Novi zakon o kavitaciju u Italiji od 2011. godine - Poliklinika Poliderma

Usluge

Novi zakon o kavitaciju u Italiji od 2011. godine

pon, 31. 1. 2011.

kavitacija

Izgleda da je Italija prva zemlja koja je zabranila kavitaciju u rukama kozmetičarki i ostalih nestručnih osoba zbog sve većeg broja neželjenih reakcija. Uglavnom se radilo o oštećivanju jetre, gušterače i bolovima u trbuhu nakon tretmana.

Bilo je više slučajeva kada se tretman radio trudnim ženama koje su pobacile ubrzo nakon tretmana. Razlog tome je nekontrolirano prodiranje ultrazvučne energije koja oštećuje unutarnje organe pogotovo jetru. Prilikom tretmana ne smije se koža stiskati s ultrazvučnim nastavkom niti dugo zadržati na jednom mjestu.

Stoga kavitaciju u Italiji mogu raditi samo liječnici ili pod strogim liječničkim nadzorom posebno educirano osoblje. Prije tretmana potrebno je isključiti trudnoću. Postoje brojni uređaji na tržištu koji nemaju odobrenje za upotrebu niti su testirani. Nije dozvoljeno da se cijeli trbuh tretira nego samo pojedini dijelovi trbuha. Najstože je zabranjeno raditi tretmane u blizini jetre. Prije tretmana obavezno je označiti mjesto tretmana i samo taj dio tretirati. Kavitacija u rukama stručnjaka je sigurna metoda samo ako imaju odgovarajuće uređuje. Za sada najsigurniji uređaji su od firme Vaser, Alma lasers i Ultrashape. Navedeni uređaji imaju posebne tehničke karakteristike zbog kojih daju najbolje rezultate te su najsugirniji jer kontroliraju dubinu prodora ultrazvučne energije, ili vakumom odižu kožu te masne stanice uništavaju bez djelovanja na unutarnje organe. Jedan od problema kavitacije u rukama nestručnih osoba je što se koristi za razne indikacije gdje ne pomaže. Uskoro se očekuje najnoviji protokol o primjeni ultrazvučne energije u svrhu oblikovanja tijela.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr