Najčešće greške liposukcije - Poliklinika Poliderma

Usluge

Najčešće greške liposukcije

pon, 22. 3. 2010.

Najčešće greške liposukcije

Liposukcija je ozbiljan zahvat te se ne smije olako shvaćati. Ako se odabere pravilna indikacija i odgovarajući klijent, rezultati su nevjerojatni. Nažalost, postoje i loše strane, ako zahvat nije stručno rađen ili ako nije odabran odgovarajući klijent.

U zadnje vrijeme se trend liposukcije skroz promijenio te su i rezultati još bolji, komplikacije jako rijetke, a sam zahvat je postao izuzetno siguran. Što se to promjenilo? Više se ne koriste velike kanile promjera 5-10 mm koje su izazivale brojne nepravilnosti kože, kao što su to udubljenja. Sad se koriste male kanile promjera 2-4 mm koje izuzetno dobro oblikuju kožu, bez ikakvih nepravilnosti na površini kože. Zbog svoje veličine mimalno mehanički oštećuju potkožno tkivo te su masnice svedene na najmanju moguću mjeru, a oporavak je jako skraćen u odnosu na nekadašnju liposukciju. Mali promjer kanila je za sada odigrao najvažniju ulogu po pitanju sigurnosti i rezultata liposukcije.

Druga je loša strana ako se operater predugo zadrži na jednom mjestu na koži te nastanu vidne razlike u obujmu. Uvijek je potrebno aspirirati sve slojeve potkožnog masnog tkiva te držati se 1 cm ispod površine kože. Ono što se nikako ne smije napraviti je aspirirati vanjsku stranu koljena i pregib ispod stražnjice jer to izaziva katastrofalan rezultat. Unutarnja strana bedara se također ne smije aspirirati. Svakako se bolje držati pravila i aspirirati u manjem obimu, jer je tada lakše naknadno ukloniti eventualni zaostatak. Ukoliko uklonimo previše sala, nastaju udubljenja kože koja se teško korigiraju. Definitivno se savjetuje šivanje mjesta ulaza kanila jer ožiljak bez pigmenta uvijek ostaje, što predstavlja smetnju, bez obzira na to koliko malen bio. Ako napravimo samo jedan šav, ožiljka gotovo da i nema. Ako operater na kraju zahvata rukom ili valjkom dobro ne istisne zadržanu tekućinu, tada se oporavak produljuje. Ono što je izuzetno važno je voditi računa da se ukloni isti volumen masnih naslaga s obje strane tijela, što čak nije ni loše fotografirati da se klijent uvjeri u preciznost procedure. Naravno, uvjet je da jedna strana tijela nije jača od druge strane.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr