Kako izbjeći opekline na moru - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako izbjeći opekline na moru

uto, 17. 7. 2012.

sunce opekline

Kad ste konačno došli na more nemojte raditi tipičnu grešku da se nekontrolirano izlažete suncu, jer povećate rizik da izgorite i dobijete melanom jedan od najopasnijih tumora kože.

Prvih par dana se umjereno izlažite suncu te postupno produljite boravak na suncu. Nemorate pocrniti odmah čim ste došli. Izbjegavajte sunce između 10-18 h jer je tada najjače. U tom periodu slobodno se okupajte ali obucite majcu i otiđite u hlad. Sunce je i dalje jako iza 18 h te možete postići isto tako preplanuli ten ali s znatno manjim rizikom da izgorite. Stoga se savjetuje sunčati se prvih dana iza 18 h a nakon toga iza 17 h. Najveća greška je ako se mažete zaštitnim faktorom i sunčate jer niste zaštićeni te ćete izgoriti. Zaštitni faktor nema ulogu da se neograničeno sunčate nego da vas čuva od sunca.

Pored toga mažite lice, vrat i šake jer mazanjem na tijelo se upija zaštitni faktor kroz kože te se trujete. Koristite zaštitnu odjeću koja vas štiti od sunca gotovo 99%. U DM i sličnim dućanima savjetujem zaštitnu odjeću Lacunu uz kape i naočale. Zabluda je da nećete pocrniti zbog zaštitng faktora. Savjetujem zaštitni faktor 30 najmanje dok je moja preporuka faktor 50+. Zaštitni faktor debelo nanesite i svakih 2 h tj nakon kupanja se mažite ponovo. Prije spavanja dobro očistite lice gelom za pranje ili micelarnom otopinom. Pored toga imate posebne proizvoda za njegu kože nakon sunčanja koje možete kupiti u apoteci što posebno preporučam kao i korištenje antioksidansa: astaksantin, vitamin C, alfa lipoična kiselina, resrevatol, … Ukoliko poslušate moje savjete nećete izgoriti a dobit ćete preplanulu boju. Samo za kraj da napomenem što koža više potamni to ste više oštetili genetski materijal i povećali rizik od raka kože.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr