Liposukcija prirodu ne može izigrati, stvarnost ili laž? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Liposukcija prirodu ne može izigrati, stvarnost ili laž?

uto, 24. 5. 2011.

liposukcija

Super zvuči ako želimo oblikovati tijelo i ukloniti neželjene obline da se podvrgnemo liposukciji te problem odmah uklonimo. To je zbilja tako no postavlja se pitanje kako dalje nakon zahvata ?

Prijašnji način života moramo promjeniti što znači redovito vježbati i promjeniti prehranu. U protivnom mast se ponovo vraća ne na mjesto tretmana nego na druge tijelove tijela. Čini se da je nepisano pravilo da se mast vrati iznad mjesta gdje je rađena liposukcija ako niste disciplinirani. Nekad taj povratak masti bude idealan jer se nekim ženama grudi povećaju i ne moraju ići na operaciju povećanja grudi. No nekad mast se vrati na neželjena mjesta. Čini se da pored discipline još jedan faktor je bitan a to je volumen uklonjene masti. Sve je više članaka koji ukazuju da se mast vraća unatoč promjeni stila života ako je volumen veći od 3 L.

Rađena su ispitivanja na većem broju ljudi koji su bili podvrgnuti liposukciji te praćeni godinu dana nakon zahvata. Rezultati su bili znatno bolji kod osoba koji su promjenili stil život te je zanemarivom postotku ispitanika bio povratak masti. Oni ispitanici koji nisu bili disciplinirani imali su znatno veći povratak masti a zanimljivo da se kod većine tih ispitanika uklonio volumen masti veći od 3 L. Za sada maksimalni volumen koji je dopušten da se ukloni je 5 L iako neki kirurzi vade veći volumen što znatno ugrožava zdravlje i život. Idealni kompromis da se mast ne vrati je pored promjene stila života vađenje manjeg volumena masti, znači do 3 L. S time smo maksimalno smanjili rizik povratka masti. Stoga su u trendu tvz miniliposukcije gdje se vade manji volumeni masti jer time maksimalno spriječavamo zdravstvene rizike i komplikacije zahvata. Puno je bolje i sigurnije uraditi rađe više zahvata uklanjanja manjeg volumena nego odjednom ukloniti veći volumen.

S ovom teorijom sigurno se ne slažu svi kirurzi ali sve je više znanstvenih dokaza koji podupiru ovu teoriju. Mast se ne vraća na mjesto tretmana jer su masne stanice uklonjene ali tijelo prepozna da se količina masti u tijelu smanjila. Taj gubitak organizam nadoknađuje da poveća veličinu preostalih masnih stanica što se označava kao povratak mast na iznad regije gdje je rađena liposukcija. Stoga ako idete na liposukciju morate biti svjesni da morate promjeniti stil života i uraditi miniliposukciju da spriječite povratak masti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr