Nova metoda za uklanjanje svijetlih dlaka - Poliklinika Poliderma

Usluge

Nova metoda za uklanjanje svijetlih dlaka

pon, 26. 1. 2009.

Već dvadesetak godina laser se koristi za trajno uklanjanje dlaka. U početku su rezultati bili slabiji uz brojne komplikacije te bolne i nelagodne tretmane, no s razvojem tehnologije rezultati su postajali sve bolji uz sve manje komplikacija, bolova i nelagode. Možemo reći da smo danas postigli gotovo maksimalne rezultate kod uklanjanja dlaka. Tehnika Super hair removal je najnapredniji i najbolji način uklanjanja dlaka gdje se prelazi 10-12 puta po tretiranom području za razliku od klasične tehnike gdje se radi samo 1 prijelaz. Tretman je bezbolan a mogućnost komplikacija je svedena na minimum.

Kod većeg broja žena uklanjanje dlaka nije estetska potreba već zdravstveni problem koji nastaje uslijed urastanja dlaka, pri čemu ostaju ožiljci i pigmentacije. Danas više nije problem riješiti urasle dlake te se savjetuje tretman uklanjanja u navedenim slučajevima što prije započeti. Nakon uspješnog uklanjanja dlaka i uraslih dlaka kod jednog djela žena ostaju svijetle dlake koje predstavljaju estetski problem. U tom slučaju je potrebno sačekati da dlake same sazriju i potamne ili ih brijati kako bi što prije potamnile. Pri tome može proći duži vremenski period. Nakon menopauze veći dio dlaka izgubi skroz pigmenz te pobijele.

Nažalost laser, IPL i AFT uređaji daju dobre rezultate samo kod tamnih dlaka dok na svijetle i bijele dlake nemaju nikakav efekt. Razlog tome je što tamne dlake imaju pigment, tvar koju daje boju dlake i upija optičku energiju koja se koristi za uništavanje korijena dlake. Kod svijetlih i bijelih dlaka gotovo da i nema pigmenta ili se nalazi u minimalnim količinama te se optička energija ne može upiti. Elektrokoagulacija je do sada bila glavna metoda trajnog uklanjanja svijetlih i bijelih dlaka. Sama metoda je jako bolna uz brojne komplikacije pooput ožiljaka i pigmentacija. Na tržištu postoji niz krema koje spriječavaju ili smanjuju izrast svih vrsta dlaka neovisno o boji. Efekt je jako dobar samo nažalost izražen jedino za vrijeme korištenja kreme. Postoje brojni pokušaji bojanja svijetlih i bijelih dlaka ali nažalost bez nekog učinka u većini slučajeva.

Novu nadu daje ELOS tehnologija koja koristi radio valove s optičkom energijom da se unište bijele i svijetle dlake. Radio valovi nisu ovisni o pigmentu što je razlog zašto je metoda donekle djelotvorna. Ne možemo reći da može u cijelosti ukloniti problematične dlake ali ipak daje nadu kod dijela žena koje imaju pretežno svijetle dlake. Od nedavno se pojavila nova metoda koja do sada daje najbolje rezultate kod uklanjanja svijetlih i bijelih dlaka. Koristi se ultrazvučna energija koja zagrijavanjem dlake uništava korijen dlake. Dosadašnji rezultati su jako zadovoljavajući no nažalost o novoj metodi nema puno informacija. Nova metoda se čak može koristiti i za tamne dlake. Čini se da po prvi puta možemo reći da ima nade da se konačno uklone bijele i svijetle dlake. Uređaj još nije dostupan na tržištu, ali čim bude dostupan Poliklinika Poliderma d.o.o. će nabaviti uređaj te biti među prvim ustanovama u svijetu koja će ga koristiti.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr