Korekcija neželjenih bora u području čeljusti kod mršavijih osoba - Poliklinika Poliderma

Usluge

Korekcija neželjenih bora u području čeljusti kod mršavijih osoba

uto, 26. 4. 2011.

bore

Do sada je većina doktora zanemarivala bore u području donje čeljusti kod žena. S vremenom nastaju izvjesne promjene u navedenom području koje narušavaju izgled i osobu čine znatno starijom.

Prvi znak starenja je gubitak volumena jer se smanjuje potkožno masno tkivo. Ujedno se smanjuju kosti lica što dodatno pogoršava situaciju. Posljedično imamo višak kože cijelog lica ali posebno u području donje čeljusti. To se očituje najviše kada glavu sagnemo bradom prema prsima. Tada bude izražen višak kože zbog gubitka volumena.

Ovo su tipične promjene za mršavije osobe dok punije osobe imaju obrnutu situaciju gdje nastaje višak kože u području donje čeljusti u vidu neželjenih kesica. Drugi znak starenja je pojačana napetost mišića lica što dodatno stvara i pogoršava bore. Koža je spojena s mišićima lica u jednu nedjeljivu cijelinu. Kako se mišić više napinje tako uvlači kožu što se na površini kože odražava kao bora. Ove promjene su tipično najčešće izražene kod žene starih između 35-45 godina. Jedino rješenje za ovaj problem je Botox koji privremeno opusti napetost mišića i tako ukloni bore.

Botox se tek nedavno počeo koristiti češće u donjoj polovici lica zbog čestih komplikacija. Liječnik koji koristi Botox na ovom dijelu lica mora imati jako puno iskustva kako se ne bi desile neželjene reakcije te je tada izrazito siguran tretman. Najednostavniji način nadoknade volumena su punjači na prvom mjestu a vlastito masno tkivo je druga opcija koja je zahtjevnija. Nadoknadom volumena znatno osvježite lice jer brada više nije tako šiljata, uklanja se višak kože, nestaju neželjene bora i nabori kože. Kako bi rezultat bio bolji i trajniji savjetuje se Botox da se smanji napetost mišića. Cilj je smanjiti okomite bore iznad donje čeljusti koje se najviše vide tijekom smijanja. Potrebna su 2-4 uboda s Botoxom i bore se znatno smanje. Po želji može se naglasiti rub donje čeljusti i ukloniti neželjene okomite bore koje se protežu na vrat. Tada se savjetuje Nefretiti lift koji daje nevjerovatne rezultate. Trenutno najbolja opcija pomlađivanja donje čeljusti je kombinacija punjača i Botoxa. Druge opcije su frakcijski laser ili laserska lipoliza.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr