Čuvajte se sunca - Poliklinika Poliderma

Usluge

sri, 24. 7. 2013.

sunce

Čuvajte se sunca ne samo radi razvoja raka kože te ubrzanog starenja nego da spriječiti razvoj melasme

Sunce je sve jače svake godine što vidimo po našoj koži jer brže izgorimo. Većina žena pogotovo one koje uzimaju hormonalnu terapiju i trudnice zbog povišene razine estrogena zadobiju pigmentaciju tzv. melasmu. Zahvaljujući frakcijskom laseru ona se uklanja. Najnoviji tretman Clear lift daje najbolje rezultate, 100% bez komplikacija i bez oporavka, što je do prije par mjeseci bilo nezamislivo. No unatoč tome savjetujem da se pazite sunca jer i izlaganje suncu od svega par sekundi može izazvati ili pogoršati melasmu. Ako zbrojite tijekom dana koliko se izlozite suncu tada prosječno ispadne da ste bili najmanje 30 minuta na suncu. Vaša koža je najbolji kalkulator koja neumoljivo mjeri svako vaše izlaganje suncu. Stoga bez obzira koliko kratko bili na suncu zaštite se!

Stavite kapu tj šešir. Velik je problem je što kreme s zaštitni faktorom ne štite u cjelosti jer melasmu izazivaju pored UV zraka i vidjljvo svijetlo. Nažalost za sada ni jedna krema ne štiti od vidljivog svijetla. Po nekoj logici puderi bolje štite od vidjljivog svijetla. Svakako savjetujem da dlake ne čupate i voskom uklanjate jer to samo izazove tj. pogorša melasmu. Obavezno koristite kreme koje spriječavaju melasmu. Takvih krema ima jako puno. Općenito nemojte puno očekivati od krema jer one većinom preveniraju razvoj melasme dok je manjim dijelom uklanjanju ako melasma nije starija od par godina. No ima puno novosti jer sam se uvjerio u niz krema da djeluju. Većina žena je nezadovoljna s kremama jer ih ne štite. Problem je što se ne pridržavaju mojih uputa no nažalost ni to nije 100% garancije da se melasma neće razviti tj. pogoršati. Imajte na pameti da sunce ide kroz staklo, kad je oblačno i suncobrani ne štite. U automobili dignite sjenilo. Bez obzira na duljinu izlaganja suncu uvijek koristite zaštitu: kapa ili puder. Najbolje oboje.

Nažalost ima i niz krema koje ne djeluju. Kreme u koje sam se uvjerio da dobro djeluju su: Vellure, Photolagen i od Eucerina proizvodi. Daleko od toga da druge kreme ne djeluju no s navedenim kremama imam najbolje iskustvo. Ima žena kojima možda preporučene kreme nisu pomogle ali da li su se pazile kako sam naveo? Ako kreme zakažu budite bez brige jer Clear lift uspješno uklanja svaku melasmu. Kao dokaz tome koristim uređaj VISIA koji jedini pokaže dubinsku te površinku pigmentaciju koja se nakon tretmana smanji. Ako ja lažem slike ne lažu. Isto bih savjetovao gel Really, Really clean koji jako dobro djeluje. Osim najboljeg čišćenja lica i njega čak smanjuje tj prevenira razvoj melasme iako nije namjenjen za tu svrhu.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr