Najnovije spoznaje u liječenju rosaceje - Poliklinika Poliderma

Usluge

Najnovije spoznaje u liječenju rosaceje

uto, 7. 2. 2012.

rosaceja

Rosaceja je dugotrajna kronična bolest praćena napadima crvenila kože a kasnije praćena razvojem promjena kao akne i s kapilarama.

Glavnu ulogu uz povećanu sklonost kapilara da se šire na vanjske podražaje ima skupina bjelančevina koja čuva kožu od infekcije. Pojačana aktivnost te bjelančevine se povezuje kao temelj razvoja rosaceje.Nažalost to nije sve bitno za razvoj bolesti. Pored stresa bitna je njega kože pogotovo dobro čišćenje pora u kojima se skuplja parazit Demodex. Porastom broja parazita Demodexa bolest se značajno pogoršava stoga temeljito čišćenje pora je ključna strategija u borbi protiv rosaceje. Mehaničko čišćenje ne prazni temeljito pore. Najbolji način čišćenja pora je primjena mikroabrazije s kisikom gdje se fiziološka otopina ubrizgava velikom brzinom te najtemeljitije mehanički čisti i najmanje pore.

Primjena derivata na bazi vitamina također potiču pražnjenje pora i smanjivanju upale. H. pylori nema nikakvu vezu u razvoju bolesti. Primjena optičke energije koju koriste laseri i IPL uređai je glavni temelj liječenja bolesti jer djeluju na uzrok bolesti a to je uklanjanje kapilara koje izazivaju crvenilo i upalu. Porast parazita Demodexa potiče razvoj upale i pogoršava bolest. Antibiotici i većina druge terapije djeluje na posljedice bolesti a ne na uzrok. Stoga danas bi najbolji i glavni način liječenja bolesti bio: primjena lasera te IPL uređaja, temeljito čišćenje lica s micelarnim otopinama koje najbolje čiste pore ( kod kuće ), mikroabrazija kisikom svako 30-60 dana, derivati vitamina A i antioksidansi da smanje upalu.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr