom mukom odlučili skinuti višak kilograma morate znati da ne postoje tretmani za mršavljenje nego za oblikovanje tijela gdje se smanjuje obujam. Efekt tih tretmana na gubitak kilograma je zanemariv. Ti tretmani se mogu istovremeno prakticirati s mršavljenjem, nije potrebno prvo smršaviti pa započeti s tretmanima.

Počnimo s znanstveno dokazanim činjenicama koje pomažu mršavljenu :

1. Prehrana: potrebno je jesti 4-5x dnevno da se rasporede tijekom cijelog dana ali smanjiti količinu hrane do 50%. Najgore je spojiti ručak i večeru jer to daje organizmu znak da se radi o gladovanju te se pojačano nakuplja mast posebno tamo gdje je ne želimo. Ovo posebno vrijedi za celulit. Hrana mora biti niskokalorična po mogućnosti mediteranskog tipa. Izbjegavati šećer i visokokaloričnu prehranu. Pojedine namirnice tipa vlaknasta prehrana se u želucu napuše i tako daje osjećaj sitosti.

2. Test intolerancije prehrane: pojedine namirnice organizam ne može probaviti kao npr. svježe mlijeko te nastaju brojne zdrastvene tegobe : napuhanost, probavne smetnje, debljanje, alergijske reakcije, osjeća umora, …. Nakon testa dobijete nalaz koje namirnice trebate izbjegavati te uz mršavljenje uklanjate brojne zdravstvene tegobe i osjećate se bolje. Ovo je najbolji test koju hranu smijete jesti. Zaboravite prehranu po krvnim grupama i slično.

3. Unos tekućine: treba piti dnevno barem 3 L tekućine i više. Što je manje vode metabolizam se usporava i tako debljamo. Najbolje je piti samo svježu vodu a ništa gazirano, light napitke ili obogaćene raznim aromama. Zeleni čaj kuhan na žličice najviše pomaže te dobro dođe dnevno popiti par šalica.

4. Lijekovi: svakodnevno sve se više lijekova povlači s tržišta zbog brojnih ozbiljnih nuspojava. Pojedini lijekovi tj sredstva za umirenje mogu imati nuspojavu gubitak apetita. To je tipično npr. za amfetamine. Pojedine droge slično djeluju. Sve navedeno se savjetuje izbjeći ako ne želite ugroziti zdravlje. Posebno su opasni flasteri za mršavljenje ili slični proizvodi jer mogu poremetiti rad štitnjače te otrovati organizam. Prekomjeran unos nikotina i alkohola također potiskuje glad. Pojedini hormoni pogotovo hormon rasta efikasno topi mast ali zbog brojnih štetnih nuspojava se ne savjetuje koristiti. Postoje razni proizvodi koji se ilegalno prodaju a posebno su opasni jer uništavaju zdravlje. Moj prijatelj je godinama uzimao tablete koji potiču lučenje hormona rasta a u Americi se kupe u običnim dućanima. Uzimao ih je oko 5 godina. Za to vrijeme bio je skoro kao Supermen. Nikad nije bio u boljoj kondiciji, nikad bolest niti umoran, imao odličnu liniju, bez grama masti, psihičke sposobnosti tipa učenje ili koncetracija na najvišem nivou. Jednog dana je osjetio bol u desnom kuku. Nakon RTG snimke utvrdeno je da su kukovi i koljena skroz uništeni u 45-oj godini života. Nakon toga išao je na operaciju ugradnje umjetnih zglobova kuka i koljena. U Americi je jako popularna HCG terapija gdje se daje hormon HCG koji se pojačano luči u trudnoći te daje jako dobre rezultate za mršavljenje. Ne znamo za eventualne nuspojave koje bi se mogle desiti stoga ovaj tretman je potencijalno opasan za zdravlje. Ne možemo se igrati Boga a da ne snosimo posljedice kao moj prijatelj.

5. Operacija: kod prekomjerne debljine rade se zahvati podvezivanja želuca ili slično. Ovo preostaje kao krajna mjera. Liposukcija ili abdominoplastika nije predviđena za mršavljenje.

6. Fizička aktivnost: osnova svega, potrebno je aerobna aktivnost tipa brza šetnja, trčanje, rolanje, aerobik ili slično. Minimum trajanje je 45 minuta jer se tek nakon toga počinju topiti masnoće. Saune ili slični uređaji na bazi zagrijavanja ne djeluju. Savjetuje se po mogućnosti svakodnevno vježbati.

7. Hidrokolon terapija ili klizma: unose se velike količine tekućine u debelo crijevo u svrhu ispiranja debelog crijeva. Metoda izuzetno pomaže kod mršavljenja samo je neugodna. U srednjoj školi gledao sam kako se radi metoda na jednoj starijoj gospođi. Inkvizicija bi tu metodu koristila da je znala kako je neugodna. U debelo crijevo se uvuče debela cijev veća i deblja od policijskog pendreka a ta bi cijev bila idealna za policiju te se nemojte začuditi ako policija bude nosila tu cijev umjesto pendreka. Nakon što su uvukli tu cjevčinu nesretnoj gospođi imao sam osjećaj da će joj oči izletjeti vani. Nakon toga izašlo je sve vani iz nje što je pojela od djetinstva. Tko voli neka izvoli.Metoda je jako efikasna ali brutalna.

8. Redovita regulacija stolica: potrebno je vršiti svaki dan ili vas čeka klizma.

9. Budućnost: sve je više otkrića prvenstveno spoznaja o pojedinim genima odgovornim za debljanje. Isto tako se otkrivaju potencijalni spojevi koji bi smanjili osjećaj gladi. Mogli bi relativno brzo imati revolucionarno rješenje za mršavljenje.

10. Akupunktura: ubadanje s iglicama u svrhu mršavljenje je jako efikasno. U zadnje vrijeme se koristi akupunktura s laserom male energije koja je isto jako efikasna. Ako vam to nije dosta onda ću vam posuditi moje susjede i majstore ( čast rijetkim ) izuzecima).Vraćam sve novce uz kamate ako ne skinite bar par kila po danu. Isto tako uredite stan ili poslovni prostor u centru, mršavljenje od stresa je garantirano.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr