Priprema stopala - Poliklinika Poliderma

Usluge

uto, 26. 4. 2011.

stopala

Dolaskom toplih dana svi jedva čekamo obući ljetne cipele. Nažalost većina ljudi svake godine radi istu grešku a to je da odmah iz zimskih cipela uskoči u ljetne cipele bez prethodne pripreme stopala.

Stopala su posebno osjetljiva nakon nošenja zimskih cipela te vrlo lako nastaju žuljevi. Razlog tome je stanjen sloj kože koji štiti kožu od mehaničkog oštećenja. Kad obučete laganu ljetnu cipelu stopala su izložena pojačanom mehaničkom oštećenju pri čemu nastaju žuljevi i rane. Kako bi to izbjegli savjetuje se prethodno stopala pripremiti blagim turpijanjem kože.

Kreme za njegu stopalu imaju veliku ulogu te se savjetuju hranjivije kreme. Nikako nije dobro odmah iz čizme obući sandalu nego prvo neku lakšu obuću nositi bar 5-7 dana prethodno. Nošenje čarapa je jako bitno u tom prelaznom razdoblju. Najveća je greška nositi cipelu bez čarapa. Kad ste stopalo prethodno pripremili tada nemojte cijeli dan biti u ljetnim cipelima ili duže stajati u njima. Za prvi put nosite ljetne cipele što kraće te ih svaki dan sve dulje postupno nosite. Ako imate jako osjetljiva stopala tada se savjetuje stavljanje posebnog flastera na pete koji je zadebljan poput jastučića te dodatno štiti stopala, puno bolje od običnog flastera.

Navedeni flasteri se mogu kupiti u apoteci, pored Eucerina postoje i drugi brojni proizvođači navedenih flastera. U vezi pripreme noktiju peeling noktiju s laserom bi znatno popravio izgled i kvalitetu noktiju. Zamjena za laser je turpija. Savjetuje se prije turpijanja noktiju i stopala prethodno stopala namakati u mlakoj vodi do 5 minuta tek potom započeti turpijanje. Nakon toga treba dobro s hranjivom kremom namazati stopala i nokte. Nadam se da će ovi savjeti pomoći da ove godine izbjegnete žuljeve i rane stopala.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr