Regeneracija i pomlađivanje kože - Poliklinika Poliderma

Usluge

Regeneracija i pomlađivanje kože

Matične stanice postoje u organizmu svakog od nas i njihova je uloga zacijeliti neizbježna, svakodnevna oštećenja kože. Posebna je to vrsta stanica koja ima jedinstvenu sposobnost regeneracije drugih stanica. Kolokvijalno ih nazivaju i čudotvornim stanicama, jer djeluju poprimajući karakteristike okolnog tkiva.

Regeneracija i pomlađivanje kože matičnim stanicama

Nalaze se u koštanoj srži, pupkovini, masnom tkivu, u manjem dijelu u krvi, a najveća im je koncentracija oko korijena dlaka, pogotovo na vlasištu.

Bez njih, život nije moguć jer se svakodnevna oštećenja događaju stalno i treba ih popraviti gdje njihova jedinstvena sposobnost pretvaranja dolazi do izražaja.

Primjerice, ako se apliciraju u kost, matične stanice postaju kost. Tako se regeneriraju nastala oštećenja. Ta je sposobnost izazvala pažnju znanstvenika, počelo je proučavanje i uskoro je otkriveno kako od svih do sada poznatih metoda pomlađivanja kože, matične stanice imaju najjači efekt. Smatra se također, kako je upotreba matičnih stanica budućnost medicine.

Napredak u metodama pomlađivanja govori kako više nije nužno uzimati matične stanice iz masnog tkiva već se uzimaju na području iza uha, odnosno s vlasišta gdje ih ima najviše.

Prije takvog tretmana pomlađivanja matičnim stanicama u poliklinici Poliderma, daje se lokalna anestezija, uzima se komadić kože koji prolazi poseban postupak obrade i kroz pet minuta, dobivaju se čiste matične stanice.

One se potom ubrizgavaju u područje koje se tretira. Početni rezultati su vidljivi unutar nekoliko tjedana, a vremenom postaju sve bolji. Potreban je jedan tretman koji nije bolan, a rezultati su trajni. Primjena matičnih stanica s vlasišta predstavlja veliku revoluciju ne samo u pomlađivanju već i u liječenju brojnih bolesti.

Prije tretmana matičnim stanicama savjetuje se raditi tretman laserom na regiji u koju će se aplicirati matične stanice kako bi se oštetio kolagen. Svrha oštećenja kolagena je aktiviranje matičnih stanica kako bi efekt bio još bolji. Matične stanice najjače potiču razvoj novog kolagena, obnovu kože, popravljanje strukture i kvalitete kože uz znatno povećanje napetosti kože.

Razvojem novog kolagena bore, strije i ožiljci se smanjuju. Najvažnije je što se koža zadeblja, učvrsti, postane nježna i baršunasta. Koža poprima sjaj, ten se ujednačuje a smanjuju se pigmentacije i pore.

Ukratko, možemo reći da su matične stanice eliksir vječne mladosti. Početni rezultati se vide unutar 3 do 4 tjedna. Duljina efekta tretmana se mjeri u godinama, a ovisno o primjeni može biti i doživotan.

PRIMJENA MATIČNIH STANICA

  • pomlađivanje i oblikovanje lica, vrata, dekoltea i šaka
  • naglašavanje, oblikovanje i povećanje usana
  • smanjivanje ožiljaka i strija
  • smanjivanje bora posebno oko očiju i nadusnice
  • uklanjanje tamne pigmentacije ispod očiju

POMLAĐIVANJE MATIČNIM STANICAMA

Tretira se cijelo lice a moguće ga je tretirati i parcijalno. Ako se tretira cijelo lice, tada se u sklopu tretmana radi i gratis abrazija lica kako bi se uklonila mrtva koža i povećao efekt tretmana.

Potom se frakcijskim laserom pređe preko cijelog lica ili samo parcijalno kako bi se izazivala mikroskopska oštećenja kože koja potiču matične stanice na bolje djelovanje i regeneraciju.

Glavna uloga matičnih stanica je da nastala oštećenja tkiva regeneriraju. Matične stanice zamjenjuju oštećene i mrtve stanice novima, a postojeće stanice obnavljaju i ojačaju što je ključni faktor za dobivanje maksimalnog rezultata nakon tretmana matičnim stanicama.

Glavna zadaća matičnih stanica je da potaknu razvoj novog kolagena te da se uklone nastala oštećenja, što utječe na efekt pomlađivanja kože.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr