Veza između ljepote i zdravlja - Poliklinika Poliderma

Usluge

Veza između ljepote i zdravlja

pon, 3. 5. 2010.

Veza između ljepote i zdravlja

Kaže se da je koža ogledalo duše, tj. da na koži vidimo kako se osjećamo. Znanstveno je dokazana veza između kože i mozga.

Postoje brojni živčani putevi koji povezuju kožu i mozak. Stoga se svaka promjena psihičkog stanja direktno odražava na koži, jer se sve što se zbiva u mozgu odražava na koži. Kad smo pod stresom, pojačano se znojimo, koža se jače masti, a akne ili druge kožne bolesti se naročito pogoršavaju. Upravo su u tijeku brojna istraživanja koja istražuju povezanost kože s mozgom te utjecaj mozga na kožu. Za sada se o tome malo zna.

Što se tiče povezanosti osjećaja i našeg izgleda, zapaženo je da naš izgled ovisi o količini našeg samopouzdanja, sigurnosti i samopoštovanja. Što imamo više samopouzdanja, sigurnosti i samopoštovanja, bolje se osjećamo i bolje izgledamo. Kad se bolje osjećamo, sami sebi bolje izgledamo, imamo više energije i više se angažiramo. Upravo gubitak pouzdanja, sigurnosti i samopouzdanja izaziva suprotan efekt. Depresija i povlačenje u sebe razaraju ne samo dušu, nego i naš izgled. Stoga, ako se osjećamo loše, tada kreme ne pomažu u popravljanju izgleda, nego se, da bismo se dobro osjećali, trebamo baviti nekim hobijem, društveno angažirati i družiti s prijateljima. Svaka krema ili tretman puno bolje djeluje kada se bolje osjećamo.

Postoje pojmovi unutarnje i vanjske ljepote koje je potrebno uskladiti da bismo lijepo izgledali. Knjigu koja govori više o ovome su napisale dr. D. Luftman i E. Ritvo, a zove se „The Beauty Prescription“. Svakako bih navedenu knjigu svima preporučio.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr