Da li je face lifting stvar prošlosti? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Da li je face lifting stvar prošlosti?

sri, 14. 12. 2011.

facelifting

Razvojem tehnologije napredak je sve veći. Do nedavno operacija je bila glavna i jedina metoda za zatezanje lica. Razvojem lasera i drugih tehnologija to nije više tako jer operacije počinju gubiti svoju važnost.

Danas se sve rijeđe rade u svijetu klasični liftinzi te se umjesto toga rade mini liftinzi tipa 1-2 dana oporavka. Razvojem spoznaje da je starenje vezano gubitkom volumena zbog smanjivanja potkožnog masnog tkiva i kostiju čeljusti promjenio se glavni pristup pomlađivanju. Osnova pomlađivanja lica u prvom redu je nadoknada volumena najbolje s vlastitim masnim tkivom, hijaluronskim punjačima ili s vlastitom krvi. Lice se više ne gleda kroz bore nego kroz volumen.

Većina face liftina se radi istovremeno s nadoknadom volumena da se ukloni umjetni izgled lica. Cilj liftina je zatezanje lica tj uklanjanje viška kože zbog gubitka volumena. Nadoknada volumena je u pravom smislu pravi i jedini lifting jer podiže lica u prvobitni položaj. Neoperativne metode uz nadoknadu volumena danas zauzimaju sve važniju ulogu u zatezanju te podizanju lica. Prilog tome je što se sve manje ospežne operacije lica rade ili istovremeno uz nadoknadu volumena te primjenu drugih tehnologija. Operacija podizanja čela se za sada ne može uspješno zamjeniti s niti jednom metodom dok su podizanje obrva, kapaka, obraza i zatezanja lica izuzetno uspješno radi s neoperativnim metodama. Sama operacija je nedovoljna jer ne vraća volumen niti popravlja izgled tj kvalitetu kože. Bez lasera i nadoknade volumena nije potpun rezultat.

Cilj ovog članka je prikazati metode čiji rezultati se uspoređuju s rezultatima operacija te su nekad čak i bolji. Operacije lica će i dalje biti ali u kombinaciji s drugim tehnologijama što je budućnost. Upravo to će biti sretan brak te će operacije lica i dalje biti važne. Kod jako naborane kože operacije je i dalje jedina metoda.

1. Peeling: jako stara metoda koja koristi razne spojeve u svrhu skidanja slojeva kože da se bore uklone i lice pomladi. Npr. tzv. TCA peeling u koncetraciji 70-90% daje takve rezultate koje malo koja operacija daje ili tretman ali uz visoku cijenu : jako bolna i neugodna metoda te je potrebna opća anestezija, ponekad popraćena s komplikacijama, oporavak 3-4 tjedna uz rane, kraste i pečenje lica, moguće crvenilo lica do 1 godine, gubitak pigmenta, sama njega lica je izuzetno bolna i kompliciriana…. Pitanje je da li to zbilja vrijedi tih muka?

2. Laser: pogotovo klasični C02 daje neviđene rezultate ali nažalost sve je isto kao kod gore navedenog peelinga. Danas frakcijski C02 laser daje podjednake rezultate ali uz oporavak 5-7 dana, bez opće anestezije, brojnih komplikacija pri čemu je koža samo tamno crvene boje. Ovo je tehnologija budućnosti. Najmoćnije oružje je frakcijski C02 laser koji istovremeno koristi radio valove a rezultati su na granici znanstvene fantastike uz oporavak 5-7 dana. Ova metoda je najbliža face liftingu iako daje bolje rezultate kod srednje do jače naboranosti kože. Laserska lipoliza koristi iglu debelu 1 mm koja se uvlači ispod kože uz izuzetno jaki efekt zatezanje kože a najbolja je za donju čeljust s podbradkom.Često se ova metoda radi skupa s face liftingom.

3. Frakcijski radio valovi: elektromagnetska energija izaziva mikroskopska oštećenja ispod kože koja se izbacuju uz jaki fenomen zatezanja kože. Oporavak svega 2-5 dana. Komplikacija skoro da nema. Koriste se manji valjci s iglicama s kojima se prolazi po koži uz izazivanje mikroskopskih oštećenja kože. Najnovija generacija frakcijskih radio valova koristi posebne sitne igle koje prodiru kroz kožu uz neviđeno jak efekt zatezanja kože.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr