Urasle dlake - Poliklinika Poliderma

Usluge

pon, 29. 2. 2016.

Urasle dlake

Urasle dlake su vrlo čest estetski problem kod žena.

Ne zna se točno uzrok uraslih dlaka, ali češće se događaju kod jačih dlaka i nakon depilacije vrućim voskom. Problem je što dlaka ne može proći kroz kožu zbog krivo položenog kuta dlake koji nije pod 90 stupnjeva nego je manji. Posljedično, dlaka se vraća nazad pri čemu nastaje urastanje dlake. Nažalost, kreme i antibiotici ne pomažu. Jedini način rješavanja problema jest trajno uklanjanje dlake laserom. Obično treba oko 2 do 4 tretmana, što može varirati. Najgore što možete učiniti je uraslu dlaku dirati, pogotovo čupati sa pincetom. Posljedično nastaju ožiljci, rane i pigmentacije. Urasle dlake znaju biti jako neugodne, bolne i praćene svrbežom, te pečenjem. Često ostaju promjene na nogama u obliku madeža tzv. dermatofibromi koji znatno narušavaju estetski izgled nogu.

dermatofibrom:

Untitled-1

Bitno je započeti sa tretmanom kod uraslih dlaka što ranije jer jedna urasla dlaka znači da će vrlo brzo i često i druge urastati, stoga nemojte gubiti vrijeme. Laser za epilaciju koji koristimo u Poliklinici Poliderma ne uklanja ožiljke i pigmentacije ali ih ublažava. Losion Body repair je također velika pomoć kod uraslih dlaka sa pigmentacija i ožiljcima jer ih ublažava. Većinom nakon 1 do 2 tretmana dlake sve manju urastaju.

Savjetuje se raditi epilaciju uz nanošenje Body repair losiona. Najbitnije je dlake ne dirati, te kod prvog znaka urastanja javiti se dermatologu da je ukloni sa laserom. Ukoliko poduzete mjere ne pomažu kod uklanjanja pigmentacija i ožiljaka savjetuju se frakcijski laseri. Nema loše situacije jer se uvijek može pomoći, samo je pitanje discipline i dobre volje. Jedino je ključno ne dirati urasle dlake i što ranije otići na tretman epilacije. Na taj način urasle dlake postaju stvar prošlosti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr