Sigurni način tamnjenja - Poliklinika Poliderma

Usluge

sri, 14. 12. 2011.

solarij

Do nedavno nije bilo sigurnog načina tamnjenja osim izležavanja na suncu i solariju. Ako se umjereno izlažete suncu štete na koži su minimalne.

Solarij je velik problem ako su izlaganja česta i dugotrajna. Glavni razlog zašto je sunce manje štetno od solarija je zbog UVB zraka. Solarij ima UVA zrake koje dokazano prijevremeno izazivaju starenje kože uz razvoj tumora kože. Ako odete ponekad u solarij uz kraće vrijeme izlaganja šteta može biti minimalna ili bez ikakvih posljedica. Najnovije spoznaju ukazuju da trebamo dnevno bar 30 minuta sunca iz brojnih zdravstvenih razloga: lučenje vitamina D, melatonina,…

Vitamin D ima nesagledivu važnost za zdravlje od liječenja multiple skleroze, jačanja imunosti, sprečavanja razvoja tumora, … Liste medicinskih indikacija i razlozi zašto je dobro kratkotrajno se izlagati suncu se prevelike da bi o njima sve stigli napisati. Podrazumjeva se de ne govorimo o cjelodnevnomm prženju na suncu kada je najače nego u popodnevnim satima 15-30 minuta. Veliko znanstveno istraživanje je dokazalo da ljudi iz Skandinavije kad su otišli živjeti u toplije krajeve i oko Ekvatora znatno su dulje živjeli od svojih vršnjaka koji su ostali u Skandinaviji. Ujedno znatno su bolje i mlađe izgledali te bili zdraviji. Stupanj razvoja tumora kože je bio zanemariv kao i ostalih vrsta tumora što je bilo suprotno svim očekivanjima. Postotak multiple skleroze je bio zanemariv. To sve ukazuje na dobrobit umjerenog izlaganju suncu.Primjene UV zraka posebno UVB imaju jednu od ključnih uloga liječenja brojnih dermatoloških bolesti koje se ne mogu na drugi način uspješno liječiti. Ovaj način liječenja se zove fototerapija. Od nedavno je izašla najnovija generacija uređaja koji koriste UVB zrake i LED tehnologiju istovremeno ne samo za liječenje dermatoloških bolesti već za sigurno tamnjenje i pomlađivanje kože.

Govorim o sigurnom tamnjenju jer se koža minimalno izlaže UVB zrakama koliko je potrebno da se potakne razvoj vitamina D. LED tehnologija koristi diode valne duljine koje imaju izuzetno jaki efekt pomlađivanja. Stoga istovremeno sigurno tamnite, dobivate dovoljno vitamina D, pomlađujete se i po potrebi liječite pojedine dermatološke bolesti. Zvuči predobro da bi bilo istinito ? Itekako je istinito sve navedeno. U Poliklinici Poliderma se uskoro očekuje nabava najnovijeg takvog uređaja. Potrebno je napomenuti da navedeni uređaj nema nikakve veze sa solarijem koji je štetan za kožu i zdravlje kod nekontrolirane te neumjerene primjene. Za kraj UVB zrake su najbitnije za tamnjenje kože te ujedno štite kožu od štetnog UV zračenja jer potiču zadebljanje kože čime se priječi prodor štetnih UVA zraka koje duboko prodiru u kožu. UVB zrake prodiru plitko u kožu za razliku od UVA zraka. UVA zrake koje koristi solariji imaju znatno manju moć tamnjenja kože ali znatno oštećuju kožu.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr