Uređaji za kućno uklanjanje dlaka i opasnosti vezane uz njih - Poliklinika Poliderma

Usluge

Uređaji za kućno uklanjanje dlaka i opasnosti vezane uz njih

čet, 16. 10. 2008.

Od nedavno je tržište preplavljeno s raznim uređajima za kućnu upotrebu koji služe za pomlađivanje, liječenje akni, uklanjanje dlaka, i sl. Mnogi su se ljudi poveselili kako će sada jednostavno i brzo riješiti svoj problem uz novčanu uštedu, te ukloniti neželjene dlake s uređajem kod kuće. Svi takvi uređaji su razumnih dimenzija poput fena ili veće četke za kosu i imaju izvjesni efekt, no svaka priča ima drugu stranu.

Da li su rezultati trajni? Za sada se ne može dati odgovor na to pitanje, no moguće je da se javljaju nuspojave kao kod laserskog uklanjanja dlaka gdje dolazi do paradoksalnog izrasta dlaka ako se koristi nedovoljna snaga laserske zrake. Umjesto da se dlake uklone dolazi do još jačeg izrasta dlaka. Taj neželjeni učinak je češće izražen kod IPL uređaja, stoga se nameće pitanje da li kućni uređaji za uklanjanje dlaka imaju isti efekt? Po svemu sudeći to bi lako moglo biti moguće. Ukoliko se koristi laserska zraka slabe snage tada umjesto efekta uništavanja imamo efekt stimulacije. Laseri slabe snage se koriste u medicini za ubrzanje zacjeljivanja rana, kod bolova, povreda, itd. Kućni uređaji za uklanjanje dlaka spadaju u tu skupinu. Zbog svoje minijaturne veličine imaju nedovoljnu snagu da se dlaka uništi, stoga je posve razumljivo da pravi laseri koje koriste liječnici moraju imati velike dimenzije kako bi imali dovoljnu snagu da se dlaka uništi.

U Americi je nedavno od strane FDA agencije odobrena četka za poticanje rasta kose. Radi se o uređaju koji izgleda poput veće četke samo ima otvore za laserske zrake. Prelaženjem četke po vlasištu dolazi do dokazanog poticanja izrasta kose kod muškaraca i žena. Tehnički gotovo da i ne postoji nikakva razlika između kućnih uređaja za uklanjanje dlaka i navedenog uređaja. Bilo bi zanimljivo vidjeti dali uređaj za kućno uklanjanje dlaka ima efekt na izrast kose kod ćelavih i proćelavih osoba. Za sada nisu poznati takve studije niti eksperimenti.

Ukoliko se odlučite za kupnju kućnog uređaja za uklanjanje dlake budite svjesni da nakon medenog mjeseca kada ste uklonili dlake vjerojatno slijedi pojačani izrast dlaka. Sve je više uređaja iz Azije tipa laseri i IPL uređaji koji se koriste za uklanjanje dlaka. Takvi su uređaji jako popularni zbog niske nabavne cijene. Zbog slabih tehničkih karakteristika njihov efekt je upitan uz nažalost učestale komplikacije. Obično se radi o spaljivanju kože pri čemu nastaju opekotine, ožiljci i kraste. Savjetuje se stoga ukoliko se odlučite za trajno uklanjanje dlaka da to uradite kod stručnih osoba – liječnika koji imaju provjerene uređaje i koji su prošli obuku za rad s laserom.
Što se tiče kućnih uređaja za uklanjanje dlaka za sada nije moguće dati definitivni odgovor jer su prekratko vrijeme na tržištu te nemamo dovoljno iskustva s njima. Od njih se ne mogu očekivati veliki niti trajni rezultati.

AKCIJA U SRPNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Tretman oblikovanja i zatezanja kože – Endolift

Na veću regiju za koju plaćate punu cijenu usluge, ostvarujete popust od 50% na dodatnu (manju) regiju tijela

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr