Najnovije spoznaje o celulitu - Poliklinika Poliderma

Usluge

Najnovije spoznaje o celulitu

pet, 1. 2. 2013.

celulit

Razvojem najnovijih tehnologija svakodnevno dolazimo do novih spoznaja te prijašnje spoznaje odbacujemo ili ih prilagođavamo.

Čini se da smo ovaj put došli do glavne spoznaje o razvoju celulita. Prije je naglasak bio o promjenama u međustaničnom prostoru koji postaje nepropusan za izmjenu tvari uz slabu cirkulaciju, građu potkožnog masnog tkiva, utjecaju estrogena te drugim faktorima. Svi navedeni faktori imaju utjecaj u razvoju celulita, no po najnovijoj spoznaji glavni, ključni i prvi korak u razvoju celulita je stanjivanje drugog sloja kože tvz. dermisa. Uslijed slabljenja dermisa masno tkivo probija dermis te poput izbočenja dolazi do površine kože, gdje se očituje kao celulit uz nepravilnosti kože. Stoga je ključno ojačati drugi sloj kože dermisa da vezivno tkivo odeblja i spriječi prodor masnog tkiva. To dokazuju prikazi kože na ultrazvuku gdje je prije tretmana drugi sloj kože bio stanjen uz prodor masnog tkiva. Nakon tretmana drugi sloj se zadebljao te masno tkivo više nije moglo prodirati. Ključno je oslabljeno vezivno tkivo ojačati i potaknuti razvoj novog tkiva. Upravo najefikasniji invazivni tretman je laserska lipoliza gdje se posebnim nastavkom ispod kože potiče razvoj novog kolagena. Druga neinvazivna metoda su radio valovi. Ova spoznaja je unijela veliku zbrku u redovima liječnika jer je opet dovedena najnovija podjela celulita pod povećalo.

Čini se da se celulit u području bokova ponaša drugačije nego na drugim mjestima jer bolje reagira na ultrazvuk nego na radio valove. Ultrazvuk se pokazao kao metoda izbora za uklanjanje celulita i to uređaj Med2contour, jer osim utjecaja na masno tkivo potiče razvoj novog kolagena za razliku od sličnih uređaja. Što je više masnog tkiva ultrazvuk bolje djeluje. Ukoliko je manje masnog tkiva radio valovi bi bili bolji izbor. Dodatnu pomutnju unosi činjenica da kod iste osobe na raznim mjestima postoje različiti stupnjevi celulita te mjesta gdje ima više ili manje masnog tkiva. Stoga bi idealna bila kombinacija u tim slučajevima radio valova i ultrazvuka za najbolji rezultat. Greška ne bi bila ni da se jedna od dvije navedene tehnologije primjenila samo kombinacija tretmana ipak daje najbolji efekt. Stoga prije odabira tretmana treba odrediti jeli problem više u masnom tkivu ili vezivnom tkivu.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr