Sve što biste trebali znati o celulitu i tretmanima koji ga dugor

Usluge

Sve što biste trebali znati o celulitu i tretmanima koji ga dugoročno uništavaju

Celulit i anticelulitni tretmani

ZAŠTO SE CELULIT DEFINIRA KAO BOLEST I ZAŠTO GA TREBA LIJEČITI?

Iako mnogi pogrešno smatraju kako je celulit masno tkivo i čest estetski problem, on je ipak u prvom redu kronično upalna bolest povezana s degenerativnim promjenama vezivnog tkiva

Upravo iz razloga što mnogi smatraju kako je celulit masno tkivo, većina ima i pogrešan pristup uklanjanju celulita, koji se zapravo treba liječiti. Degenerativne promjene vezivnog tkiva nastaju zbog utjecaja hormona, starenja, stila života i prehrane. Vezivno tkivo koje podupire masne stanice počinje se zadebljavati i povećavati pri čemu pritišće kapilare. Posljedično nastaje zastoj cirkulacije gdje se zaustavljaju krv i limfa. Dolazi do prodora krvi i limfe izvan kapilara u međustanični prostor. Posljedično dolazi i do nakupljanja štetnih tvari jer nema više protoka cirkulacije i limfne drenaže. Masne stanice počinju nekontrolirano rasti. U početku se radi o lokalnom nakupljanju štetnih tvari koje kasnije postaje sistemno, što truje cijeli organizam i utječe na rad svih organa te narušava zdravlje.

Celulit    (https://www.poliderma.hr/Usluge/Tretmani-tijela/Celulit) nije lokalni poremećaj, već pri liječenju treba u obzir uzeti zdravstveno stanje žene i njezine životne navike. Manjak energije, lako zamaranje, pad imuniteta, usporenje rada drugih organa i osjećaj umora tj. malaksalosti, neki su od znakova trovanja organizma zbog celulita. Zaustavljanjem cirkulacije dolazi do povećanog razvoja kapilara i vena. Celulit postaje bolan na dodir a kasnije i spontano.

Sve spomenuto znatno narušava zdravlje i kvalitetu života, stoga je zbog svega navedenog i sklonosti pogoršanju, celulit potrebno liječiti.

ŠTO JE POTREBNO ZNATI O ANTICELULITNIM TRETMANIMA PRIJE ODABIRA TRETMANA?

Celulit je jedan od najčešćih estetskih problema na koji nije imuna niti jedna žena. Budući da se kod celulita ne radi o masnim stanicama, već o degeneriranom vezivnom tkivu, koje se tretira kao bolest, potreban je i poseban pristup koji daje rezultate. Prehrana u ovome igra veliku ulogu, no, ponekad nije dovoljna. Postoje tretmani koji su minimalno invazivni ili neinvazivni, a uspješno i dugoročno riješavaju problem celulita. Koje tretmane odabrati, te kako oni djeluju, pročitajte u nastavku teksta.

ZAŠTO SU MINIMALNO INVAZIVNI TRETMANI NAJEFIKASNIJI U BORBI PROTIV CELULITA?

Jedna od većih prednosti minimalno iznvazinih tretmana za uklanjanje celulita jest ta što u prvom redu djeluju ispod kože. Na taj način jedini dolaze u direktan dodir s degeneriranim vezivnom tkivom koje se uništi radio valovima (Thermi), plazmom (J plazma) ili optičkom energijom (laserska lipoliza). Uništenjem degeneriranog vezivnog tkiva dolazi do zamjene s novim vezivnim tkivom. Istovremeno je snažno izražen efekt jačanja cirkulacije te noge više ne natiču i nema osjećaja hladnoće u nogama. Koža koja je stanjenja znatno se zadeblja. Dolazi do zatezanja i oblikovanja kože tj. tretiranog dijela tijela. Bez obzira koliko trenirali i pazili na prehranu nije moguće tako utegnuti tj. učvrstiti tijelo, osobito unutarnji dio bedara i područje ispod nabora stražnjice, kao što to mogu minimalno invazivni tretmani. Masne stanice se 100% unište trajno te izađu iz tijela putem mokraće. Ujedno dolazi do zadebljanja kože.

Više o samim tehnologijama i minimalno invazivnim tretmanima pročitajte na linkovima:

Thermi   (https://www.poliderma.hr/Tehnologije/Thermi-rf-najveca-revolucija-oblikovanja-lica-i-tijela)

J Plasma    (https://www.poliderma.hr/Tehnologije/J-Plasma)

Laserska lipoliza    (https://www.poliderma.hr/Tehnologije/Lipoliza)

Foto: rezultat nakon tretmana uklanjanja celulita minimalno invazivnim tretmanom

laserska lipoliza

ZAŠTO LIPOSUKCIJA NIJE RJEŠENJE ZA CELULIT?

Liposukcija ima slab efekt na celulit jer ne djeluje na vezivno tkivo već na masno tkivo, a celulit je bolest vezivnog tkiva. Tretman liposukcije pri tome ne stvara novo vezivno tkivo, ne zadebljava kožu te ne potiče cirkulaciju, a što je potrebno kako bi se celulit uspješno uklonio. Uklanjanjem masnog tkiva dolazi do viška kože jer klasična liposukcija nema efekt zatezanja kože, za razliku od laserske. Često nastaju i udubljenja kože. Zaostaju dugotrajne modrice i naticanje uz bol, tj. osjetljivost tretiranog dijela. Liposukcija se koristi za liječenje sličnog stanja celulitu tzv. lipoedem koji je obilježen debljanjem samo u području bokova i stražnjice dok je tijelo normalne građe.

KOJI SU JOŠ TRETMANI USPJEŠNI U TRETIRANJU CELULITA?

Neinvazivni tretmani uređajima Venus Legacy (https://www.poliderma.hr/Tehnologije/Venus-Legacy-Revolucija-oblikovanja-lica-i-tijela i MedContour Multipower platformom (https://www.poliderma.hr/Tehnologije/MedContour-Multipower-platforma), efikasni su jer djeluju snažno kako bi se uništilo degenerirano vezivno tkivo, pri čemu se stvara novo i jača sama cirkulacija. Većina drugih tretmana slabije djeluje na vezivno tkivo te zato nisu u toj mjeri efikasni. Uz to, ovi uređaji zaglađuju i zatežu kožu, te je ona na dodir meka i baršunasta, te znatno zategnuta.

ZAŠTO VEĆINA TRETMANA NE DJELUJE NA CELULIT?

Unatoč redovitom vježbanju i fizičkoj aktivnosti, zdravoj prehrani i drugim “pravilima” koja je potrebno poštivati u borbi protiv celulita, ponekad to nije dovoljno. U svemu ovome znatnu pomoć pružaju i anticelulitni tretmani no, i s njima je ponekad ta borba bez uspjeha.

Što je tome razlog?

Naime, većina tretmana je usmjerena na masne stanice a ne na vezivno tkivo, što je ključno u uspješnom tretiranju celulita. Cilj liječenja celulita jest uklanjanje degeneriranog vezivnog tkiva i zamjena normalnim, zdravim vezivnim tkivom. Površinsko djelovanje tretmana preko kože, za sve oblike energije, ima ograničen efekt na vezivno tkivo ispod kože. Kako bi efekt bio sto jači, potrebno je direktno djelovati na vezivno tkivo ispod kože.

Minimalno invazivni tretmani su najefikasniji jer direktno djeluju na vezivno tkivo.

KOJA SU 4 GLAVNA CILJA USPJEŠNOG IZLJEČENJA CELULITA?

  • 1.         Uništenje degeneriranog vezivnog tkiva
  • 2.         Stvaranje novog vezivnog tkiva uz zadebljanje kože koja je bila stanjena
  • 3.         Jačanje cirkulacije i drenaža
  • 4.         Trajno uništenje masnih stanica (lipoliza) koje iz organizma izlaze putem mokraće

Uništenje masnih stanica nije toliko bitno jer se one povećavaju kao posljedica degeneracije vezivnog tkiva koje pokreće niz procesa, koji vode u zatvoren krug i daljnje pogoršanje celulita. Iz tog razloga liposukcija nije efikasan tretman za uklanjanje celulita.

Jedini tzv. minimalno invazivni tretmani djeluju na sve 4 navedene stavke jer direktno djeluju na vezivno tkivo. Drugi tretmani slabije djeluju na uništenje celulita jer ne mogu djelovati direktno na vezivno tkivo niti djeluju na sve 4 navedene stavke.

Za sva pitanja i više informacija, slobodno nas nazovite u polikliniku na broj:

0(0385) 1 48 28 961, naše stručno osoblje rado će dati odgovor na svako vaše pitanje

Posjetite nas na adresi:

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284 D / 4. Kat, poslovni centar Almeria, Zagreb

Online naručivanje 

Pošaljite nam Vaš upit na: poliderma@poliderma.hr

Posjetite naš Youtube kanal: https://www.youtube.com/user/PolidermaTV

Posjetite našu Facebook stranicu: https://www.facebook.com/Poliderma/
Posjetite našu Instagram stranicu: https://www.instagram.com/poliderma/

www.poliderma.hr

Obročno plaćanje moguće je sljedećim karticama:
American Express: do 6 rata
Diners: od 6 do 12 rata.
Zagrebačka banka: Maestro, Mastercard i Visa do 24 rata.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr