Što je potrebno znati kod oblikovanja obraza? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Što je potrebno znati kod oblikovanja obraza?

čet, 13. 10. 2011.

obrazi

Ako gledate malu djecu tada vidite da imaju punije obraze koji su gotovo spojeni s donjim kapkom. Starenjem taj se razmak povećava zbog čega nastaju podočnjaci.

Gubljenjem potkožnog masnog tkiva obraz se smanjuje i spušta, ujedno produbljuje nazolabijalne bore. Ključ pomlađivanja je korekcija navedenog. Osnovni preduvjet je sačuvati prirodni izgled a ne dobiti prenapumpane obraze. Žene vole naglasiti vanjske rubove obraza i zigomatičnu kost dok muškarci korigiraju srednji dio obraza. Potrebno je kod korekcije voditi računa o dobi, rasi, spolu i specifičnosti lica jer obje polovice lica nisu istovjetne. Uvijek se daje minimalna količina volumena koja se kasnije lako nadoda te tako postignemo najbolji i najprirodniji izgled. Ovo je jedini način da izbjegnemo prenapumpane obraze. Početno su se koristili silikonski implatati koji su davali neprirodni izgled i prevelike obraze.

Potom su došli na red punjači hijaluronske kiseline koji su idealno prirodno rješenje a neki traju do 20 mjeseci. Vlastita krv je idealno rješenje jer koristite vaše tkivo, rezultat traje oko 18 mjeseci. Najbolje od svega je vlastito masno tkivo no ono je ujedno najteže za izvoditi i najvažnije je pravilno pripremiti masno tkivo. Uzalud najbolja tehnika ako je loše obrađeno masno tkivo. Rezultati su loši, kratko traju i česte su komplikacije. Mast se izvadi obično iz trbuha s špricom koja je napunjenja Ringerovom otopinom jer fiziološka otopina koja se standarno koristi oštećuje masne stanice po najnovijim spoznajama. Najveća greška je mast centrifugirati jer to najviše oštećuje masne stanice. Bitna je tehnika ubrizgavanja masnih stanica, što sporije i što manja količina. Pri tome bitna je veličina kanile tj. promjer. Ako se sve tehnički izvede pravilno tada mast može trajati trajno po nekima autorima doživotno. Kod prijenosa masti je najvažnije ubrizgati manju količinu masti jer se mast ponaša kao mast s mjesta odakle je uzeta. Znači ako se udebljate preko 10 kg tada se mast u obrazima povećava.

Varijacije oko pet kg u težini se ne održavaju u licu nakon prijenosa masti. Bitno je znati da se ubrizgana mast u obraz brzo povuče i da se par mjeseci ne vidi neki spektakularni efekt dok se ne uspostavi cirkulacija s masnim stanicama. Najbolje rezultate vidite nakon par mjeseci koji s vremenom budu sve bolji. Danas možemo reći da je vlastita mast nešto najbolje u medicini što možemo ponuditi i čini se da je iznad toga samo Bog. Mast ne samo da vraća volumen nego snažno pomlađuje cijelu kožu od smanjivanja pora, ožiljaka pa čak smanjivanja pigmentacija. Ako nadodate još matične stanice tada se dogodi čudo od rezultata.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr