Injekcijom protiv ožiljaka - Poliklinika Poliderma

Usluge

čet, 23. 4. 2009.

Jedan od problema estetskokorektivnih zahvata tipa operacije ili liposukcije je taj što ostaje ožiljak. Ožiljak je uglavnom malen i neprimjetan. Nažalost na nekim lokacijam ili kod pojedinaca zbog lošijeg vezivnog tkiva bez obzira kako dobro šivali ostaje znatno veći ožiljak uslijed slabijeg zacijeljivanja kože. Nije u pitanju keloid nego se radi o tzv. atrofičnim ožiljcima koje najčešće vidimo na leđima kao raširene ožiljke ili hipertrofične ožiljke koji izgledaju kao mesnate izrasline.

Znanstvenici su od nedavno počeli primjenjivati tvar avotermin koja se primjenjuje prije zahvata i nakon zahvata na mjestu operacije kako bi se smanjio ožiljak. Koristi se injekcija s kojom s avotermin ubrizgava.

Većina dosadašnjih ispitivanja s navedenim načinom daje jako ohrabrujuće rezultate jer su ožiljci bili gotovo neprimjetni ili znatno manji.

Avotermin je tvar koja pojačava signale među stanicama kako bi koža bolje i brže zarasla. Osim prevencije ožiljka znatno je manji razvoj komplikacija koji nema veze s razvojem ožiljka tipa crvenilo ili razvoj pigmentacije na mjestu tretmana. Zanimljivo je da je prije 15-ak godina otkrivena tvar bjelančevine iz sluznice želuca koja ima nevjerojatne sposobnosti među ostalim i smanjivanje ožiljka te brže zacijeljivanje. Proizvod još nije na tržištu ali rezultati u vezi smanjivanja ožiljaka i cijeljenja kože su nevjerojatno dobri. Kada se ovaj proizvod nađe dostupan na tržištu čine se da će imati najvažniji utjecaj na smanjivanje ožiljaka do sada.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr