Donja čeljust - ključni dio za pomlađivanje lica - Poliklinika Poliderma

Usluge

Donja čeljust – ključni dio za pomlađivanje lica

čet, 22. 4. 2010.

Donja čeljust - ključni dio za pomlađivanje lica

Svake godine održavaju se brojni kirurški kongresi diljem svijeta u vezi liftinga lica i vrata. Glavni pristup kirurga je dosad bila operacija kojom se višak kože operativno uklanjao i tako postizala zategnutost kože. U većini slučajeva bi postigli zategnutost kože, ali često uz neprirodan izgled.

velik doprinos ispravci ovog pogrešnog pristupa pomlađivanju lica i vrata su odigrali dermatolozi koji su ukazali da starenje nije ništa drugo nego gubitak volumena zbog smanjivanja kostiju lubanje i potkožne masti s hijaluronskom kiselinom. Stoga operacija bez nadoknade volumena nije potpun način pomlađivanja lica i vrata. Najnoviji trend ukazuje na obaveznu kombinaciju operacije s nadoknadom volumena za što bolji rezultat i prirodniji izgled. U posljednjem broju časopisa za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju ukazalo se na važnost donje čeljusti u pomlađivanju lica i vrata, što se ranije sustavno zanemarivalo. Većina liječnika nije vodila računa o važnosti donje čeljusti u pomlađivanju lica i vrata, što je velika pogreška. Donja čeljust je direktno povezana s donjim dijelom lica i podbratkom te svaki zahvat na donjoj čeljusti utječe na ova dva susjedna područja.

S godinama se kosti smanjuju, a tako i donja čeljust, zbog čega nastaje višak kože koji stvara podbradak i briše definiciju donje čeljusti, tj. rub čeljusti se gubi. Dolazi do promjene kuta donje čeljusti i smanjivanja najviše brade. Kod muškaraca tako brada postaje jače naglašena, a kod žena smanjena. Operativno uklanjanje nije jedino rješenje ovog problema. Najnoviji pristup pomlađivanju ukazuje da je nadoknada volumena punjačima, masnim tkivom i implatatima najbolji način za rješenje ovog problema. Operacija i dalje ima važnost kod većeg viška kože, ali samo u kombinaciji s nadoknadom volumena. Zatezanje viška kože može se raditi i neoperativno radio valovima, frakcijskim laserom i laserskom lipolizom, koja je najbolja metoda. Ako volumen nadoknadite samo u području brade, već ste postigli puno. Botox ima ulogu opuštanja mišića i dodatnog popravljanja izgleda. Korekcijom donje čeljusti postižemo jako puno, a to je ne samo naglašavanje ruba donje čeljusti, već i istovremeno smanjenje podbratka i spuštenosti donjeg dijela lica.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr