Pastom za zube protiv akni - Poliklinika Poliderma

Usluge

pon, 19. 9. 2011.

akne

Svima se onima koji imaju akne prije ili kasnije desi da obično pred neki važni događaj na najvidljivijem mjestu lica izbija akne nerijetko giganstke veličine.

Većina nas je u tom trenutku sam svoj majstor te aknu masakriramo do kraja a i usput okolnu kožu tako da često zaostaje ožiljak ili u najbolju ruku pigmentacija kao uspomena. Idealno je u tim trenucima da posjetite dermatologa da rješi aknu tiskanjem s iglicom ili s laserom ubrza njeno prolaženje. Druge mogućnosti su razni korektori ili proizvodi za sušenje akni koji nažalost ne djeluju dovoljno brzo.

Jedan od apsurda je da jedna od krema za hemeroide izuzetno dobro smanjuje bore oko očiju što baš i nije preporučljivo jer može nastati jaka iritacija ili upalna reakcija s nizom posljedica. Svi znamo da pasta za zube pomaže da herpes brže prođe tako da isuši mjehuriće. Ovo je dopušteno jer nema nikakve opasnosti. No ako ako se desi da akna izbije a vi ste na godišnjem odmoru ili na putu, tada iznimno posegnite pastom za zube da premažete aknu i ubrzate njeno prolaženje. Akna nije ništa drugo nego začepljena pora ispod koje se nalazi gnoj. Jedan od glavnih sastojaka paste za zube su sastojci koji djeluju protiv bakterija, upale i sadrže sitni pjesak. Cilj je uništiti štetne bakterije koje izazivaju karijes, smiriti iritaciju desni i skidati naslage s zubi. Ovo je više nego očito da pomaže i kod akni jer imamo upalu te bakterije. Ovo shvatite kao prvu pomoć u posebnim situacijama a nikako kao glavnu terapiju protiv akni koju iznimno možete iskoristiti.

Najgore što možete uraditi je da aknu namažete s kortikosteroidnom masti koja začas ukloni akni ali nalažost mogu zaostati posljedice koje vas puno na kraju koštaju. Stoga redovito provodite terapiju protiv akni uz čišćenje lica a pasta za zube je sredstvo koje možete bez straha upotrijebiti samo u posebnim situacijama kada akna treba brzo proći. Ukoliko radite suprotno možete izazvati iritaciju lica pastom za zube i znatno pogoršati stanje.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr