Što to živi na našoj koži? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Što to živi na našoj koži?

pet, 16. 11. 2012.

grinje

Sa VISIA uređajem je moguće dobiti slike analize stanja kože sa vrlo visokom rezolucijom, sa detaljnim prikazom bora na licu, oštećenja od UV zračenja, prikazom pigmentacijskih i vaskularnih nepravilnosti (takozvani “red & brown” područja), stanje akna, rozacea, melasme i više.

Slike ovog čudovišta nisu iz nikakvog filma znanstvene fantastike ili horror filma, već prikaz nametnika koje žive na našoj koži. Drugi nametnici izgledaju još strašnije.

Ako mislite da svakodnevnim pranjem i čišćenjem lica koža postaje čista tada ste u velikoj zabludi. Na našoj koži živi mnoštvo bakterija, parazita i gljivica koje pogoršavaju ten, brojne bolesti do izazivanja alergija. Većini tih uljeza je tipično da žive u porama, općenito što je veća pora imamo više uljeza. Kako bi približno odredili broj bakterija koje žive na koži koristimo Wood lampu uređaja VISIA koji točno ukazuje o kolikom postotku bakterija govorimo. Ujedno što je manje bakterija to je bolji dokaz uspješne terapije protiv akni. Istovremeno time pratimo uspjeh liječenja problematičnog tena i izbijanja promjena sličnih kao akni. Kada se bakterija P. Acnes obasja s Wood lampom tada dolazi do njenog svjetljenja i prikaza. VISIA ujedno prikazuje stanje pora, a što su veće pore to imamo više nametnika na koži jer se u porama zadržava loj koji je glavna hrana bakterijama, parazitima i gljivicama.

Frakcijskim laserom uništavamo pore tako da im smanjimo veličinu i time broj nametnika. Samo uređaj VISIA točno u postocima govori koliki smo rezultat postigli. Ukoliko ima puno bakterija koje svijetle, tada pored frakcijskog lasera koristimo i AFT tretman koji direktno ubija bakterije. Pomoću VISIE točno vidimo još da li smo dobro očistili lice, te koji način čišćenja pora odabrati. Mehaničko čišćenje je nedovoljno za čišćenje pora jer služi samo za uklanjanje mitesera i upalnih promjena. Metoda dubinskog čišćenja lica je mikroabrazija s kisikom gdje voda velikom brzinom ulazi i u najmanje pore te najtemeljitije očisti sve pore. Ukoliko uz pore imamo problem bakterija tada je metoda izbora čišćenja pora Edge system koji vakumom najtemeljitije usiše loj te isprazni poru. Istovremeno dolazi do ubrizgavanja antioksidansa koji ubijaju sve nametnike. Stoga je uređaj VISIA od velike pomoći kako bi imali savršen ten i besprijekorno izgledali. Nažalost golim okom ove promjene ne vidimo i ne možemo tako efikasno pomoći kao uređaj VISIA koji postaje desna ruka dermatologa u svakodnevnom radu.

Prikaz bakterija P. Acnes koje su jedan od uzročnika akni,a žive u porama. (kliknite za veću sliku)

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr