Dermaroler (Skin Needling) - Poliklinika Poliderma

Usluge

uto, 1. 3. 2011.

Dermaroler (Skin Needling)

Koristi se valjak s iglicama s kojim se prelazi po koži. Cilj je da se s iglicama izazovu površinska oštećenja kože što potiče obnovu kože.

Drugi način je primjena iglica na kraju drške s kojim se ciljano ubada po površini kože. Oba načina imaju isti princip djelovanja. Ovisno u duljine iglice mogu se izazvati površinska i dubinska oštećenja kože. Nakon oštećenja kože dešavaju se brojna zbivanja koja obnavljaju kožu. Oštećenje potiče jačanje postojećeg kolagena uz razvoj novog kolagena. Obnovu kolagena potiču faktori rasta. Metoda je jedinstvena po tome što se oslobađaju faktori rasta koji potiču razvoj novih krvnih žila čime se jača prokrvljenost kože. Prednost metode je što je vrlo jednostavna i po rezultatima koji zasjenjuju brojne druge najnovije tehnologije. Ovisno o veličini iglica može se koristiti za kućnu upotrebu, u salonima i u rukama doktora.

Kako metoda djeluje?

Cilj je ukloniti površinske nepravilnosti kože tipa bore, strije i ožiljke. Nekad se uklone površinske pigmentacije tipa melasma i uspije vratiti izgubljeni pigment na mjestu strije ili ožiljka. Povratak pigmentacije nije uvijek pravilo niti se može predvidjeti ali bude često izražen. Nakon oštećenja kože organizam izbacuje oštećeni dio vani i stvara novi kolagen. Faktori rasta se luče nakon oštećenja što potiče obnovu i pomlađivanje kože. Možemo reći da slično djeluje kao frakcijski laser ali umjesto optičke energije koristi mehaničko oštećenje kože pomoću iglica. Ujedno se potiče razvoj novih kapilara što poboljšava prokrvljenost kože čime se poboljšava izgled i kvaliteta kože. Metoda je izrazito efikasna kod ožiljaka koji su ispod razine kože, kod dubokih ožiljaka i ožiljaka s većim defektom kože. Nakon težih akni zaostaju duboki ožiljci ispod razine kože zbog jače upale. Udubljenje kože nastaje jer zbog upale nastaju priraslice koje vuku kožu prema dolje. Dermaroler presijeca priraslice čime se koža vraća na površinu i uklanja udubljenje tj ožiljak. Ujedno je bitan razvoj novog kolagena za smanjivanje ožiljaka i bora. Zbog oštećenja kože možemo razne tvari direktno ubaciti kroz kožu jer nastaju kanali kojima tvari prodiru u kožu. Tako metoda 1000 puta povećava prodiranje tvari kroz kožu.

Gdje se metoda koristi?

– pomlađivanje kože uz uklanjanje površinskih nepravilnosti

– smanjivanje bora oko očiju i nadusnice

– smanjivanje strija

– povratak pigmentacije kod ožiljaka i strija

– smanjivanje pora

– smanjivanje ožiljaka svih vrsta osim keloida i hipertrofičnih ožiljaka

– za ubacivanje raznih tvari kroz kožu

Kako se metoda izvodi?

S valjkom se po koži više puta prelazi okomito, vodoravno i dijagonalno. Druga mogućnost je ciljano ubadanje površine kože. Koža se prethodno očisti prije tretmana. Kod manjih iglica duljine 0,3-05 mm nije potrebna anestezija ili se po potrebi daje lokalni anestetik u obliku kreme. Kod duljine igala iznad 0,5 mm obavezno se daje anestezija u obliku kreme ili kao kod zubara.

Kad se vide rezultati?

Rezultati se ne vide odmah nakon tretmana jer proces obnove kože traje mjesecima. Rezultati budu sve bolji s vremenom tako da treba 1-2 mjeseca za vidljive početne rezultate. Konačni rezultat se vidi mjesecima poslije tretmana.

Koliki je broj tretmana potreban?

Broj tretmana je individualan i ovisi o indikaciji. Savjetuje se za što bolje rezultate po potrebi metodu kombinirati s drugim tretmanima čime se smanjuje broj potrebnih tretmana. Kod ožiljaka i bora prosječno treba 2-5 tretmana s razmakom od 3-4 tjedna.

Jeli potreban oporavak nakon tretmana?

Kod kraćih iglica do 0,3 mm uglavnom nije potreban oporavak. Savjetuje se uzeti barem 1-2 dana za oporavak kod iglica duljine 0,5 mm. Za dulje iglice od 0,5 mm oporavak bude prosječno 3-5 dana. Koža nakon tretmana bude crvena, nekad malo otečena uz moguće modrice. Nakon tretmana se koriste kreme koje liječnik propiše ili posebni flasteri. Make up se koristi tek nakon zacjeljivanja kože.

Koje su nuspojave metode?

Teoretski moguće je razvoj infekcije što ja zanemarivo na licu. Herpes infekcija se može desiti neovisno o tretmanu što nije problem izliječiti s tabletama. Razvoj ožiljaka ili poremećaj pigmentacije se skoro nikad ne dešava. Savjetuje se 30 dana nakon tretmana izbjegavati sunce ili solarij. Nekad se može desiti jako rijetko prolazno kratkotrajno crvenilo kože.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr