Konačno rješenje za celulit - Poliklinika Poliderma

Usluge

Konačno rješenje za celulit

sub, 14. 6. 2014.

Prije 2 mjeseca na svjetskom anti ageing kongresu u Monte Carlu potvrđeno je da se celulit smatra kao bolest, a ne kao estetski poremećaj.

Dapače, govori se o celulitu kao sistemskoj bolesti jer zahvaćene žene imaju povećan rizik razvoja raka dojke i dijabetesa. Najnovije studije provedene na 5000 žena upravo su dokazale tu povezanost. Stoga celulit moramo shvatiti ozbiljno i prepustiti liječnicima da se sa njim bave. Definitivno uloga estrogena je presudna za razvoj celulita, raka dojke i dijabetesa preko niza složenih metaboličkih procesa. Testosteron, muški spolni hormon štiti muškarce od razvoja celulita, dok kastrirani muškarci imaju celulit što najbolje govori o važnosti uloge hormona. Celulit je obilježen sa nakupljanjem toksina u tijelu zbog loše cirkulacije i limfne drenaže te toksini sistemski utječu na tijelo te ujedno potiču ubrzano starenje. Većina žena tijekom života muči manju ili veću muku sa celulitom. Ono što se ne bi smjelo dopustiti je da se prepusti daljnje pogoršanje i razvoj celulita zbog niza navedenih razloga maloprije. Žene imaju 20-30% više potkožnog masnog tkiva u odnosu na muškarce i posebnu vrstu građe vezivnog tkiva koja potiče razvoj celulita. Celulit se ne može ukloniti 100% niti je nužno, jer žena ne bi mogla zatrudnjeti no celulit se može efikasno ukloniti skoro u cijelosti bez obzira na oblik i proširenost.

Nakon uklanjanja celulita potrebni su tretmani održavanja 1-3x godišnje. Celulit nije nužno povezan sa viškom tjelesne težine jer često mršave žene imaju celulit. Do danas ne postoji opće prihvaćena podjela niti definicija celulita. Da bi se celulit uspješno uklonio potrebno je pristupiti sistemsko i individualno. Dijeta, mršavljenje i preskakanje hrane pogoršavaju celulit. Savjetuje se napraviti detoksikaciju organizma jer je organizma zatrovan. U tu svrhu savjetuje se unos antioksidansa, te je potrebna korekcija PH vrijednosti da bude alkalna. Ne trebam govoriti o važnosti hrane, pogotovo za to. Nikako ne jesti brzu hranu, prženo, dimljeno, gazirano, aromatizirano, šećer, pizzu, majonezu i slično. Hrana treba biti mediteranskog tipa uz puno svježe hrane. Treba povećati unos proteina. Probava je ključna jer većina žena nema redovitu stolicu što dodatno truje organizam. Današnja hrana, pogotovo gluten i mlijeko potiču propusnost crijeva te toksini dolaze u cijelo tijelo. Dokaz tome su crijevne bakterije u tkivu celulita. Savjetuje se korekcija probave enzimima papaje te unos posebnih probiotika da uklone štetne bakterije i gljivice te druge parazite. Nakon toga treba unositi probiotike da se nasele dobre gljivice bakterije. Potrebno je piti najmanje 3 l vode dnevno. Fizička aktivnost je jako bitna da se jača cirkulacija i lifmna drenaža koja je oslabljena. Mjesečne masaže i fizička aktivnost imaju ulogu prevencije razvoja celulita a ne uklanjanje. Kreme protiv celulita nema smisla koristiti ako je celulit razvijen jer ne mogu doprijeti na mjesto gdje trebaju djelovati. Kreme imaju smisla da se koriste nakon tretmana. To je kao da na staru fasadu stavljate novu. Uska odjeća potiče razvoj celulita. Prije tretmana celulita potrebno je da se prema dobi prilagodi tretman. Kod mlađih žena važnije je djelovati na masno tkivo a nakon menopauze na vezivno tkivo. Nedavno se na tržištu pojavio preparat koji uspješno razbija vezivno tkivo koje je zadebljano kod žena u menopauzi. Isto tako postoji uređaj koji ciljano samo razbija zadebljano vezivno tkivo. Općenito, celulit se teže uklanja u menopauzi nego prije menopauze. No, danas ne postoji beznadni slučaj celulita jer se uvijek može pomoći. Primjena vlastite krvi se sve više koristi u liječenju celulita da se oporavi vezivno tkivo. Da bi se celulit uspješno uklonio potrebno je kombinirati razne tretmane. Liposukcija nije rješenje za celulit jer nije problem masno tkivo nego međustanični prostor i zadebljano vezivno potkožno tkivo sa slabom cirkulacijom. S obzirom da se kod celulita radi o kroničnim promjenama rezultati nisu preko noći nego budu tijekom narednih mjeseci sve više vidljivi. Potrebno je izvjesno vrijeme za oporavak. Celulit obilježen sa viškom kože se najteže uklanja, no uređaj Venus freeze daje jako dobre rezultate.

Laserska lipoliza gdje se potkožno laserski topi vezivno tkivo izrazito dobro liječi celulit uz zatezanje kože. No, ipak se radi o invazivnom tretmanu a uređaj Venus Freeze te najnoviji uređaj Venus Legacy daju podjednake rezultate kao laserska lipoliza. Ukoliko se radi o celulita gdje dominiraju masne stanice uređaj Med2Contour je najefikasniji što potvrđuju brojne studije i znanstveni radovi. Ovo je uređaj koji ima najviše znanstvenih radova i potvrda. Injekcija lipoliza pomoću Aqualyxa jako pomaže kod manjih mjesta npr. unutrašnji jastuk koljena i bokovi. Najnoviji proizvod koji za sada najviše obećava je Alidya. Radi se o proizvodu koji se ubrizgava injekcijom i uklanja celulit. Definitivno možemo reći da je celulit pobijeđen. Sve opisane metode dostupne u Poliklinici Poliderma te uskoro dolazi i laserska lipoliza.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr