Jesmo li pobijedili konačno diabetes? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Jesmo li pobijedili konačno diabetes?

čet, 19. 1. 2012.

diabetes

Čini se da smo sve bliže pobjedi nad diabetesom. Nažalost njegova učestalost se enormno povećava a radi se o izrazito o opasnoj bolesti koja napada cijeli organizam.

Ako se ne liječi završava sa smrtnim ishodom uglavnom od zatajenja bubrega. Njegove posljedice su sve strašnije: gubitak vida, amputacija nogu, rane nogu koj ne cijele,… Uzrok tom porastu bolesti leži u načinu života, prehrani, stresu, nedostatku fizičke aktivnosti, debljini,…. U zadnje vrijeme dokazano je da lijekovi koji spuštaju kolesterol mogu izazvat diabetes. Glavni uzrok nastanka diabetesa je iscrpljenje stanica gušterače da proizvode dovoljno inzulina. U tome upala ima izrazito važnu ulogu stoga antioksidansi koji suzbijaju upalu imaju važnu ulogu u prevenciji razvoja diabetesa. Uz to je bitno promjeniti stil i način života, smršaviti, baviti se fizičkom aktivnošću,…. Ključ izliječenja diabetesa su matične stanice koje su preteča svih vrsta stanica. Matične stanice se mogu razviti u bilo koju vrstu stanice. Sve je više pokušaja da se presade matične stanice u gušteraču i tako izliječi diabetes a tome smo sve bliže. Dokazano je nedavno da pulsirajuće elektromagnetsko polje izrazito dobro djeluje na diabetes. Najnoviju vijest čine članci gdje je skoro izliječen diabetes.

U Kini je u više bolnica ispitanicima izvađena krv gdje su njihove upale stanice bile u kontatku s matičnim stanicima iz pupkovine beba koje nisu u srodstvu s ispitanicima. Nakon tog kontakta upalne stanice su vraćene u krvi ispitanika te su se znanstvenici jako iznenadili kada su mjerili razinu šećera i ostale parametre koji govore o težini diabetesa. Razina šećera se spustila gotovo na normalnu razinu kao i ostali parametri. Znanstvenici tumače da su matične stanice reprogramile upalne stanice da se ponašaju na drugi način da više ne uništavaju stanice gušterače. Ovo bi mogla biti nada mnogim ljudim oboljelim od diabetesa. Pitanje je dana kada će se ovo rutinski raditi no treba riješiti prije toga brojne moralno etičke dvojbe. Ova spoznaja sve više ukazuje koliko ima smisla vadite vlastite matične stanice iz pupkovine beba jer bi se na taj način koristile u budućnosti protiv starenja, liječenja tumora i brojnih bolesti. Brojne druge autoimune bolesti gdje vlastite stanice napadaju organizam bi se mogle s ovom metodom izliječiti. Kocka je bačena a dalji su potezi na nama.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr