Otkriven uzrok bolesti rosaceje - Poliklinika Poliderma

Usluge

Otkriven uzrok bolesti rosaceje

on, 18. 2. 2008.

Čini se da smo konačno otkrili uzrok bolesti rosaceje koja je obilježena napadajima crvenila uz izbivanje kapilara po licu i promjenama sličnim aknama.

Srećom, bolest narušava samo estetski izgled, pogotovo kod muškaraca, gdje često dolazi i do povećanja nosa. Do nedavno se smatralo da bolesti želuca imaju utjecaj na bolest te su se radile pretrage na bakteriju H. pylori. Isto tako rađene su brojne druge nepotrebne pretrage jer se sumnjalo na uobičajenog stanovnika naše kože Demodex f. kao uzročnika bolesti. Nedvojbeno bolest pogoršava toplina te nekad hladnoća.

Nedavno je zapaženo da je jedna od bjelančevina na koži, koja služi za obranu od mikroorganizama, znatno aktivnija kod oboljelih od rosaceje.

Čini se da oboljeli od rosaceje zbog toga imaju manju sklonost razvoju infekcije, no čini se da je cijena toga razvoj rosaceje. Naime, ta bjelančevina ima jaki privlačni utjecaj na spojeve koji potiču upalu, a rosaceja spada u upalne bolesti. Budućnost liječenja bolesti su lijekovi koji bi djelovali na smanjenje količine bjelančevina ili njene aktivnosti, a samim time i upale. Do tada laser, IPL uređaji i AFT tretmani ostaju glavno sredstvo u borbi protiv rosaceje. Navedeni uređaji, uz jaki protupalni učinak, uništavaju krvne žile čime smanjuju crvenilo i dotok upalnih spojeva koji izazivaju bolest.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr