Njega kože nakon ljetovanja - Poliklinika Poliderma

Usluge

Njega kože nakon ljetovanja

pet, 19. 8. 2011.

ljeto

Dok se većina ljudi vraća s lijepim uspomenama s ljetovanja drugi muku muče zbog problema s tenom, opekotinama kože, pogoršanjima pigmentacije lica ili akni po tijelu.

Svatko od nas barem se jednom u životu imao prilike susresti sa aknama, najčešćim oblikom kožne bolesti. Ono što je najvažnije je navedene probleme uspješno ukloniti uz pomoć specijalista, stoga preporučamo suzdržavanje od samostalnog uklanjanja kako ne bi došlo do dodatnih komplikacija. Svi navedeni problemi mogu se uspješno i lako ukloniti. Koža se brani od UV zraka tako što pojačano stvara pigment i odeblja, te time začepi kožne pore što pogorša ten. Ujedno koža se pojačano masti. Uljna sredstva za njegu tijela, zaštitu od sunca ili maslinovo ulje dodatno začepljuje pore i izazivaju tj. pogoršavaju akne. Stoga savjetujem da se ne koriste nikakva masna sredstva ili ulja tijekom ljeta. Za ovu vrstu akni postoji posebni naziv Maiorca akne, jer je zapaženo da se gosti na Maiorci vraćaju kući s aknama nakon ljetovanja i nakon mazanja s uljem. Tipično ove akne izgledaju kao manji prištevi ili duboki kožni prištevi po ramenima, leđima i dekolteu. Ljeti kada vidim ljude kako koriste ulja da bolje pocrne zgrozim se uvijek. Kako bi sačuvali ten i spriječili razvoj akni savjetujem da koristite kreme laganije teksture te obavezno dobro očistite lice prije spavanja s mlijekom ili s micelarnom otopinom.

Ukoliko imate akne ili problematičan ten nemojte prekidati terapiju tijekom ljeta. Peeling 2-3x tjedno svakako odlično pomaže te i ja često koristim gel za pranje lice s peeling efektom. Kreme za zaštitu od sunca moraju biti isto tako što lakše teksture da ne začepe pore. Akne po licu i tijelu ne dirajte s prstima jer samo radite ožiljak ili pigmentaciju. Ukoliko ste dobili tvz. Majorca akne koristite terapiju koju propiše dermatolog a ide samo na recept. Žene koje koriste kontracepciju tj. hormonalnu terapiju moraju se posebno paziti od sunca, jer se pogoršava pigmentacija ma kako kratko bili na suncu. Koristite sto veće zaštitne faktore po mogućnosti u make up-u jer bolje štite od krema. Kako bi ublažili tj. poništili štetne efekte sunca pijte zeleni kuhani čaj, vitamin C 2-3 g dnevno, selen i astaksantin. Nakon izlaganja suncu imate proizvode posebno namjenjene za njegu tijela bogate s vitaminom E i C što je najbolja opcija za vašu kožu. Proizvod koji me posebno iznenadio je losion vitamina C za lice, vrat i dekolte. Osim jakog efekta pomlađivanja kože, štetni efekti sunca na kožu se znatno ublaže.

Primjetio sam osobno da manje pocrvenim već kad samo stavim losion s vitaminom C na lice. Ukoliko ste izgorili koristite hladne tuševe ili obloge. Klasični recept tipa hladni jogurt ili krastavac može donekle pomoći. Aloa gel jako pomaže ukoliko ste izgorili pored proizvoda za umirenje i njegu kože nakon sunčanja. Možete slobodno popiti Andol ili neko sredstvo protiv boli jer smanjuje upalu kože izazvanu suncem. Sprejevi s mineralnom vodom su jako korisni te savjetujem da ih svugdje nosite sa sobom ili držite u frižideru. Ukoliko je vaše ljetovanje završilo kao moje preostaje nam surova stvarnost i nekima uklanjanje posljedica ljetovanja. Kada ste se dočepali kuće što prije očistite lice po mogućnosti s vakumom, mikroabrazijom s kisikom ili klasičnim načinom da se ten ne pogorša još više. Laserski peelinzi frakcijskim laserom i tretmani s IPL uređajem osim čišćenja lica na najbolji način uklanjuju nastala oštećenja kože uz jaki efekt pomlađivanja i popravljanja tena. S istim metodama uklanjate pigmentacije. Može se koristiti klasična abrazija ili peeling ali uz slabiji efekt. Zahvajujući novoj tehnologiji možemo reći da skoro više nema neriješivog problema.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr