Kako što brže izliječiti perioralni dermatitis? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Kako što brže izliječiti perioralni dermatitis?

čet, 28. 2. 2013.

perioralni dermatitis

Jedna od teže rješivih bolesti u dermatologiji je perioralni dermatitis a naziv bolesti označa upalu područja oko ustiju.

Bolest tipično zahvaća područje oko usta i ispod usta prema bradi iako može cijelo lice zahvatiti. Tipični znak perioralnog dermatitisa je da bude rub kože oko usnica zdrav bez ikakvih vidljivih promjena. Bolest može trajati godinama te je sklona pogoršanju, smirivanju ali nikad do kraja uz sklonost vraćanju. Još ni danas nije poznat uzrok perioralnog dermatitisa no kortikosteroidi, teški make up i kozmetika pogoduju razvoju bolesti. Dubinsko čišćenje lica s Hydrafacialom koji najtemeljitije prazni pore spriječava njegov razvoj. Savjetuju se kod kuće peelinzi 1-3x tjedno preventivno. Bitno je detaljno lice očistiti micelarnom otopinom ili gelom. Svakako koristi tekući puder i ne masnu kozmetiku. Kortikosteroide nikako na lice ili što kraće mazati!!! Ove preventivne mjere dosta pomažu da se ne razvije perioralni dermatitisa, jer očito začepljenje pora ima bitnu ulogu u njegovom razvoju. Smatra se da se u začepljenim porama povećava broj bakterija, gljivica i parazita koji potiču upalu. Lokalni retinoidi odlično odčepljuju pore. Lokalni antibiotik metronidazol može dosta pomoći da smiri upalu. Srebro u spreju (Silverex) također dosta pomaže jer ubija neželjene mikroorganizme i smiruju upalu. Sistemna terapija antibiotika je vrlo čest oblik terapije perioralnog dermatitisa koji nažalost znatno poremeti probavni sustav pogotovo jer može trajati mjesecima bez pravila da će pomoći. Primjena lijeka tacrolimusa dosta je pomogla da se perioralni dermatitis smiri. IPL uređaji također mogu pomoći. Unatoč svim navedenim mjerama bolest može i dalje potrajati. Pitanje je kako se što brže riješiti perioralnog dermatitisa?

Po mom iskustvu kozmetika i sredstva s puno antioksidansa znatno pomažu da se bolest brzo povuče. Najbolja je kombinacija sa zeolitom tj. mineralom koji je po meni najdjelotvornija terapija s najbržim djelovanjem. Većini klijenata zeolit je zbilja pomogao no bilo je pojedinih klijenata kojima nije pomogao, da li zbog nepridržavana uputa ili nečeg drugog ne znam. Perioralni dermatitis je bolest koja zadaje velike probleme u svakodnevnom i poslovnom životu većeg broja ljudi. Stoga kombinacija lokalnih antioksidansa i zeolita je spas za mnoge oboljele jer najbrže pomaže pri čemu je ujedno ovo 100% prirodna terapija. Za što bolji efekt uzimanje antioksidansa putem usta takoder dosta pomaže. Nažalost nije moguće predvidjeti duljinu trajana perioralnog dermatitisa no kod većine klijenata uz pridržavanje datih uputa i propisane terapije bolest bi se povukla kroz 30-60 dana većinom. Kod uobičajene standarne terapije bolest može potrajati do 12 mjeseci. Procjenite sami što je bolje za vas.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr