Najnovije tehnike ubrizgavanja punjača - Poliklinika Poliderma

Usluge

Najnovije tehnike ubrizgavanja punjača

sri, 2. 11. 2011.

punjač

Punjači u zadnje vrijeme sve više bilježe porast njihove primjene. Iz godine u godinu njihova potrošnja raste. Tako svakodnevno dobivamo brojne nove proizvode koji su sve djelotvorniji i imaju duži rezultat.

Paralelno s tim nastaju brojne nove tehnike primjene punjača. Do sada se skoro samo igla koristila za njihovu primjenu. Problemi primjene igle su brojni: brojni ubodi, dugotrajne modrice, dulji oporavak, na nekim mjestima mogućnost oštećenja arterija i živaca, … Glavni problem je duljina igle od svega 13 mm zbog čega su brojni ubodi potrebni. Drugi najveći problem igle je oštećenje kapilara i veći postotak razvoja modrica. Najveća opasnost je oštećenje arterija: između obrva gdje se inače ne bi smjeli koristiti punjači, unutranji očni kut i vrh nazolabijalne bore. Ispod oka igla može oštetiti živac. S vremenom su došle dulje igle gdje se smanjio broj uboda ali nije rješio problem modrica, oštećenja arterija i živca. Najveća greška je je nepoznavanje anatomije lica, što bi trebao biti preduvjet primjene punjača a danas nažalost punjače ubrizgava sve veći broj nestručnih nemedicinskih osoba.

Igla je sigurna samo u rukama stručnjaka koji ima veliko iskustvo i dobro poznaje anatomiju tj zna gdje ne smije ubrizgati punjač. Najnovija tehnika primjene igle po meni koja je najsigurnija i najbolja je kada se punjač ubrizgava okomito te se ubrizga veća količina punjača iznad kosti a tijekom izvlačenja igle se ubrizgava dalje sve manja količina punjača.

Prednost metode je u malom broju ubodu prosječno 2-3 uboda po strani obraza ili podočnjaka a kod obrve samo jedan ubod.

Na taj način dobivamo najbolji rezultat korekcije volumena, podočnjaka, oblikovanja obraza i podizanja obrve. Po svemu sudeći glavni način primjene punjača će biti kanila tj. duga igla s tupim vrhom. Kanila ima brojne prednosti u odnosu na iglu: manje bolan tretman, s jednim ubodom se može cijelo lice tretirati, a ne puno puta ubadati kao s iglom. Rezultati su puno bolji, oporavak znatno kraći te najvažnije, ovo je najsigurniji način primjene punjača. Tupi vrh ne oštećuje arterije, kapilare i živac.

Ujedno postotak razvoja modrica je znatno niži te puno kraće traju. Usne su jako bolne ako se ne dobro anesteziraju. Najnoviji trend je korekcija tj. povećanje usana s kanilom gdje se samo s jednim ubodom usna korigira ili poveća bez velikog naticanja kako je bilo kod primjene s iglom. Stoga je prije tretmana poželjno se raspitati o tehnici davanja punjača iglom ili kanilom. Igla će se dalje koristiti ali sve rjeđe. Kanila je budućnost.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr