Pripazite na sunce - Poliklinika Poliderma

Usluge

pon, 23. 5. 2011.

melanom

Nažalost svakodnevno sve više ljudi oboli od melanoma jednoga od najopasnijih kožnih tumora.

Posebno je zabrinjavajuća činjenica što se dobna granica oboljelih sve više spušta. Ako se melanom pravovremeno otkrije prognoza je uglavnom odlična no uvijek ima nade jer je postignut velik napredak u liječenju melanoma. Smatra se da oko 75% melanoma nastaje iz novostvorenih madeža dok oko 25% nastaje od prije postojećih madeža.

Melanomu su posebno sklone osobe svijetlije puti pogotovo koje lako izgore na suncu te pojedine obitelji gdje se melanom genetski javlja. Smatra se da sunce uz genetiku igra ključnu ulogu u razvoju melanoma. Najopasniji način ponašanja u vezi sunca i melanoma je kratkotrajno intezivno izlaganje suncu u želji da se što brže pocrni. U razvoju melanoma sunčeve opekline imaju bitnu ulogu jer dokazano da se melanom najčešće javlja kod osoba koje zadobiju sunčeve opekline pogotovo tijekom djetinstva.

Stoga glavna mjera u prevenciji razvoja melanoma je paziti na djecu do 18 godine da nikako ne izgore te se nikad ne izlagati kratko i intezivno suncu sa prethodno nepripremljenom kožom.. Pri tome je potrebno redovito madeže kontrolirati kod dermatologa te kod kuće svako par mjeseci kontrolirati pojedine madeže. Na prvi znak promjene izgleda madeža u smislu da jedna polovica madeža se razlikuje od druge ili da se madež naglo povećao potrebno se javiti liječniku odmah.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr