Kako se riješiti podočnjaka? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako se riješiti podočnjaka?

sri, 24. 6. 2009.

Podočnjaci su za većinu ljudi noćna mora jer jednostavno nema efikasnog rješenja za njihovo uklanjanje. No, to više nije tako, jer se sad podočnjaci mogu s lakoćom ukloniti. Ujutro je susret s ogledalom bolna točka kada vidite natečenost, pigmentacije te umoran izgled oko očiju. Nekad ni make up ni naočale više ne pomažu da to prikrijete.

Jedine kreme koje mogu donekle djelovati na podočnjake sadrže vitamine C i K koji jačaju stijenke kapilara. Operacija je također jedan od načina da se ovaj problem privremeno ukloni, uz opasnosti samog zahvata. Podočnjaci nastaju iz više razloga: alergije, popuštanje srca s bubrezima, tanka koža ispod očiju, zbog čega se jače vide krvne žile s mišićima koji daju plavkastu boju, pigmentacije nastale utjecajem sunca, loša cirkulacija s drenažom i razgradnja krvi u tkivu. Podočnjake možemo podijeliti ugrubo na zastojne uz otok ispod očiju bez pigmentacije, one s pigmentacijom te kombinirane. Jedini način da se riješe podočnjaci je pristup da se sagleda njihov uzrok te oblik, i tako se uklone. Znači, isključiti alergije, provjeriti rad srca s bubrezima, eventualne laboratorijske pretrage i najvažnije dobar pregled. Jedan od glavnih uzroka razvoja podočnjaka je slaba cirkulacija s drenažom te povećana propusnost kapilara. Zbog navedenog dolazi do zastoja cirkulacije s drenažom uz nakupljanje tekućine uz dalje metaboličke promjene. Kapilare propuštaju krv koja izlazi u tkivo i razgrađuje se kao modrica, stoga te podočnjake možemo usporediti s modricom.

U razvoju podočnjaka genetika ima važnu ulogu te se, bez obzira kako spavali, ne možete riješiti podočnjaka. Postoje brojne metode da se riješe podočnjaci, a laseri imaju važnu ulogu jer uklanjanju pigmentaciju i potiču kožu da odeblja. Trenutno je metoda izbora karboterapija koja je vrlo stara metoda, a koristi se u medicini oko 70 godina. Princip je ubrizgavanje CO2 pod kožu najmanjim iglama, a tretman zbilja nimalo ne boli niti je neugodan. CO2 ima snažni efekt na način da se žile šire, te se time jača cirkulaciju s drenažom. Pigmentacija se jačom cirkulacijom ukloni. Time se metabolizam ubrzava i uklanja se umorni izgled oko očiju. Uz to se stvara novi kolagen te se istovremeno smanjuju bore. Da stvar bude još bolja, ujedno se uklanjaju masni jastuci ispod očiju. Po želji istovremeno možete dignuti gornje kapke. Zvuči predobro da bi bilo istinito? Metoda doista djeluje na sve navedeno, a rezultat se uglavnom vidi odmah nakon jednog tretmana. Prosječno treba 1 do 4 tretmana s razmakom između tretmana od 2 do 4 tjedna. Rezultati traju 4 do 7 mjeseci te se preporuča koji tretman održavanja svakih 3 do 6 mjeseci, jer nažalost za sada ne postoji trajno rješenje za podočnjake. Tretman traje oko 1 minute za oba oka, a ispod očiju zaostaje kratkotrajno ubrizgani plin koji se izbaci kroz pluća. Nakon 15 do 20 minuta idete kući ili na posao. Od sada susret s ogledalom ne mora biti vaša mora.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr