Zašto je bolje ne nositi grudnjak? - Poliklinika Poliderma

Usluge

Zašto je bolje ne nositi grudnjak?

pon, 18. 1. 2016.

Zašto je bolje ne nositi grudnjak?

Grudnjak se savjetuje nositi kako bi spriječio spuštanje grudi, no trebamo postaviti pitanje da li je ovo točna tvrdnja.

Kako stoje stvari, upravo grudnjak potiče spuštanje grudi. Najnovije istraživanje dokazalo je da nošenje grudnjaka nije dobro za grudi iz više razloga. Istraživanje je provedeno na 300 žena starosti od 18 do 35 godina. Rezultati su bili zapanjujući. Žene koje nisu nosile grudnjake imale su znatno manji postotak spuštanja grudi u odnosu na žene koje su nosile grudnjak. Ovo je prvo istraživanje koje je dokazalo loš utjecaj grudnjaka zbog više razloga. U prvom redu dolazi do slabljenja mišića čime su grudi podložnije spuštanju. Drugo, na neki način, pogotovo ako je uzak sprječava razvoj žljezdanog tkiva grudi.

Ova znanstvena spoznaja razbija mit o dobrom djelovanju grudnjaka. Isto tako nije istina da dojenje potiče spuštanje grudi. Čini se da je konačno došlo vrijeme da promijenimo mišljenje u vezi nošenja grudnjaka, te se savjetuje što manje ga nositi. No nemojte naglo prestati nositi grudnjak nego postepeno kako bi se mišići ojačali. Po mom skromnom mišljenju slažem se gotovo u cijelosti sa rezultatima ovog istraživanja, ali bih ipak savjetovao ženama koje su obdarenije da nose bar sportske grudnjake tijekom trčanja ili vježbanja.

AKCIJA U SVIBNJU u Poliklinici Poliderma – Zagreb

Laserska epilacija nogu i bikini zone = 2.500kn
Laserska epilacija nogu, bikini zone i pazuha = 3.000kn

Omogućujemo obročno plaćanje.

Naručite se

ili nas nazovite na +38514828961

Načini plaćanja

Uz gotovinsko plaćanje moguće je plaćanje i sljedećim karticama:

plačanje karticama Saznajte više

Adresa

Poliklinika Poliderma

Ulica grada Vukovara 284d 4. kat

Zagreb (Almeria centar)

Radno vrijeme

Radnim danom: 09:00 - 19:00 h

Subotom: Po dogovoru

Info

Telefon: 01 4828 961

E-mail: poliderma@poliderma.hr